03 / 05 / 2024

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı. 6331 sayılı İş Kanunu’nda yapılan değişiklikte işçi hakkını suistimal edebilecek büyük bir boşluk ortaya çıktı. İş güvenliğine uymadığı gerekçesiyle işçi tazminatsız işten çıkarılabilecek.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

Şantiyelerin güvenliği için teknolojik dönüşüm gerekiyor!

İnşaat ve el aletleri sektörü iş sağlığı ve güvenliği ihtiyacının en yoğun olduğu sektörlerin başında yer alıyor. Öyle ki, kazaların yüzde 30’u yalnızca el aletlerini kullanırken meydana geliyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

İnşaat sektöründe örnek iş sağlığı ve güvenliği!

İnşaat sektöründe meydana gelen kazaların ilk sırasında ''yüksekten düşme'' vakalarının yer aldığını söyleyen ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, iş sağlığı ve güvenliği açısından örnek bir uygulamada olması gerekenleri anlattı.

ÇEİS'ten Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü için farkındalık çalışması!

ÇEİS, Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü kapsamında gerçekleştirdiği çeşitli çalışmalar ile üye fabrikalarının çalışanlarının Nisan ayı boyunca bilinçlenmelerini sağladı. ÇEİS, 28 Nisan Dünya İş Sağlığı ve Güvenliği Günü etkinliklerinde “Solunum Yoluyla Bulaşan Hastalıklar” temasını seçti...

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

AFAD'dan bina güvenliği uyarısı!

AFAD, vatandaşlara, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışmaları çağrısında bulundu...

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği eğitimi veriliyor!

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan yaptığı açıklamada 3. havalimanında 350 bin kişiye iş güvenliği ve sağlığı eğitimi verildiğini söyledi.

İş Sağlığı ve Güvenliği Mahall Bomonti sponsorluğunda tartışıldı!

Bu yıl 5'incisi düzenlenen İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi, 11-13 Ekim tarihleri arasında Türkerler Holding desteğiyle gerçeleşti. 

İş Sağlığı ve Güvenliği, Mahall Bomonti sponsorluğunda İzmir’de tartışıldı!

Mahall Bomonti İzmir’in ana sponsorluğunda İş Sağlığı ve Güvenliği zirvesi gerçekleştirildi. İş sağlığı ve güvenliği, 11-13 Ekim tarihleri arasında 5’inci kez İzmir’de tartışıldı.

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı Haberi

İş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı

Türkiye’de son döneme üste yaşanan maden kazalarından sonra iş güvenliği yasasında önemli değişiklikler yapıldı. Söz konusu bu değişikliklerle iş kazalarının önüne geçilmeye çalışılırken, yabanın 19’uncu maddesinin işveren tarafından işçi aleyhine suistimal edilebileceğine dair eleştiriler gelmeye başladı.


İşleyiş işçi aleyhine


6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nunda yapılan değişiklik ile artık iş güvenliğine uymayan işçi, hiçbir tazminat ödenmeksizin işten çıkartılabilecek. Kanunu’n 19’uncu maddesinde maddesinde yapılan değişiklik ile iş güvenliği talimatlarına uygun hareket etmeyen işçiler tutanak tutularak, hiçbir tazminat ödenmeden işten çıkarılabilecek.


Yapılan değişiklikte yer alan “Çalışanların uyması gereken zorunluluklar işçiye yazılı olarak hatırlatıldığı halde yerine getirmemesi” ibaresindeki “yazılı” sözcüğü işverene tazminatsız işten çıkarma hakkı...