15 / 05 / 2024

İş kazaları en çok hangi sektörde yaşanıyor

İş kazaları en çok hangi sektörde yaşanıyor

İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, Türkiye'deki iş kazalarının 3'te 1'inin inşaat sektöründe yaşandığını söyledi.

Türkiye'de en ölümcül kazalar inşaat sektöründe yaşanıyor!

Türkiye'de en ölümcül kazaların yaşandığı alanın inşaatlar olduğunu ifade eden İŞKUR Genel Müdür Köksal: "İşsizlik oranlarında yüzde 11'in altında bir rakam bekliyoruz. İnşallah 2017 sonunda da yüzde 10'un altında bir işsizlik rakamı ortaya çıkacak." dedi.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Ankara'da iş kazaları 72 can aldı!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2016 yılı işçi ölümleri raporunu açıkladı. Ankara’da 2016 yılında 72 kişi, iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Başkent, en çok işçi ölümünün yaşandığı 5’inci il oldu.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir!

3 bin liralık bir ağ, inşaattan düşen işçinin hayatını kurtarırken işvereni de yıllar sürecek davadan, maddi tazminat ve vicdan azabından kurtardı. Kazaları önlemek bu kadar kolay. Araştırmalara göre kazaların yüzde 98’i önlenebilir

3 ayda iş kazalarından 415 kişi hayatını kaybetti!

İş kazaları Türkiye’de kronik bir sorun haline geldi. Çalışma hayatında Soma’da meydana gelen felaketle birlikte adı facialarla özdeşleşen kara tablo ne yazık ki sürüyor.

İş kazalarında en fazla sıkıntı inşaatlarda yaşanıyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, iş kazalarının önlenmesi konusunda önemli adımlar attıklarına dikkati çekerek iş kazalarında en fazla sıkıntının inşaatlarda yaşandığını belirtti.

İnşaat iş kazalarının yüzde 30'u el aletlerinden kaynaklı!

Dünyada iş kazalarında 3’üncü sırada olan Türkiye’de, kaza ve kayıplar ağırlıklı olarak inşaat sektöründe gerçekleşiyor. Kazaların yüzde 30’u ise ağırlıkları 1-30 kilo arasında değişen el aletlerinden kaynaklanıyor.

İş kazalarının en çok yaşandığı sektörlerden biri inşaat sektörü!

"Güvenli iskele, iskelede Güvenlik Projesi" eğitim seminerinde konuşan iş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İs mail Gerim Türkiye'de yıllık meydana gelen kazaların 3'te 1 oranının sadece inşaat sektöründe gerçekleştiğini kaydetti

Üsküdar'da inşaat kazası: 1 ölü!

Türkiye'de ölümlü iş kazaları en çok maden ve inşaat sektörlerinde oluyor. Son acı olay Üsküdar Küplüce'de bir villa inşaatında yaşandı. 2 metre yüksekten düşen kayanın altında kalan Başar Mustafa Keleş öldü.

En çok işçi ölümü inşaat ve tarım sektöründe!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin Kasım ayı iş kazaları raporuna göre, geçtiğimiz ay en az 123 işçi iş kazasında yaşamını kaybetti. Yaşanan iş kazaları inşaat, tarım, belediye, ticaret/eğitim ve taşımacılık işkollarında yoğunlaştı...

İnşaat kazalarından neden ders alınmıyor?

Türkiye’de iş kazalarına kurban verilen onlarca can ne yetkililere ne de işçilere ders olmuyor. Bunun en açık kanıtı ise Antalya’ da çekilen işte bu fotoğraflar.

2014'ün ilk 6 ayında 135 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Ölümlü iş kazaları en fazla inşaat sektöründe yaşanıyor. Ölüm nedenlerinde de yüksekten düşme başı çekiyor. 2014'ün ilk 6 i ayında 135 işçi hayatını kaybetti. Derme çatmam iskeleler işçilerinin canına mal oluyor.

İş kazaları en çok hangi sektörde yaşanıyor Haberi

İş kazaları en çok hangi sektörde yaşanıyor

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odasının ortaklaşa düzenlediği seminerde konuşan Gerim, şunları söyledi: "İnşaat sektöründe gerçekleşen kazaların yüzde 40'ı yüksekten düşme kaynaklı. Bunun neden kaynaklandığını araştırdık. Sahada kullanılan iskelelerin çoğu standart dışı. Ülkemizde standartlara uygun iskele maalesef kullanılmıyor. İskelelerde platformlar düzgün olmalı, her katta yürüme yolları bulunmalı. Ara platformların çıkışları merpenlerle sağlanmalı. İşçilerin düşmesini engellemek için korkulukların da olması gerekiyor. Bu tedbirler alındığı takdirde bu iskelelerden herhangi bir şekilde işçimizin veya çalışanımızın düşme ihtimali neredeyse sıfırdır. 

Oradaki işçimiz bayılsa bile ancak bulunduğu yere düşer." 



Türkiye...