21 / 05 / 2024

ısıtma yöntemleri

ısıtma yöntemleri

Yapılarda ısı vererek sıcaklığı yükseltme işlemi "Isıtma" olarak tanımlanıyor. Isıtma sistemleri ve detayları haberimizde yer alıyor.

Elektrik faturaları kabusunuz olmasın! İşte faturayı yarı yarıya düşürme yöntemleri!

Elektrik faturalarınız yüksek tutarda geliyorsa, bu durumu tersine çevirebilirsiniz. Elektriğin pahalı ve ucuz geldiği belirli saatler bulunmaktadır. İşte o saatler ve elektrik faturasını düşürme yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır? İşte tapudan randevu alma yöntemleri!

Tapu Müdürlüğünden randevu nasıl alınır sorusunun yanıtı ve tapudan randevu alma yöntemleri haberimizde yer alıyor. İşte tapu randevusu ile ilgili tüm detaylar...

Binalarında merkezi ısıtma sistemi olanlar dikkat! Sakın gözden kaçırmayın!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, binalarda merkezi ısıtmayı ve merkezi ısıtma ile ilgili ortaya çıkan anlaşmazlıkları kaleme aldı.  

Shiba bir günde yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı!

Dogecoin'in rakibi olarak piyasaya çıkan Shiba bir günde yatırımcısına yüzde 50 kazandırdı. 

Avrupalı diplomatik temsilcilerden İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkımlarına tepki!

Kudüs ve Ramallah'taki Avrupalı diplomatik temsilcileri, İsrail'in Doğu Kudüs’teki yıkım çalışmalarına tepki gösterdi.

BM'den İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurma çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'e, Doğu Kudüs'teki yıkımları durdurması için çağrı yaptı...

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Emlak vergisi ödeme yöntemleri 2021!

2020 yılında gayrimenkul satın alan kimselerin vergi sorumluluğu 2021 yılında başlıyor. Peki emlak vergisi ilk taksit ödemeleri ne zaman? Emlak vergisi nasıl ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme yöntemleri 2021...

İran'ın para birimi dolar karşısında yüzde 35 değer kaybetti!

İran'ın para birimi tümen, yıl başından bu yana dolar karşısında yüzde 35 değer kaybına uğradı.

İngiltere'de konut fiyatları Mayıs'ta yüzde 1,7 düştü! 

Nationwide konut fiyatları endeksi verilerine göre, İngiltere'de konut fiyatları, Mayıs'ta yüzde 1,7 oranında düştü. Bu düşüş, son 11 yılın en sert düşüşü olarak kaydedildi...

Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi daha mantıklı?

Ev almak isteyenler, ''Ev kredisi mi tasarruf yöntemleri mi?'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Gelir durumunuz iyi ve hiçbir harcamanızdan kısmak istemiyorsanız, almak istediğiniz evi konut kredisi olanakları ile satın alabilirsiniz. 

Erensan TR MIX ile ısıtma sistemleri geleceğin teknolojisiyle tanıştı!

Basınçlı Kap ve Kazan Sektörü’nün ülkemizdeki öncü markalarından olan Erensan, düşük NOx emisyon değerlerine sahip, çevre dostu TR MIX (Premix Brülörlü Paslanmaz Çelik Yer Tipi Yoğuşmalı Sıcak Su Kazanı) ile ısıtma sistemlerinde teknoloji dönemini başlatıyor.

Alarko GYO Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol, emekli oldu!

Alarko GYO'nun Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Yüksel Varol, emeklilik prosedürü gereğince emekli oldu.

ısıtma yöntemleri Haberi

ısıtma yöntemleri

Isıtma sistemleri!

Yapılarda, dairelerde ortama uygun sıcaklığın oluşturulması için farklı ısıtma sistemleri kullanılıyor. Söz konusu ısıtma sistemlerinin kapsamında bölgesel ısıtma, direkt ısıtma, dolaylı ısıtma, döşemeden ısıtma, endirekt ısıtma, merkezi ısıtma ve panel ısıtma seçenekleri bulunuyor.


Isıtma işlemi, herhangi bir ortamdaki sıcaklığı ısı vererek yükseltme amacı ile yapılıyor.


Isıtma sistemleri..

* Bölgesel ısıtma; binaları, kentin belirli bir yerindeki ısıtma santrali aracılığı ile ısıtma yöntemi olarak karşımıza çıkıyor.

* Direkt ısıtma; bir hacmin, içinde bulunan elektrik, gaz, gazyağı ya da kömür sobası gibi bir ısı kaynağından ısıtılması direkt ısıtma olarak nitelendiriliyor.

* Dolaylı ısıtma; Hacimlerin, uzaktaki bir ısıtma merkezinden dağıtılan buhar, su ya da sıcak hava ile ısıtılmasını ifade ediyor.

* Döşemeden ısıtma; bir döşemenin, içindeki sıcak su boruları ile ya da özel elektrik kabloları ile ısıtılmasıdır.

* Endirekt...