05 / 05 / 2024

iş yerleri kira ödeyecek mi

iş yerleri kira ödeyecek mi

işleri Bakanlığı’nın talimatıyla 200 binden fazla iş yerinin faaliyetlerine bir süreliğine ara verildiğini belirten Avukat Mehmet Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kapatılan ve kira ödeme zorunluluğu olmayan iş yerlerine değindi.

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı?

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının belli olmasının ardından kira zam oranları da netlik kazandı. Peki, 2023 iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İş yer kira artış oranında sınırlama var mı? işte detaylar...

Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kızılcahamam'da yanan iş yerleri için kira yardımı müjdesi verdi...

İş yeri kira artışı 2021!

İş yerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına geçildi. Bu tarih itibariyle iş yerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE oranı değerlendirilecek. Peki iş yeri kira artışı 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Esnaflardan Kovid-19 tedbirleri tepkisi: İş yerleri kapalı ama kira ödeniyor!

Kovid-19 tedbirleri kapsamında kapatılan ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnaf ve sektör çalışanları Kadıköy’de bir araya geldi. İşletme sahipleri ve çalışanlar, “Tedbirler alınsın, iş yerleri açılsın, yasaklar kaldırılsın” çağrısını yaptı. 

Faaliyeti durdurulan iş yerleri kira ödeyecek mi?

Koronavirüs salgını birçok sektörü etkisi altına aldı ve bir aydan fazla süredir kapalı olan işletmeler bulunuyor. Bu durumdan en çok etkilenenler arasında restoranlar ve kuaförler gösteriliyor. Peki tedbirler nedeniyle kapatılan işletmeler kira ödeyecek mi? Koronavirüs sebebiyle kira ödeyememek müc

Kapatılan iş yerleri kira ödeyecek mi?

Koronavirüs nedeni ile sıkıntılı günler yaşanmakta olup bu süreçte bazı iş yerleri zorunlu olarak bazıları ise iş yapılamaması nedenleri ile iradi olarak iş yerlerini kapatmak zorunda kaldı. Peki iş yerlerini kapatmak zorunda kalan kiracılar kira ödemelerini nasıl yapacak ve yapmak zorunda mıdır?

Kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanmalı!

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, yeni tip koronavirüsle mücadeleye ilişkin açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, kapanan iş yerleri ve esnafın kira harcamalarının Hazine ve Maliye Bakanlığınca karşılanması önerisini sundu.

Kapatılan veya faaliyeti sınırlandırılan iş yerleri kira ödeyecek mi?

işleri Bakanlığı’nın talimatıyla 200 binden fazla iş yerinin faaliyetlerine bir süreliğine ara verildiğini belirten Avukat Mehmet Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kapatılan ve kira ödeme zorunluluğu olmayan iş yerlerine değindi.

Kapatılan iş yerleri kira ödemeyecek!

Koronavirüs salgını tedbir çalışmaları kapsamında birçok işyeri kapattı. Mücbir sebeple kapatılan işyerleri ise kira ödemeyecek...

Kocaeli Büyükşehir, kepenk indiren iş yerlerinden kira almayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs mücadelesi kapsamında iş yerlerini kapatan işletmecilerden kira almayacaklarını açıkladı.

İş yeri kira artışı 2020!

İş yerlerinde enflasyona göre kira artışı uygulamasına 1 Temmuz 2020’de geçilecek. Bu tarih itibariyle işyerleri kiraları için yenilecek kontratlarda 12 aylık ortalama TÜFE oranı değerlendirilecek.

Yeni vergi paketinin iş yeri kira gelirlerine etkisi!

Vergi paketinin gündeme gelmesiyle ‘iş yerinden kira geliri’ elde edenlerin merak ettiği konuları Ahmet Kayabıyık sırasıyla açıkladı...

iş yerleri kira ödeyecek mi Haberi

iş yerleri kira ödeyecek mi

Tüm dünyayı etkisine alan coronavirüs salgını, sosyal yaşamı adeta yeniden tanımladı. Yaşamın tüm alanlarının geçici olarak evlere taşınmasıyla beraber alışveriş merkezleri, spor salonları, restoran ve cafeler gibi sosyal hayatın buluştuğu mekânlar da boş kaldı. İçişleri Bakanlığı’nın talimatıyla 200 binden fazla iş yerinin faaliyetlerine bir süreliğine ara verildiğini belirten Avukat Mehmet Aslan, iş yeri sahiplerini de uyardı. Mehmet Aslan, “İçişleri Bakanlığı tarafından alınan ‘’Coronavirüs Tedbirleri’’ kapsamında bazı işyerlerinin faaliyetleri, kamu otoritesinin zorunlu kararı ile kapatılmıştır. Bu sebeple kiracının işyerinin kirasını ödeme yükümlülüğü ortadan kalkmıştır. Faaliyet alanı sınırlandırılan iş yerleri de kirada indirim talep edebilir.” şeklinde konuştu.

Avukat Mehmet Aslan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile kapatılan ve kira ödeme zorunluluğu olmayan işyerlerini şu şekilde sıraladı:

İşte kira ödemeyecek işyerleri:
-Gece kulüpleri, bar,...