10 / 05 / 2024

İskan dışı alanda yapılaşma

İskan dışı alanda yapılaşma

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte iskan dışı alanlar imar yönetmeliği esasları...

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.

Sarıyer Ayazağa'daki kentsel dönüşüm mağduriyetine çözüm: 63 bin metrekarelik alanda hak sahiplerine tapuları verilecek!

Sarıyer Ayazağa’da 14 senedir çözüm bekleyen kentsel dönüşümün önündeki engeli kaldıracak karar, İBB Meclisi’nde oybirliği ile kabul edildi. 63 bin metrekare büyüklükteki alanda hak sahiplerine parsellerin satışı gerçekleştirilerek tapuları verilecek. İşte ayrıntılar...

Erman Kendibaşına hangi alanda dünya şampiyonu oldu? Hangi görevlerde bulundu?

Yeşil GYO Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Erman Kendinbaşına hangi görevlerde bulundu? Hangi alanda dünya şampiyonu oldu? Nereden mezun oldu? İşte Erman Kendibaşına ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

Karayolları Genel Müdürlüğü birçok alanda rekor sayıda işçi alımı yapacak! Sürücü operatörü, yapı ustası, aşçı...

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından 2023 yılı kapsamında personel, memur ve işçi alımı hakkında son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada birçok alanda personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli imar notu askıda!

Zeytinburnu Seyitnizam Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Plan Notu İlavesi askıya çıkarıldı.

Zeytinburnu Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, (Seyitnizam) Merkezefendi Mahallesi, Nakliyeciler Sitesi Rezerv Yapı Alanı, Tescil Dışı Alanda İdari Hizmet Alanı ve Yol Düzenlemesine İlişkin 1/5000 ölçekli NİPl Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

İstanbul'da 68 riskli alanda 117 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da yapılan deprem çalışmalarına ilişkin konuştu. "İstanbul’da 68 riskli alanda 35 bin binada 117 bin konutun dönüşümü için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuşan Kurum, "Her alanda olası İstanbul depremine çalışıyoruz" dedi.

Tunç Soyer: İzmir’de 248 hektarlık alanda dönüşüm seferberliğine hız verdik!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depreminden sonra kısa zaman içerisinde mucizeler yarattıklarına dikkat çekerek, "İzmir’de 248 hektarlık alanda yürüttüğümüz büyük dönüşüm seferberliğine hız verdik" dedi.

Üsküdar Burhaniye 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı! 

Üsküdar ilçesi, Burhaniye Mahallesi, 736 ada, 133 parselin doğusunda kalan tescil dışı alanda tescilli Fıstıklı Mescidi ihyasına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

Yalova'da 10 hektar alanda kentsel dönüşüm gerçekleştirilecek!

Murat Kurum, Yalova'da "10 hektarlık alanda yaklaşık 587 hak sahibinin bulunduğu alana ilişkin bir dönüşüm projesi geliştiriyoruz.İster yerinde, ister bedeli karşılığında zemin artı 3'ü, 4'ü geçmeyecek" dedi...

Adana'da 135 dönüm alanda dönüşüm başladı!

Adana Seyhan'daki 50 yıllık hayal olan kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar sürüyor. Proje Sucuzade Mahallesi’nde 135 dönüm alanda hayata geçiriliyor.

Manisa Şehzadeler'de 370 dönümlük alanda dönüşüm yapılacak!

Manisa Şehzadeler Belediyesi çarpık yapılaşmanın yoğun olduğu 370 dönümlük alanda kentsel dönüşüm çalışması yapacak. Dönüşüm kapsamında hazırlanan rapor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca kabul edildi.

Kayseri Hacılar'da 130 bin metrekare alanda dönüşüm başladı!

HACILAR Belediyesi tarafından 130 bin metrekare alanda gerçekleştirilecek olan ve yaklaşık 151 milyon TL'ye mal olacak kentsel dönüşüm projesi çalışmaları başladı.

İskan dışı alanda yapılaşma Haberi

İskan dışı alanda yapılaşma

İskan dışı alanlar imar yönetmeliği!

02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alan esaslar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında imar planı ve yerleşik alan sınırları dışında kalan iskan dışı alanlarda, uygulanıyor.


ALTINCI BÖLÜM

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.


(Ek fıkra:RG-30/6/2001-24448) 2510...