02 / 05 / 2024

iş hakları kanunu

iş hakları kanunu

İş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla kanun getirilmişti.

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Kovulan işçilerin hakları nelerdir? Kovulan işçiler neye dikkat etmeli?

İşverenin bünyesinde çalışan kişinin sözleşmesini tek taraflı fesih etmesi yani işten çıkartması halinde çalışanın birtakım hakları bulunuyor. İşçinin iş yeri sözleşmesi işvereni tarafından tek taraflı fesih edildiği takdirde 4857 sayılı İş Kanunu’na göre işçi, yeni haklar elde ederek alacaklı durum

İşte emeklilerin 2023 zamları

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de yeni yıl zamları netleşmeye başladı. İşte 2023 başı için emeklilerin kesinleşen zam oranları ve bu oranın üzerinde alabileceği haklar...

Binası riskli olan vergi ve harçtan muaf!

Bina sahibi kendi mülkünü hiçbir müteahhide gerek kalmadan hatta metrekareleri ufalmadan yenileyebiliyor. Binanın riskli olması durumunda vatandaşın yararlanabileceği hakları bulunuyor.

Sermaye Piyasası Kanunu'nda değişiklik kanunu!

6/12/2012 tarihli ve 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında düzenleme yapılmasına ilişkin Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi meclise verildi.

Tarihi Paşabahçe İskelesi’nde dikkat çeken inşaat!

Beykoz’daki Tarihi Paşabahçe İskelesi rıhtımında başlatılan inşaat mahalle sakinlerinin tepkisini çekti. Tarihi iskelenin 250-300 metrekarelik alanında Boğaziçi İmar Kanunu'na aykırı tadilat yapıldığını ifade eden mahalle sakinleri, tadilatın durdurulması amacıyla zabıtaya ve CİMER’e şikayette bulun

Vergi Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Kanunu Tebliği!

Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun Genel Tebliği (Seri No: 3) bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Yeni İş Mahkemeleri Kanunu semineri 8 Aralık'ta!

İş yargılamasında radikal değişiklikler içeren yeni İş Mahkemeleri Kanunu 25 Kasım 2017 tarihinde Resmi Gazete' de yayınlanarak kısmen yürürlüğe girdi. 

Yapılandırmada ikinci şans yürürlüğe girdi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ödemelerini süresinde yapmadıkları için yeniden yapılandırma uygulamasının getirdiği hakları kaybedenlere ikinci bir şans veren yasanın yürürlüğe girdiğini belirtti.

Beşiktaş’ın imar planlarıyla ilgili değişiklik yapıldı!

Beşiktaş’ın imar planlarında İBB meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul ettiği değişikliğe “Beşiktaş’ın geri görünüm ve etkilenmesi bölgelerinde Boğaziçi İmar Kanunu değil, diğer ilçelerde olduğu gibi Planlı Alanlar TİP İmar Yönetmeliği geçerli olsun” şeklinde not düşüldü.

KKTC Karayolu Master Planı'na bu yıl 44 milyon lira kaynak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye Cumhuriyeti'nin, KKTC’nin varlığı, güvenliği, hakları ve refahı için dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de kararlı duruş sergileyerek, tam desteğini devam ettireceğini bildirdi.

Elektrik piyasası kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik kanunu tam metni!

Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, 17 Haziran 2016 tarihinde 29145 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanunun tam metni..

DenizBank'tan Çorum'da dönüşüm hizmetleri!

DenizBank Çorum Şube Müdürü Ebru Gül Çömüz, gerek deprem felaketinin ardından 6306 sayılı kanuna eklenmesi gündemde olan maddelerin getirdiği haklar gerekse de köysel dönüşüm kapsamında sağlanan hizmetler konusunda bilgi paylaşımında bulundu.

iş hakları kanunu Haberi

iş hakları kanunu

İşyerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi, işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesi amacıyla 2013 yılı başında müstakil bir kanun olarak 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu yürürlüğe konulmuş ve çok sayıda da ikincil mevzuat (yönetmelik, tebliğ) çıkarılmış olmasına rağmen, aradan geçen iki yıl içinde iş kazası ve meslek hastalığı olaylarında önemli bir azalış sağlanamadığı gibi, son zamanlarda özellikle madencilik ve inşaat sektörü gibi çok tehlikeli sınıfta yer alan işlerde pek çok ölümlü iş kazası olayı ile karşı karşıyla kalınmıştır. Bu çerçevede, son iki yılın resmi olmayan ölümlü iş kazası istatistiklerine bakıldığında da 2013'te 1235 işçi, 2014 yılının ilk dokuz ayında da 1413 işçi hayatını kaybetmiştir. 


Soma'da ve en son...