03 / 05 / 2024

iş güvenliğinde yeni düzenleme

iş güvenliğinde yeni düzenleme

Mecliste görüşülen torba tasarı ile kamu, 'ihale ile iş yaptıran' pozisyonundan çıkarılıyor. Böylelikle iş güvenliğinde sorumluluğu artan kamu, ihale ile hizmet alımlarında işçiden sorumlu olacak...

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Samsung Knox Matrix ile çoklu cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlıyor!

Samsung Knox Matrix ile cihaz güvenliğinde yeni bir dönem başlatıyor. Bu yeni platform sayesinde Samsung marka cihazlar, güvenli bir ağ içinde birbirlerini koruyacak. İşte ayrıntılar...

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi kuruldu!

Canberk Nalbur Hırdavat İnşaat İş Güvenliği Malzemeleri Plastik Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yalçın Can tarafından kuruldu.

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti kuruldu!

Dinamik File İş Güvenliği Malzemeleri Ve Yapı İnşaat Sanayi Ticaret İthalat İhracat Ltd.Şti bugün Üsküdar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Sancaktutan tarafından kuruldu.

Ember Yapı Malzemeleri İş Güvenliği Matbaa Deri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ember Yapı Malzemeleri İş Güvenliği Matbaa Deri Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören’de 600 bin TL sermaye bedeli ile Umut Sümer tarafından kuruldu.

Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün sahibi oldu!

Teknolojik gelişmeleri projelerine taşıyan Ege Yapı, Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’nün (International Safety Awards) yeni sahibi oldu.

Esle Yapı Malzemeleri Metal İş Güvenliği Hizmetleri Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Esle Yapı Malzemeleri Metal İş Güvenliği Hizmetleri Medikal Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün kuruldu. 

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

İş Güvenliği Uzmanlarının Görev, Yetki, Sorumluluk ve Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31053 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Enda Teknik İş Güvenliği İnşaat Elektrik Tekstil Otomotiv Limited Şirketi kuruldu!

Enda Teknik İş Güvenliği İnşaat Elektrik Tekstil Otomotiv Limited Şirketi Kağıthane'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Pak tarafından kuruldu.

Havelsan'ın inşaatından düşen iş güvenliği uzmanı hayatını kaybetti!

Havelsan'ın Ankara'da devam eden inşaatında çalışan İş Güvenliği Uzmanı Yüksel Erdoğan Alayoğlu, götürüldüğü hastanede hayatını kaybetti... 

Başakşehir'de binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemleri TBMM'de!

İstanbul'un Başakşehir ilçesinde bir binanın yıkımıyla ilgili iş güvenliği önlemlerinin alınmasında kusuru bulunanlar hakkında yapılan işlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Seza Çimento robot teknolojisi ile iş güvenliğinden ödün vermiyor!

Seza Çimento Fabrika Müdürü Mehmet Ali Baysal yaptığı açıklamada üretimde yüksek kalite felsefesiyle faaliyet gösterdiklerini ve çalışanları için güvenli bir iş ortamının tesisinin birincil öncelikleri olduğunu söyledi.

iş güvenliğinde yeni düzenleme Haberi

iş güvenliğinde yeni düzenleme

Mecliste görüşülen torba tasarı ile kamu, 'ihale ile iş yaptıran' pozisyonundan çıkarılıyor. Böylelikle iş güvenliğinde sorumluluğu artan kamu, ihale ile hizmet alımlarında işçiden sorumlu olacak. İşçilere ödenecek kıdem tazminatı ihale bedeline koyulacak. Toplu sözleşmede ortaya çıkan işçi ücret farkını kamu ödeyecek.




Kamunun ihaleye çıkararak aldığı hizmetlerde de işçi hakları yönünden alt iş verene rağmen sorumlu olması getiriliyor. Bu kapsamda alt işveren olarak bilinen taşeronların işçinin kıdem tazminatı gibi haklarını gasp ettiğinde işçi mahkemede ihaleyi açan kamu kurumundan hakkını talep ediyordu. Kurumlar ise 'ben ihale ile hizmet alıyorum' gerekçesiyle taşeronun işçiye yaptığı haksızlığı üstlenmiyordu. Ancak, binlerce işçinin açtığı davalarda mahkemeler ihaleyi açan kurumu sorumlu görüyordu. Şimdi bu duruma hükümet de hak verdi ve TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan 'İş Kanunu ile...