03 / 05 / 2024

Işıklı Doğal Yaşam Parkı aydın

Işıklı Doğal Yaşam Parkı aydın

Son günlerde basında da yer alan Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesi'ne yönelik olduğu görülen bir takım iddialar ile ilgili olarak Aydın Büyükşehir Belediyesi basın açıklaması yaptı.

Artık konut alamayan arsa ve tiny house alıyor: İşte arsa yatırımında öne çıkan yerler! 

Depremler, enflasyon, doğal yaşam gibi nedenlerle vatandaşlar son zamanlarda yatırımlarını arsalara yöneltti. Arsalarında Tiny House yani tekerlekli evler kurmak isteyen vatandaşlar en çok Trakya bölgesi ile ilgileniyor. Sabit Tiny House'lar için de yapı ruhsatı almak gerekiyor.

Orange City Balat projesiyle doğanın içinde modern bir yaşam başlıyor!

Özdilek Holding bünyesinde yer alan Orange İnşaat, Bursa’nın nezih semti Balat’ta yükselen Orange City Balat ile doğanın içinde huzurlu ve modern bir yaşamı da başlatıyor.

Arsago’dan doğada yaşam ve yatırım için yepyeni bir başlangıç!

Türkiye’nin dijital gayrimenkul uzmanı Arsago, doğada yeni nesil yaşam ve yatırım alanları oluşturmaya devam ediyor. Arsago, şehir hayatından uzaklaşarak doğada yeni bir başlangıç yapmak isteyen yatırımcılara hizmetlerine devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gazda son dakika gelişmesi! Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gaz ile ilgili son dakika haberi geldi. Yaklaşık 20 milyon abonenin yararlanacağı ücretsiz doğalgazın detayları netleşti. İşte ayrıntılar...

Kara kış geliyor! Peki ısınmak için doğal gaz desteği kimler alabilir? Doğal Gaz Tüketim Desteği ne zaman verilecek?

Devlet aracılığı ile ihtiyaç sahibi olan kişilere 2 bin 500 liraya kadar verilen doğal gaz desteği kış aylarının yaklaşması ile birlikte oldukça merak konusu. Peki doğal gaz desteği nasıl alınız? Doğal gaz desteği kimlere verilir? İşte detaylar…

2 bin 500 lira doğal gaz desteği alabilirsiniz! Doğal gaz desteği nasıl alınır?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere verilecek olan doğal gaz desteği vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor. Peki, Doğal gaz desteği nasıl alınır? Doğal gaz desteğinden kimler yararlanabilir? İşte detaylar…

Royalworld Artane Villaları satışa çıktı! Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor!

Royalworld Artane Villaları'nda satışlar 10 gün önce başladı. "Doğanın içinde yeni bir yaşam başlıyor" sloganıyla tanıtılan projede 5+2 tripleks 28 villa bulunuyor. 

Kuvars Ayrıcalıklı Yapı Ve Yaşam Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuvars Ayrıcalıklı Yapı Ve Yaşam Geliştirme Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Hande Ayşe Döker tarafından kuruldu.

İstanbul’da inşaattan düşen işçi yaşamını yitirdi!

İstanbul'un Arnavutköy ilçesinde çalıştığı inşaatın ikinci katından düşen Suriye uyruklu 41 yaşındaki işçi Nabi Reşo, yaşamını yitirdi.

Çağlar Bozkurt, köyüne 10 milyon TL'lik yatırımla doğam yaşam alanı kazandırdı!

Muğlalı turizmci Çağlar Bozkurt, doğup büyüdüğü köyünden 40 dönümlük arazi satın alarak köye doğal yaşam alanı kazandırdı.

İzmir Kozak Yaylası'nda Doğal Yaşam Parkı kuruluyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Kozak Yaylası Doğal Yaşam Parkı’nı kurmak için çalışmalara başladı. Park kırsal kalkınma ve ekolojik turizmle bölgenin ekonomik ve sosyal gelişimine fayda sağlayacak...

Doğal sit alanı Kıbrıs Kanyonu turizme kazandırılacak!

Ankara'nın Mamak ilçesinde bulunan Kıbrıs Kanyonu'nun doğal yaşam turizmine kazandırılması planlanıyor.

Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı açıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Botanik ve Doğal Yaşam Alanı hizmete açıldı.

Işıklı Doğal Yaşam Parkı aydın Haberi

Işıklı Doğal Yaşam Parkı aydın

T.C. AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ - BASIN AÇIKLAMASI


Son günlerde basında da yer alan Işıklı Doğal Yaşam Parkı Projesine yönelik olduğu görülen bir takım iddialar ile ilgili olarak aşağıdaki açıklamanın yapılarak, kamuoyunun yaratılmaya çalışılan bilgi kirliliğine karşı aydınlatılması ihtiyacı doğmuştur:

- Söz konusu bölgesel park alanı 09.03.2011 tarihinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanarak onaylanan Çevre Düzeni Planında; Bölge Parkı/Büyük Kentsel Yeşil Alan lejandında kalmaktadır.


- Bölgesel düzeyde büyüklüğe sahip parklar, yeşil ve açık alanların planlanarak uygulanabilmesi için büyüklükleri itibariyle evvela Çevre Düzeni Planında bu kararın alınmış olması gerekmektedir. Dolayısı ile bu ölçekte yapılması düşünülen yeşil alanlar için yatırım öncesi başvurulması gereken rehber Çevre Düzeni Planıdır.


- Söz konusu proje alanında yer alan ve bir takım asılsız iddialarla gündeme taşınmaya çalışıldığı görülen sulak alanlar...