21 / 05 / 2024

ısı yalıtımıyla faturalar azalırmı

ısı yalıtımıyla faturalar azalırmı

Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Türkiye'de doğalgaz kullanımını rekor seviyeye ulaştırdı. Geçen yıl aynı aylarda 164 milyon metreküp doğalgaz tüketiliyorken, bu yıl tüketim artarak 200 milyon m3'lere ulaştı...

Enerji maliyetlerindeki artışla ısı yalıtımı yeniden gündeme geldi!

Dünyada artışa geçen enerji maliyetleri ardından konutlarda enerji tasarrufu için ısı yalıtımı yapılmasının önemi tekrardan anlaşıldı. Türkiye’nin sahip olduğu enerjisinin yaklaşık yüzde 40'nı binaları ısıtmak amaçıyla kullanıyor.

Yakıt faturasından tasarruf için ısı yalıtımı yapılmalı!

Ülkemiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında kış aylarını evinde geçirmeye hazırlanıyor, doğalgaz faturalarını azaltmanın yolu da ısı yalıtımından geçiyor.

Isı yalıtımıyla faturayı yüzde 50 düşürmek mümkün!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe yaptığı açıklamada, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlanıyor" dedi.

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürebilirsiniz!

Isı yalıtımıyla faturanızı yüzde 50 düşürmeniz mümkün. Peki ısı yalıtımında nelere dikkat edilmeli?

Isı yalıtımıyla daire başına 2,4 bin TL'lik tasarruf!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan ölçümler, binalarda ısı yalıtımı yapılmasının ve ısı ölçüm cihazı kullanılmasının aile ekonomisine katkısının büyük olduğunu ortaya çıkardı.

Su yalıtımıyla binaların kaderi değişecek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Bugünkü topladığımız verilere göre binalarımızın ortalama ömrü 30 yıl. Bu binaları su yalıtımıyla yaparsanız bina ömürlerini 80-100 yıla taşımak mümkün olacak. Yönetmeliğin asıl katkısı bu olacak." dedi.

Isı yalıtımı ile faturalardan tasarruf etmek mümkün!

Doğalgaz faturasının bütçelerdeki payının artacağı kış mevsimi yaklaşırken Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri, ‘DOĞRUSU’ kampanyasıyla binalarda ısı yalıtımının önemine dikkat çekiyor.

Isı yalıtımıyla 12 milyar dolarlık tasarruf!

TERMOSAN Mühendislik'in Yönetim Kurulu Başkanı Suat İnan, ısı yalıtımının faydalarından bahsetti. İnan, Türkiye'nin enerji tüketiminde 10-12 milyar dolarlık tasarruf sağlanabileceğini söyledi.

Isı yalıtımıyla faturalar yüzde 60 düşüyor!

Makine Mühendisi Güngör Kaya, serin havaların kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde binalarda alınması gereken yalıtım tedbirleri hakkında uyarılarda bulundu

DYO, ısı yalıtım ustalarına Mesleki Yeterlilik Belgesi veriyor!

Boya ve ısı yalıtımı sektöründe kalite çıtasını yukarıya taşımaya kararlı olan DYO, işini hakkıyla yapan ustaların Mesleki Yeterlilik Belgesi almalarını sağlıyor.

Emrullah Eruslu: Isı yalıtımı yapılarak fatura düşürebilir!

Dondurucu soğukların etkisini hissettirmesi, akıllara doğal gaz faturalarını ve ısınma masraflarını getirdi. Isı Yalıtım Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, "Vatandaş ısı yalıtımı yaparak faturayı düşürebilir" dedi

Binalarda ısı yalıtımıyla ilgili standartlar uygulanamıyor!

Binalarda ısı Yalıtım kuralları ile ilgili standartlar, Resmi Gazete’de yayınlanmadığı için uygulanamıyor. Bu durum enerji kullanımını arttırıyor.

Konutların kentsel dönüşümünde ısı yalıtımına dikkat edilmeli!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü'nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

ısı yalıtımıyla faturalar azalırmı Haberi

ısı yalıtımıyla faturalar azalırmı


TÜRKİYE'Yİ etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, Türkiye'de doğalgaz kullanımını rekor seviyeye ulaştırdı. Geçen yıl aynı aylarda 164 milyon metreküp doğalgaz tüketiliyorken, bu yıl tüketim artarak 200 milyon m3'lere ulaştı. XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu doğal gaz tüketiminin artmasını sebebini binaların yüzde 15'inde ısı valıümının olmasına bağlarken, yalıtmışız binalar yüzünden enerjinin verimli kullanılamadığına da değindi. Türkiye'de hala yüzde 85 oranındaki yalıtmışız binalar yüzünden hem halkın hem de ülke enerjisinin boşa gittiğine dikkat çeken Eruslu, "Binaların tümü yalıtımlı olsa ekonomiye yılda yaklaşık 10 milyar dolar katkı sağlanacaktır. Yapılarda devlet tarafından teşvik ve indirimlerle desteklenecek yaktım ile ısıtma ve soğutma için harcanan faturalar en az yarıya düşecektir." dedi. 


Yeni...