04 / 05 / 2024

iş yerlerinin toplu kapatılması

iş yerlerinin toplu kapatılması

Bitlis Valiliği, kamu düzeninin korunması amacıyla il genelinde bulunan iş yerlerinin toplu olarak kapatılmasının yasaklandığını, yasağa uymayanlar hakkında kanuni işlem yapılacağını duyurdu.

Milyonlarca İstanbullu için toplu taşımada yeni dönem başlıyor: Otobüs, metro, vapur, tramvay...

İstanbul'da toplu taşıma kullananlar için sevindirici haber geldi. Artık kent genelinde otobüs, vapur, metro ve tramvay hatlarında kredi ve banka kartları veya ön ödemeli kartlarla yapılan ödemelerde yüzde 33,33 indirim uygulanacak. Milyonlarca kişiyi sevindiren bu dönem 1 Kasım’da başlıyor.

Kamu işçilerine toplu sözleşmede tarih verildi! Kamu işçilerinin maaşı ne kadar olacak? Bu rakamlara şimdi göz atın!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'dan toplu iş sözleşmesine ilişkin tarih verilirken, Ekonomist Muhammet Bayram da zam rakamlarını peş peşe duyurdu. 

700 bin işçinin toplu sözleşmesinde son dakika gelişmesi! Bakan Bilgin ve Başkan Atalay’dan peş peşe açıklamalar!

Kamu işçilerinin maaş zammı kapsamında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son viraja girildi. Belirlenecek rakam sonrasında işçilerin bir kısmı ocak ayında, diğerleri ise martta ödemeleri alacak.

Kamu işçilerine toplu sözleşme tarihi belli oldu mu? Bakan Bilgin’den beklenen açıklama!

Kamu işçileri toplu zam görüşmelerinin bitip bitmediği konusu araştırılan konular arasında yer alıyor. 2023-2025 dönemi kamu toplu iş sözleşmeleri görüşmeleri ocak ayında resmen start alırken, Kamu Çerçeve Protokolü ortak talep metni Türk-İş ve Hak-İş tarafından TUHİS'e iletildi.

TOKİ'den Ankara'ya 215 yeni dükkan geliyor! Saray Toplu İşyeri Sitesi 1. Etap 1. Bölge için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen Ankara Sanayi Sitesi projesinin ihale tarihini açıkladı. Peki Ankara Sanayi Sitesi projesi hangi ilçede inşa edilecek? İşte detaylar...

Antalya Gündoğmuş için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili Gündoğmuş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Yusufeli'ndeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz'da!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki yeni ev ve iş yerlerinin kura çekilişi 13-14 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

Sitelerde 'toplu yapı yönetimi' zorunluluğu!

Bir sitenin tek parsel ya da birden çok parsel üzerinde kurulması yönetimsel olarak büyük öneme sahip. Birden çok parselde kurulan siteler için toplu yapı yönetimi zorunluluğu bulunuyor...

Ankara Kızılcahamam'da inşa edilen iş yerleri 3 ay içerisinde tamamlanacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Kızılcahamam'da çıkan yangın nedeniyle hasar gören iş yerlerinin yeniden inşa edileceğini ve yeni iş yerlerin 3 ay içerisinde temsil edileceğinim dile getirdi. 

Ankara Kızılcahamam'da yanan iş yerleri yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Ankara Kızılcahamam'da iş yerlerinin hasar gördüğü yangınla ilgili açıklama yaptı...

Müteahhitlerden fabrika ve iş yerleri de dönüşüme alınsın talebi!

İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, Türkiye'deki yapıların durumu göz önüne alındığında değişimin veya kentsel dönüşümün ertelenmemesi gerektiğine dikkat çekti. Andıç, dönüşüm denildiğinde sadece konutların değil fabrikaların, iş yerlerinin de düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Perpa'da yeni iş yerlerinin ruhsatlandırılmasında sorun: Doluluk oranları yüzde 10 düştü!

Bünyesinde 4 bin 700 iş yeri olan ve yıllık 6 milyar dolar ticari hacme sahip Perpa, yeni iş yeri ruhsatlandırmalarında sorun yaşıyor. Perpa A Blok Başkanı Sezgin, iş yerlerinin ruhsat alabilmesi için yaklaşık 100 milyon TL yatırım yapılması gerektiğini belirtti.

iş yerlerinin toplu kapatılması Haberi

iş yerlerinin toplu kapatılması

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, vatandaşların huzur ve güven ortamı içinde yaşamalarının devletin asli görev ve sorumluluklarından olduğu belirtildi.


Kamu düzeninin unsurları arasında yer alan güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyacının güvence altına alınmasının önem arz ettiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Kamu hizmetlerinin aksamaya mahal vermeksizin, değişen şartlara ve ihtiyaçlara uyumlu bir şekilde tüm vatandaşlarımıza ulaştırılması kamu düzeniyle yakından ilişkilidir. Ayrıca vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını temine yönelik piyasa şartlarında sunulan mal ve hizmetlere erişiminin güvence altına alınmasının da devletimizin sorumlulukları arasında olduğu açıktır. Kamu hizmetleri ile piyasa şartlarında mal ve hizmet sunumu kamu düzeninden etkilenmektedir. Bu mal ve hizmetlerin aksatılmadan sunulmasının yanı sıra güvenlik, esenlik ve genel sağlık ihtiyaçlarının da güvence altına alınması için devletimizin çabaları yanında vatandaşlarımızın da hukuk kurallarına uygun...