28 / 04 / 2024

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ödenen tazminat, ecrimisil olarak tanımlanıyor. Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebili

33 yıldır devam eden hukuk mücadelesi ev sahiplerini zor duruma soktu!

İzmir'in Narlıdere ilçesinde, 1987 yılında 5 blok halinde inşa edilen 140 daireli Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile arsa sahibi arasında 33 yıldır hukuk mücadelesi devam ediyor. Ev sahipleri mahkemeden çıkacak kararı bekliyor. 

Türkiye'de büyüme hızlanarak devam edecek!

EBRD Türkiye Direktörü Marquet: "Türk ekonomisinin geçen yıl yüzde 2,9 büyümesi, şartlar göz önüne alındığında oldukça iyiydi. Hükümetin yapısal reformlar konusunda doğru kararları alması halinde büyümenin hızlanarak devam etmesini bekliyoruz" dedi.

Mirasın reddi halinde sorumluluk!

Miras, üç ay içinde reddolunabilir. Mirasın reddi, mirasçılar tarafından sulh mahkemesine sözlü veya yazılı beyanla yapılır. Peki, miras reddedilirse ne olur? Mirasın reddi halinde sorumluluk devam eder mi?

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. " dedi.

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle ödenen tazminat, ecrimisil olarak tanımlanıyor. Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebili

İşgalin devamı halinde ecrimisil!

Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi halinde işgalciden tahliye ve ecrimisil isteniyor. Peki, işgalin devamı halinde ecrimisil ne olur?

Suyabatmaz Demirel'in tasarladığı G Yoo'nun inşaatı devam ediyor!

Suyabatmaz Demirel Mimarlık tarafından Mar Yapı için tasarlanan ve Güneşli’de hayata geçirilecek olan G Yoo projesinin inşaatı devam ediyor. Proje, cepheyi ve gün ışığını maksimize etmek amacıyla üçgen prizmalar halinde tasarlandı.

Nevşehir'de 419 konutun hak sahiplerine dağıtımı devam ediyor!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği halinde talep toplama yöntemi ile Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan 419 konutun hak sahiplerine teslim edilmesi çalışmalarına devam ediliyor.

Sahabiye Dönüşüm Projesi çalışmaları devam ediyor!

Kayseri’ye değer katan pek çok projeye imza atan Büyükşehir Belediyesi, bu tür projelerden biri olacak olan Sahabiye Dönüşüm Projesi için çalışmalarına devam ediyor. Proje dört etap halinde yapılacak.

Sky Bahçeşehir ön talep süreci devam ediyor!

Sinan Gayrimenkul imzası ile inşa edilen Sky Bahçeşehir ön talep süreci devam ediyor. Proje 11 kattan meydana gelen 4 konut bloğu halinde hayata geçiriliyor.

Kartal Lekule'de yüzde 10 ön satış indirimi devam ediyor! 337 bin TL'ye!

Yüzde 10 ön satış indirimiyle satışların devam ettiği Lekule projesi, Kartal'da tek blok halinde yükseliyor. Tapu teslimlerinin hemen yapılacağı projede daireler 1 yıl sonra teslim edilecek.

Bağbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin inşaatı devam ediyor!

Kırşehir Belediyesi ve Toplu Konut İdaresinin birlikteliği ile inşaatına 2009 yılında başlanan ve etaplar halinde çalışmaları yapılan Bağbaşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi 2. Etap inşaatı devam ediyor.

Kira gelir vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor!

Kira gelir vergisi, 1 sene içerisinde gayrimenkulünü kiraya veren mal sahiplerinin elde ettiği gelir için iki taksit halinde ödeniyor. 2014 yılı Kira gelir vergisi 2. taksit dönemi devam ediyor...

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi Haberi

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi

İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?

Ecrimisil: Hazine taşınmazının, İdarenin izni dışında gerçek veya tüzel kişilerce işgal veya tasarruf edilmesi sebebiyle, İdarenin bir zarara uğrayıp uğramadığına veya işgalcinin kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, taşınmazın işgalden önceki hâliyle elde edilebilecek muhtemel gelir esas alınarak İdarece talep edilen tazminat oluyor.


Bu tazminat işgalci tarafından ödeniyor. Fuzuli şagil olarak da nitelendirilen işgalci ise, kusurlu olup olmadığına bakılmaksızın, Hazine taşınmazının zilyetliğini, yetkili İdarenin izni dışında eline geçiren, elinde tutan veya her ne şekilde olursa olsun bu malı kullanan veya tasarrufunda bulunduran gerçek veya tüzel kişiler oluyor.


Peki, ecrimisil bedelinin işgalciden alındığını düşünelim. İşgalin devamı halinde tekrar ecrimisil tahsil edilebilir mi?


Kiraya verilen, irtifak hakkı kurulan veya kullanma izni verilen taşınmazlardan süresi dolduğu hâlde tahliye edilmeyen, sözleşmesi...