30 / 04 / 2024

işçi hakları

işçi hakları

Beykoz’da bulunan, yaklaşık 1000 işçinin çalıştığı TÜRGEV’e ait olan inşaatta, koşullarının düzeltilmesini isteyen işçiler iş bıraktı. İşçiler demokratik haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Konut mağdurları hakları olan evleri almak için TBMM'ye başvurdu!

Türkiye Konutla Dolandırılan Hak Sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi "İdareye Özel Sözleşmelere Müdahale Yetkisi Tanıyan Yasa" çıkartılması için Türkiye Büyük Millet Meclisi Dilekçe Komisyonu'na dilekçe sunarak imzaya açtı.

Milyonlarca memura 2024’te yüzde 24.45 enflasyon ve toplu sözleşme zammı! İşte hesaplara yatacak maaşlar!

Yaklaşık 6.5 milyon memur ve memur emeklisi, 2024 yılı Ocak ayında yapılacak maaş zammını öğrenmek için 1 Ağustos'ta başlayan toplu sözleşme görüşmelerine odaklandı. Görüşmelerde, maaş zammının yanında sosyal haklar ve çalışma şartları da masaya yatırılıyor.

Ölüm aylığı alanları üzecek gelişme: Bazı şartlarda paranız kesilebilir! İşte detaylar...

Ölüm aylığı alanların haklarını kaybetmemesi için dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Akşam gazetesinden Okan Güray Bülbül dikkat edilmesi gereken konuları köşesine taşıdı. İşte detaylar...

22 kuruş yüzünden kiracıyı tahliye ettiler! Şok mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı! Kiracılar için uyarı

Sadece 22 kuruş eksik ödeme yüzünden tahliye edildi! Kiracıya şaşırtan mahkeme kararıyla 1 milyonluk maliyet ortaya çıktı. Kiracıları tedirgin eden bu olay, kiracı haklarına dair önemli bir uyarı niteliği taşıyor. Detaylar haberimizde!..

İltica etmek nedir? Nasıl iltica edilir? Ne gibi zorlukları var? İşte yanıt!

İltica, kişinin güvenliği tehlikede olduğunda başvurduğu bir koruma yolu olarak, zulüm, savaş veya insan hakları ihlalleri gibi nedenlerle doğduğu ülkeden başka bir ülkeye gitmek ve orada sığınma talebinde bulunmaktır. Peki, nasıl iltica edilir? İşte yanıt!

Kamu işçisine 1595 TL'lik sosyal destek, 4 ikramiye!

Toplu iş sözleşmesinin zam oranının belli olması sosyal haklarını da iyileştirilecek. Aylık sosyal yardım ücreti 1595 TL oldu. Sendika üyesi kamu işçileri ise yılda 4 ikramiye alacak.

Deprem bölgesindeki seçmenlerin demokratik sürece katılımı için 'Askıda Bilet' kampanyası başlatıldı!

Deprem bölgesinde kayıtlı seçmenlerin demokratik haklarını kullanmalarına yardımcı olmak için "Askıda Bilet" kampanyası başlatıldı! İşte ayrıntılar...

2023 kamu işçisine yapılacak zam oranında son dakika gelişmesi! Acil bakın!

Hükümetin 700 bin kamu işçisine yapılacak ilk 6 aylık zam teklifini Türk-İş Başkanı Ergün Atalay paylaştı. Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarını belirleyecek olan Toplu İş Sözleşmesi'nin ne zaman imzalanacağı da kamu işçileri tarafından merak konusu oldu.

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Emeklilik için yeni ayrıntı belli oldu! Beklenen formül geldi! Emekli olmak isteyenler hemen baksın!

Önceki günlerde AK Parti seçim beyannamesinde özellikle annelere ve ev kadınlarına getirilecek yeni emeklilik hakları konusunda sosyal güvenlikte yeni bir reform ve emeklilik formülü gelebileceği gündeme geldi. Peki, emeklilik için yeni detaylar neler? Hangi formüller bulunuyor? İşte detaylar...

700 bin işçiye müjde! Maaşlar 15 bin TL mi oluyor? Madde madde açıklandı!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bin işçi için Toplu İş Sözleşmeleri kapsamında ayrılar belli oluyor. İki yıllık zam ve mali sosyal hakların belirleneceği toplu sözleşme görüşmeler sürerken, zamlı maaşın 15 bin TL olacağı öne sürüldü.

Artık kiracı döneminde devir değişti! Bekara ev vermem diyenler bu ceza sizi bekliyor

Bir genç kadın, çalışmak için gittiği şehirde ev kiralamak istedi ancak emlakçı ve ev sahiplerinin "bekara ev yok" yanıtıyla karşılaştı. Bu ayrımcı davranışın üzerine Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) devreye girdi.

işçi hakları Haberi

işçi hakları

İstanbul'da TÜRGEV’e ait bir inşaatta çalışma koşullarının düzeltilmesini isteyen işçiler iş bıraktı.


Beykoz’da bulunan, yaklaşık 1000 işçinin çalıştığı inşaatta, işçiler yemek ihtiyaçlarının yeterli bir şekilde karşılanmadığını, tuvalet ihtiyaçlarını giderecek bir yer olmadığını, şantiyede su bulunmadığını belirtti. “Yatılmayacak yerlerde yatıyoruz” diyen işçiler, “Bu koşulları protesto etmek için iş bıraktık” dedi. Daha önce çalışma koşullarının düzeltilmesi için yürüyüş yaptıklarını belirten işçiler, “Düzeltileceğini söylediler ama düzelmedi. Hatta daha kötü koşullarla karşılaştık” dedi.


Şantiye yönetimi işçilerin görüşme talebini kabul etmezken, işçiler talepleri kabul edilene kadar eyleme devam edeceklerini...