07 / 05 / 2024

İskan alma süresi

İskan alma süresi

İskan belgesi, bir binada oturma izninin olduğunu gösteren, belediyeden alınan belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki iskan alma süreci nasıl işliyor? İskan alma süresi ne kadardır? İşte sorularınızın yanıtı...

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar? bu ve buna benzer sorular vatandaşlar tarafından sıkça sorulmaktadır. İşte merak edilen detaylar!

Miras kalan evi üzerine alma süresi ne kadar?

Miras süreci pek çok insana uğraştırıcı gelmektedir. Size kalan bir mirası üzerinize alma süreci ne kadardır? İşte detaylar!

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlak işletmelerine yetki belgesi alma koşulu getirildi. Peki Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi nasıl alınır? Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi süresi ne kadar? Yetki belgesi kaç yıl geçerli olacak?

Emlakçılık yetki belgesi alma süresi uzatıldı!

Emlak sektöründe yetki belgesini alma süresinde uzatımına gidilmesi, merdiven altı hizmet veren emlakçılara da fırsat doğurdu...

İhlas Gayrimenkul Proje yeni pay alma hakkı kullanım süresi 7-8 Mart!

İhlas Gayrimenkul Proje ortaklarının yeni pay alma hakkı kullanım süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 38 milyon 407 bin 791,522 TL..

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Enerji kimlik belgesi alma süresi 2017!

Binalara enerji kimlik belgesinin alınması gerekiyor. Peki, bu belgenin ne zamana kadar alınması gerekiyor? İşte enerji kimlik belgesi alma süresi 2017..

Mesleki Yeterlilik Belgesi alma süresi uzatılıyor!

40 meslek dalında getirilen mesleki yeterlilik belgesi alma zorunluluğu hem istihdamda sıkıntı yaratacağı hem inşaat sezonunun yoğun olarak çalıştığı yaz döneminde sektöre zarar vereceği gerekçesiyle 31 Aralık’a kadar ertelendi.

Şufa hakkı süresi nedir?

Taşınmaz mal satışlarında, eğer mal paylı ise diğer paydaşların şufa hakkı söz konusu oluyor. Şufa hakkı, paylı taşınmazın 3. kişilere karşı öncelikle satın alma hakkı olarak ifade ediliyor. Peki, şufa hakkı süresi nedir?

Şufa hakkı kullanma süresi!

Şufa hakkı, paylı taşınmazın 3. kişilere karşı öncelikle satın alma hakkı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, şufa hakkı ne zaman kullanılabilir? İşte şufa hakkı kullanma süresi..

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

İskan alma süresi Haberi

İskan alma süresi

İskan alma süresi ne kadardır?

İskan belgesi, bir binada oturma izninin olduğunu gösteren, belediyeden alınan belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki iskan alma süreci nasıl işliyor?


Bir yapıya iskan alınabilmesi için, ilk olarak ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan alınabilmesi için, yapı ruhsatının alındığı tarihten itibaren 2 sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olunması gerekiyor. Aksi takdirde, yapı için tekrar ruhsat alınması gerekiyor.


Ruhsatı alınan ve iki sene içerisinde inşaat çalışmalarına başlanmış olan yapıya iskan almak için ise inşaat çalışmalarının 5 sene içerisinde bitmiş olması gerekiyor. Bu sürenin aşımı halinde, yeniden ruhsat alınması gerekiyor.


Yukarıdaki süreleri aşmayan ve onaylı projesine uygun olarak bitirilen yapının iskanı için bağlı olunan belediyeye başvuruda bulunuluyor. Başvurunun ardından belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri...