05 / 05 / 2024

İş kazası sigorta primi

İş kazası sigorta primi

Torba yasa Meclis'ten geçti. Buna göre, işyerinde ölümlü ve ciddi yaralanmalı iş kazalarını 3 yıl boyunca önleyen bir işveren, 3 yıl işsizlik sigortası primini eksik ödeyerek, iş güvenliği maliyetlerini çıkartabilecek.

İş kazası haberleri 5 yılda 3 katına çıktı!

İş kazası haberleri 5 yılda 3 katına çıktı. Risk yönetimi açısından yaşamsal bir sınavdan geçen ülkemizde, yaşanan iş kazaları haberlerinde yaşanan artış çok ciddi tehlikelere dikkat çekiyor.

Ertuğrul Günay Mecidiyeköy'deki asansör kazası ile ilgili açıklama yaptı!

Eski Kültür ve Turizm Bakanı, İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, İstanbul Mecidiyeköy'de bir inşaatta meydana gelen ve 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği'nden Mecidiyeköy asansör kazası açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği 06/09/2014 tarihinde Şişli-Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerine yapılan rezidans inşaatında asansörün zemine düşmesi sonucunda meydana gelen iş kazası ile ilgili açıklama yaptı...

Torun Center asansör kazasında 3 gözaltı daha!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında, asansör kazasıyla ilgili 3 kişi daha yakalandı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliğine getirilen 3 kişinin, işlemleri devam ediyor.

Mecidiyeköy'deki asansör kazasında 3 gözaltı daha!

Şişli'de 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasıyla ilgili 3 kişi daha gözaltına alındı. Büro Amirliğine getirilen 3 kişinin, işlemleri devam ediyor. Soruşturma kapsamında dün 2 kişi gözaltına alınmıştı.

Mecidiyeköy'de asansör kazasında ölen işçiler toprağa veriliyor!

Mecidiyeköy'de Torunlar İnşaat tarafından inşa edilen bir rezidansın asansör kazasında ölen işçiler toprağa veriliyor. Şişli'de inşaatta asansörün zemine düşmesi sonucu hayatını kaybeden 10 işçi'den 6'sı memleketlerinde toprağa verildi.

Torunlar GYO sigorta şirketinden açıklama!

İstanbul Avrupa Yakası Mecidiyeköy'de inşa edilen Torun Center'ın firması Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sigorta şirketi olan Önder Sigorta yaşanan asansör kazası ile igili görüşlerini belirtti.

Torun Center'daki asansör kazası ile ilgili 2 kişi gözaltına alındı!

Anadolu Ajansı'nda yer alan bilgiye göre İstanbul Avrupa yakasında Torunlar imzası ile yükselen Şişli'de 10 kişinin hayatını kaybettiği asansör kazasıyla ilgili aranan 2 kişinin gözaltına alındığı bildirildi..

TMMOB'den asansör kazasıyla ilgili açıklama!

TMMOB Türkiye Makina Mühendisler Odası İstanbul Şubesi, Torunlar İnşaat şantiyesinde meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazası hakkında yazılı bir açıklama yaptı: Bizim yaptığımız kontrol 30 Ağustos'a kadar geçerliydi!

Akif Hamzaçebi, Şişli'deki asansör kazasının yaşandığı şantiyede incelemede bulundu!

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, 10 işçinin hayatını kaybettiği asansör kazasının yaşandığı şantiyede incelemelerde bulundu...

Başbakan Davutoğlu: Şişli'deki asansör kazasıyla ilgili detaylı soruşturma yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şişli'deki asansör kazasıyla ilgili, her türlü soruşturma en detaylı şekilde yapılacak. Bu olayın oluş şekli, varsa ihmal eğer başka sebepler varsa bu sebepler derinlemesine araştırılacak dedi...

Şişli'deki asansör kazasında 10 işçi hayatını kaybetti!

İstanbul Valiliğinden yapılan açıklamada, Mecidiyeköy'deki eski Ali Sami Yen Stadyumu'nun yerindeki inşaatta meydana gelen asansör kazasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve emekçilere başsağlığı dilendi...

Torunlar GYO'dan asansör kazası ile ilgili basın açıklaması!

Torunlar GYO Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatındaki ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleşmiş olan elim asansör kazası ile ilgili bilgilendirme yaptı.

İş kazası sigorta primi Haberi

İş kazası sigorta primi

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'ndaki bazı eksikliklerin giderilmesi ve işverenlerin konuya bakışını değiştirecek bazı düzenlemelerin yer aldığı torba yasa Meclis'ten geçti. Artık işverenlerin ve işçilerin konuya ilişkin bakış açılarının değişmesi bekleniyor. Kanundaki bir madde işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği konusunda katlandıkları maliyetlerin belirli bir bölümünün işsizlik sigortası fonundan karşılanmasını sağlıyor. 



86 BİN 472TL TASARRUF 

Sistem şu şekilde işliyor: Çok tehlikeli sınıfta yer alıp 10'dan fazla çalışanı bulunan işyerlerinde 3 yıl ölümlü veya sürekli iş göremezlikle sonuçlanan iş kazası yaşanmaması durumunda bir sonraki takvim yılından geçerli olmak üzere 3 yıl boyunca işsizlik sigortası işveren payının bir puan eksik ödenmesi söz konusu olacak. Ortaya şu şekilde bir tablo çıkıyor: İşverenler asgari ücret üzerinden çalıştırdıkları işçiler için 24,02 TL işsizlik sigortası primi...