01 / 05 / 2024

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve anlaşmasının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden önce olması öngörülüyor. 700 binden fazla kamu işçiyi kapsayan Kamu Toplu İş Sözleşmeleri anlaşmasında son durum ne? Kamu toplu iş sözleşmesi ile ilgili detaylar haberimizin devamında sizlerle...

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Toplu iş sözleşmesinde son dakika gelişmeler

Aralarında birçok devlet kurumlarının olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi kapsayan 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmeleri devam ederken sona yavaş yavaş yaklaşıldığı öngörülüyor. İşçi temsilcileri ve işveren temsilcileri arasındaki görüşmelerde, belirli bir aşamaya gelindiği bilgisi verildi.

İşçi temsilcileri, aylık brüt taban ücretin 15 bin TL’ye yükseltilmesi ve tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesini daha sonra ise birinci altı ay için yüzde 45 zam yapılması ile ilgili talepleri halen devam ederken, Kamu işveren temsilcilerini taban ücretinin 11 bin 500 TL’ye yükseltilmesini, 2023’ün ilk altı ayında ise yüzde 30 zam yapılması teklifi devam ederken, hükümet tarafından Taban ücretin 12 bin TL’ye yükseltilmesi ve ilk altı ay ise yüzde 40 zam olarak güncellemesi teklifi yapılırken yeni tekliflerin gelmesi bekleniyor. Söz konusu anlaşma ise 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden önce olması öngörülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön