17 / 05 / 2024

iş kazalarını önlemek

iş kazalarını önlemek

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Korkmaz: 'İş kazalarının yüzde 98'si önlenebilir cinstendir. Bizim amacımız adaletli ve adil bir şekilde bu işi sonuca bağlamaktır' dedi.

İş kazalarını azaltmak için teşvik sistemi getirildi!

Firmalara iş kazalarını azaltmak adına çok önemli bir teşvik sistemi getirildi. 10’dan fazla çalışanı bulunan ve iş kazası olmayan işyerlerine prim indirimi yapılacak. 

İnşaatlardaki iş kazalarına alınacak önlemler TBMM'de!

İnşaat sektöründeki iş kazalarının azaltılması için alınacak önlemler meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe oluyor!

Samsun'da Güvenli İnşaat Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan, "İş kazalarının yüzde 15,6'sı inşaat sektöründe meydana geliyor." dedi

Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün!

İklim değişiklikleri nedeniyle yaşanan aşırı yağışlar, şehirleşme oranının artmasına neden oluyor. Sel baskınlarını önlemek doğru şehir planlamasıyla mümkün olabilir. 

Birinci derecede ölümlü iş kazaları inşaat sektöründe oluyor!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yapımı devam eden Bursa Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışan işçilerle iftarda bir araya geldi.Bakan Müezzinoğlu, birinci derecede ölümlü iş kazalarının, daha çok inşaat sektöründe görüldüğüne dikkati çekti.

ÇATIDER'den iş kazalarına karşı uyarı!

ÇATIDER Başkanı Adil Baştanoğlu ölümlü iş kazalarının önemli bir bölümünün inşaat sektöründe meydana geldiğini, Türkiye'de son 10 yılda 11 bini aşkın işçi iş kazasında hayatını kaybettiğini söyledi.

Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor!

İnşaatlarda İş Sağlığı ve Güvenliği 2017 Hedef Sıfır Pratik Çözümler sempozyumu İstanbul'da başladı. Müsteşar Yardımcısı Nacar: "Ölümlü iş kazalarının yüzde 38'i inşaat sektöründen kaynaklanıyor. Bunların da içlerinde en önemli neden ise yüksekten düşme'' dedi.

Ankara'da iş kazaları 72 can aldı!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, 2016 yılı işçi ölümleri raporunu açıkladı. Ankara’da 2016 yılında 72 kişi, iş kazaları nedeniyle hayatını kaybetti. Başkent, en çok işçi ölümünün yaşandığı 5’inci il oldu.

İnşaat sektörü iş kazalarında birinci!

Her geçen gün daha da artan iş kazalarında 2016 yılı rakamlarını açıklayan İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını belirtti.

İş kazalarında inşaat sektörü ilk sırada!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Fahri Erenel, iş kazalarında ilk sırada yüzde 23 ile inşaat sektörünün yer aldığını, bunu tarım ve taşımacılık sektörünün takip ettiğini vurguladı.

İş kazalarının yüzde 98'i önlenebilir!

3 bin liralık bir ağ, inşaattan düşen işçinin hayatını kurtarırken işvereni de yıllar sürecek davadan, maddi tazminat ve vicdan azabından kurtardı. Kazaları önlemek bu kadar kolay. Araştırmalara göre kazaların yüzde 98’i önlenebilir

Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu!

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi'nin (İSİG) verilerine göre, iş kazası sonucu ölümler daha çok inşaat, tarım, taşımacılık, belediye, metal, maden sektöründe yaşandı. Ölümle sonuçlanan kazaların yüzde 20'si inşaat sektöründe oldu.

Yılın ilk 7 ayında 220 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Çatı Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı M. Nazım Yavuz, "Sadece Temmuz ayında yaşanan iş kazalarında 133 işçiyi kaybettik. 13 işçinin ölüm sebebi ise 'yüksekten düşme' oldu. Öümle sonuçlanan iş kazalarının yüzde 20'si inşaat sektöründe görüldü''dedi.

iş kazalarını önlemek Haberi

iş kazalarını önlemek

Atatürk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Türkiye'de en çok kazaların inşaat, en çok ölümlerin ise maden kazalarında olduğunu belirterek, Soma'daki maden faciasına ilişkin adaletli ve adil bir şekilde bu işi sonuca bağlamayı amaçladıklarını söyledi. 

Korkmaz, "İş sağlığı ve güvenliği" üzerine uzun yıllardır bilimsel çalışmalar yaptığını, bu alanda çok sayıda yayın çıkardığını ifade ederek, Türkiye'de iş sağlığı ve güvenliği konusunda bir altyapının olması gerektiğini vurguladı. 

İş sağlığı ve güvenliği kanunu anlamında Türkiye'nin kamil bir noktaya geldiğini anlatan Korkmaz, 6331 Sayılı Kanunu'nun ayrıntılı bir şekilde düzenlediğini ve bütün işlerin ayrı ayrı tasnif edildiğini dile getirdi. 

"Türkiye olarak özellikle son zamanlarda bir iyileşmeye gidiyorduk. Hakikaten seviniyorduk ama yine sevincimiz yarım kaldı. 

Çok sayıda işçimizin öldüğünü duyuyoruz" diyen Korkmaz, iş güvenliğinin iş yerinin güvenliğiyle...