06 / 05 / 2024

İskan Bakanlığı birim fiyatları

İskan Bakanlığı birim fiyatları

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları, 9 Nisan 2016 tarihinde açıklandı. Peki, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016 ne kadar? İşte fiyat listesi..

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Konut alım satımları mercek altında! Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan yeni adım!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından şehirlerde “Ön Tespit ve İzah Değerlendirme Komisyonu” ismi altında bir birim oluşturuldu ve konut alıp satanlara yazı yollandı. 

İsrail Kudüs'ün kuzeyinde 9 bin konut inşa ediyor!

İsrail Bölge Komitesi'nin, İnşaat ve İskan Bakanlığının Kudüs’ün kuzeyinde 9 bin konutluk bir Yahudi yerleşim birimi harekete geçti. 

Koray Aydın: İzmir Depremi ile Marmara depremini karşılaştırmak trajikomiktir!

17 bin vatandaşın hayatını kaybettiği 133 bin binanın ise enkaz olduğu 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi döneminde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı koltuğunda olan Koray Aydın, İzmir depremi ile Marmara depremin karşılaştırılmasının trajikomik olduğunu dile getirdi. 

İsrail'in Gazze saldırılarında evi yıkılanlara kira yardımı yapılacak!

Gazze'deki Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği son saldırılarda evleri tamamen yıkılanlara 6 aylık kira yardımı yapılacak...

Gazze saldırılarında 30 konut yıkıldı!

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği son hava saldırıları sonucunda 30 konutun tamamen yıkıldığını binlercesinin zarar gördüğünü kaydetti.

Muhittin Abacıoğlu kimdir?

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı E. Başmüfettişi Muhittin Abacıoğlu kimdir? Muhittin Abacıoğlu bugüne kadar hangi işlere imza attı?

Çamlıca'daki dönüşümde dümene Bakanlık geçti!

Üsküdar Belediyesi, TOKİ ile başladığı Çamlıca'daki kentsel dönüşümde yoluna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile devam edecek. Projede 1500 birim yerine 2 bin 200 birim yapılacak. 

Afganistan'da kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Afganistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Kentsel Gelişim ve İskan Bakanlığı ile tasarım şirketi Khatib Alami arasında 15 milyonluk anlaşmaya imza atıldı...

İsrail Doğu Kudüs'te 15 bin yeni konut inşa edecek!

İsrail Bina ve İskan Bakanlığı, 10 bini Batı Kudüs'te 15 bini Doğu Kudüs'te olmak üzere 25 bin yeni yerleşim planı hazırladı.

İsrail'den 10 bin yeni konut projesine onay!

İsrail Kudüs Belediyesi ile İskan Bakanlığı Atarot Yahudi yerleşim birimine 10 bin yeni konut projesini onayladı. Projenin daha önce ABD'nin İsrail'e yaptığı baskılar nedeniyle onaylanmadığı aktarıldı.

Kudüs'e 10 bin yeni konut geliyor!

İsrail’in Kudüs Belediyesi ile İskan Bakanlığı, Doğu Kudüs’ün kuzeyinde yer alan Atarot Yahudi yerleşim biriminde 10 bin yeni konutun inşa projesini onayladı.

Gazze'de inşa edilen 46 konut sahiplerine teslim edildi!

Filistin Çalışma ve İskan Bakanlığı, Suudi Arabistan'ın finansmanlığında Gazze'de inşa edilen 46 konutu sahiplerine teslim etti.

İskan Bakanlığı birim fiyatları Haberi

İskan Bakanlığı birim fiyatları

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016!

2016 yılında uygulanacak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları, 9 Nisan 2016 tarihinde açıklandı.


Yapının birim ölçüsünün (binalarda birim alanın), Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca her yıl Mimarlık hizmetlerine esas olan sınıflar için ayrı ayrı tespit edilerek ilan edilen maliyetleri birim maliyeti oluyor. (Birimi TL/m2 dir.)


Tebliğdeki sınıf ve gruplar yapım aşamasında belirlenirken tereddüde düşülmesi halinde, o yapının yapı yaklaşık maliyeti; yapının projesine göre hazırlanacak metrajlara Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Birim Fiyatlarının uygulanması suretiyle hesaplanacaktır. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016 şu şekilde sıralanıyor:


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı birim fiyatları 2016


MİMARLIK VE MÜHENDİSLİK HİZMET BEDELLERİNİN HESABINDA KULLANILACAK 2016 YILI YAPI YAKLAŞIK BİRİM MALİYETLERİ HAKKINDA TEBLİĞ


Yapı yaklaşık birim maliyetleri

MADDE 1 – (1) 16/7/1985 tarihli ve 85/9707 sayılı...