25 / 07 / 2024

İshak Alaton imar davası

İshak Alaton imar davası

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

İmar Yönetmeliği 2 yılda 5 kez değişti!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu ise, imar yönetmeliklerinin amacının; sağlıklı, planlı, güvenli kentleşme ve nitelikli mimari eserler ile yüksek standartlı yapılaşma ve yaşam kalitesi yüksek kentsel yaşam alanları oluşturmak olduğunu söyledi.

İshak Alaton'un projesine şimdi de acele kamulaştırma şoku!

Geçtiğimiz Eylül ayında vefat eden iş insanı İshak Alaton, “En büyük hayalim” dediği bir okul projesini Çatalca için gündeme getirdi. Okul binasının üzerinde bulunduğu araziye ilişkin otoyol projesi için acele kamulaştırma kararı alındı.

İshak Alaton'un taziyeleri kabul edildi!

Alaton ailesi, Alarko Holding Kurucu ortağı ve Onursal Başkanı İshak Alaton'un vefatının ardından taziyeleri kabul etti.

İshak Alaton son yolculuğuna uğurlandı!

Kalp yetmezliği teşhisiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Alarko Holding’in kurucusu ve onursal başkanı İshak Alaton (89), dün toprağa verildi.

İshak Alaton kimdir?

Alarko Holding'in kurucusu ünlü işadamı İshak Alaton vefat etti. Peki İshak Alaton kimdir? İshak Alaton bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte İshak Alaton'un hayatı..

İshak Alaton vefat etti!

Alarko Holding’in kurucusu İshak Alaton (89), kalp yetmezliği nedeniyle kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Alaton, bir süredir de yaşlılığa bağlı hastalıklar nedeniyle tedavi görüyordu.

Atakum Belediyesi imar davalarından dertli!

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, belediyenin imar sorunlarından dolayı 268 davanın devam ettiğini, kesinleşmiş olan davalardan belediyenin yaklaşık 25 milyon TL’lik cezaya mahkum olduğunu söyledi.

İshak Alaton'a imar kirliliğine neden olmaktan dava açıldı!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton'a, Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'na İzzet Garih geldi!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı'ndan ayrılan İshak Alaton'un yerine İzzet Garih getirildi. İzzet Garih oy birliği ile yönetime geçti.

Alvimedica Hırvatistan’da 54 yataklı kalp hastanesi kurdu!

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton, 2023 için öngörülen 500 milyar dolarlık hedefin gerçekçi olmadığını söyledi. Alaton, katkı payı yüksek ürünlere yatırım yapılmadığı için 200 milyar dolara ulaşmanın bile zor olduğunu kaydetti...

Sarıyer'de konut alanı imarı olan arsa 2 milyon 27 bin liraya!

İstanbul Sarıyer İlçe Belediyesi Başkanlığından: Sarıyer'de bulunan konut alanı imarı olan arsa 8 Kasım 2012 tarihinde yapılacak ihalede satışa çıkacak

Evini ''yeşil bina'' kriterlerine göre yenileyene imar hakkı!

Eyüp'te kentsel dönüşümün yanı sıra enerji tasarrufu için de önemli bir proje yürütülüyor. Evini enerji tasarrufu sağlayacak 'yeşil bina' kriterlerine göre yenileyenlere imar artış hakkı geliyor...

Erdoğan Bayraktar: Van'da imar fırsatçılığı yapanlara inanmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Van'da imar fırsatçılığı yapan insanlar olduğunu dile getirdi...

İshak Alaton imar davası Haberi

İshak Alaton imar davası

Alarko Holding Yönetim Kurulu Başkanı İshak Alaton hakkında Alarko Holding'in içinde bulunduğu kültür varlığı olarak tescilli İstanbul Ortaköy'deki Tarihi Şifa Yurdu binasında kaçak ilaveler yaparak tescilli kültür varlığına zarar verdiği ve imar kirliliğine neden olduğu gerekçesiyle dava açıldı.


'YENİ DELİLLER VAR'

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü'nün hazırladığı iddianamede, binanın ortağı olan Ali Ağaoğlu'na ait Akdeniz İnşaat'ın, Alarko Holding'in kiracı bulunduğu Şifa Yurdu binasına kaçak ilave kısımlar eklendiği yönünde ihbarda bulunması ile soruşturma başlatıldığı belirtildi. Aynı konuda daha önce de savcı Okan Özsoy tarafından yürütülen soruşturmada suça konu olayların 1991-1999 arasında gerçekleştiği iddiasıyla şikayete takipsizlik kararı verildiği anlatılan iddianamede, Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 2 Nisan 2013 tarihli Yapı Tatil Tutanağı'nın yeni bir delil olduğu gerekçesiyle söz konusu...