21 / 05 / 2024

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.



Kamu işçisinin zam pazarlıklarında son durum ne? İşte detaylar

Vedat Bilgin’in konu ile ilgili açıklama yaptı

Kamu işçilerinin mali ve sosyal haklarının belirleneceği kamu toplu iş sözleşmeleri çerçeve protokolü ile ilgili gelişmeler merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

Vedat Bilgin, TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ temsilcileriyle görüştüklerini ve  hükümetin yeni teklifine göre taban ücretin 12 bin TL’ye yükseltilmesi yönünde olduğunu ve ilk altı ay için ise yüzde 40 zam yapılması şeklinde olduğunu dile getirdi. Vedat Bilgin bu teklifi işçi kesimi olarak yetersiz bulduğunu ve hükümetten günün koşullarına uygun işçilerin alım gücünü ve sunmuş olduğu talepleri karşılayacak yeni bir teklifte bulunmasını istediği konusunda açıklama yaptı.

İş arayanların başına talih kuşu kondu! İŞKUR üzerinden kamu işçi alınacak! Ortaokul mezunu olmanız yeterli!

ÇAYKUR kamu işçisi olarak 1365 kişi alıyor! Kadro ve başvuru şartları İŞKUR üzerinden açıklandı!

700 bin işçiye peş peşe müjde! Detaylar belli oldu! Yüzde 15 refah payı ve yüzde 45 zam mı geliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön