30 / 04 / 2024

Isı pay ölçümleri nasıl yapılır

Isı pay ölçümleri nasıl yapılır

Radyatöre monte edilerek dairenin bireysel bazdaki toplam ısı harcamalarının tespit edilmesini sağlayan sisteme ısı pay ölçer sistemi deniyor. Peki, ısı pay ölçümleri nasıl toplanır?

Konya'da yüzde 25 peşinat ve yüzde 20 indirimle satılık 8 arsa! 

Altınekin Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği, Konya Altınekin'de yer alan sekiz adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsaların yüz ölçümleri 684,25 metrekare ile 11 bin 859 metrekare arasında değişiyor. 

Tekirdağ Çerkezköy'de 5 adet arsa satılıyor! İhalesi 25 Temmuz'da! 

Tekirdağ Çerkezköy Belediyesi, Tekirdağ ili, Çerkezköy ilçesinde yer alan 5 adet arsayı satıyor. Peki Çerkezköy'de yer alan arsaların fiyatları ve yüzölçümleri ne kadar? 

Alarko GYO Alarko-DİM İş Merkezi'ndeki 4 bağımsız bölümü 39.6 milyon TL'ye sattı!

Alarko GYO tarafından, Alarko-DİM İş Merkezi'nin 1-2-3-4 no.lu bağımsız bölümleri 39 milyon 640 bin Türk Lirası+KDV bedelle Sürgü Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye satıldı. 

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüz ölçümleri yüzde 7,8 daraldı!

Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,8 daralma meydana geldi.

Isı pay ölçer sistemini çalıştırmanın cezası var mı?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızda pay ölçer var fakat yöneticimiz kuzeye bakan dairede oturduğu için pay ölçeri çalıştırtmıyor. Apartman giderlerini de ısrarla metrekareye göre bölüyor. Çünkü kendi dairesi itibarıyla bu onun işine geliyor. Bunun cezası var mı?' sorusunu cevapladı.

Isı pay ölçer sistemi nasıl işler?

Posta yazarı Tamer Heper 'Beş ay önce taşındığımız binada kaloriferler için pay ölçer olduğunu gördük. Biz de gündüz çalıştığımız için akşamları yaktık ama aylık 155 TL borç geldi. Bu husus kandırıldığımız anlamına gelir mi? Ne yapabiliriz?' sorusunu cevapladı.

Atölye'ye Dünya Mimarlık Topluluğu'ndan çifte ödül!

Atölye’nin Özel Sezin Okulu’nun anaokulu ve ilkokul bölümleri için hayata geçirdiği mekânsal tasarım ve kültürel değişim projesi, çifte ödül aldı.

Sitelerde karar oylamasında arsa payı önemli mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız 30 daireli. Yeni uygulama ile ana girişe kalorimetre bağlandı ve radyatörlere ‘pay ölçer’ taktırdık. Bazı sakinler ‘ferdi ısınmaya geçelim’ istiyor. ‘Yarıdan 1 fazla oyla karar alalım ve yaptıralım’ diyorlar. Bu uygun olur mu?' sorusunu cevapladı

TSKB GYO Divan Adana Oteli ve Bağımsız Bölümleri 2020 yılı gayrimenkul değerleme raporu!

TSKB GYO portföyünde yer alan Divan Adana Oteli ve bağımsız bölümlerine ilişkin yıl sonu değerleme raporu yayınlandı.

Isı pay ölçer taktırmak için binadaki bir kişinin başvurması yeterli!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin yaptığı açıklamada "Merkezi ısıtma sisteminin bulunduğu bir binada ısı pay ölçer takılması için bir kişinin başvurması yeterlidir. Burada apartmandaki salt çoğunluğa bakılmaz." diye konuştu.

Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümleri 4 Eylül'de açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Niğde Otoyolu'nun tamamlanan bölümlerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 4 Eylül'de açılacağını açııkladı. 

Konya Şehir Hastanesi'nin ilk etabı açılıyor!

Konya İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, "Tüm bölümleri hazır hale getirilen ve teknik cihazları tamamlanan 1250 yatak kapasiteli hastanenin, ilk etapta 862 yataklı kısmı hizmete açılacak" dedi...

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Isı pay ölçümleri nasıl yapılır Haberi

Isı pay ölçümleri nasıl yapılır

Isı pay ölçümleri nasıl toplanır?

5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu'na bağlı olarak çıkartılan Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik gereğince merkezi ısıtmanın olduğu binalarda ısı pay ölçer kullanılması zorunlu tutuluyor.


Isı pay ölçer sistemleri merkezi ısıtmalı binalarda kullanılan bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Isı pay ölçer ile dairelerin tüketim dağılımı ortaya çıkıyor ve tüketim dağılıma göre ödeme yapılıyor. 


Bu sistem sayesinde her daire kendi kullanmış olduğu enerjinin parasını ödüyor. Isı pay ölçerler monte edilmiş olduğu radyatörün ısısı ile oda ısısı arasındaki farkı ölçerek kullanılan enerjiyi hesaplıyor. Peki, ısı pay ölçümleri nasıl toplanır?


Her pay ölçer içinde bulunan bir radyo vericisi sayesinde, topladığı verileri gönderiyor. Bazı ısı pay ölçüm sistemleri...