27 / 04 / 2024

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

İzmir'deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

30 Ekim'de yaşanan depremden sonra, Bayraklı’da inşa edilen rezerv alanda bu kez de ‘dükkan’ krizi yaşanıyor. 250 konutun KYK’ya satıldığı bloklarda TOKİ tarafından devri yapılan ancak yurt yapılan binaların altında kalması sebebiyle mülk sahiplerinin kullanmasına izin verilmedi.



İzmir’de 30 Ekim 2020'de Seferihisar açıklarında Samos fay hattında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki deprem sonrası 117 vatandaş yaşamını yitirmişti.

Bayraklı’nın üst kısımlarında bulunan ve depremzedeler için ‘ormanlık alan’ vasfından çıkartılarak konut alanına çevrilen rezerv alanda depremzedelere konut inşa edilmişti. Rezerv alanda pek çok etabın çalışması tamamlanırken, anahtar teslimleri de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılmıştı. 

250 KONUT KYK’YA ÇEVRİLDİ 

Ege'de Son Söz'den Oktay Güçtekin'in haberine göre gelinen süreçte özellikle orta ve az hasarlı pek çok depremzede rezerv alanda fazla kalan konutların kendilerine verileceği sözün tutulmasını beklerken 8. etap 2. bölümde 3 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon konut düzeninde olan 250 konut, Spor Bakanlığı’na satılarak KYK yurdu yapılmış ve yaklaşık olarak 3 bin 500 öğrenci de yurtlara yerleştirilmişti. 

İzmir deki rezerv alanda şimdi de ‘dükkan’ krizi yaşandı, vatandaşlar isyan etti!

BU KEZ DE DÜKKAN KRİZİ YAŞANIYOR 

KYK yurdu şeklinde belirlenen binaların altında kalan 3 dükkan için de çözümsüzlük sürecine girildi. 2023 yılının Haziran ayında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından mülk sahiplerine teslim edilen 3 dükkan, 2023 yılının Ağustos ayında KYK yurdunun yapılması ile beraber mülk sahiplerinin kullanımına kapatıldı. Yurt yapılmasından kaynaklı olarak sokağın iki taraflı giriş ve çıkışların kapatılmış olduğu bölgede Gençlik ve Spor Bakanlığı ilk olarak yurtları kendisinin kiralayacağını mülk sahiplerine ilettiği öne sürüldü. Yaklaşık olarak 8 aydır kiraya verilemeyen dükkanlar için dükkan sahipleri yüksek gelir kayıpları olduğunu söyledi. Mülk sahipleri ayrıca istimlak işleminin uygulanacağını duyduklarını ve yargı yoluna başvuracaklarını da belirtti.


DÜKKANLARIMIZA GİREMİYORUZ 

Dükkan sahiplerinden Muzaffer Dalyan yaşadıkları mağduriyeti şu cümlelerle anlattı: “Dükkan eşimin adına çıktı. Geçtiğimiz sene Mart ayında Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'ndan kura sonucunda daireyi teslim aldık. Elimizde yapı ruhsatı, kullanma izni hepsi var. Sonraki süreçte de Nisan, Mayıs ayı gibi ise alanda KYK yurdu yapılacağı söylentileri çıktı. Haziran ayından itibaren de dükkanlarımıza erişimimiz kapatıldı. O günden itibaren de dükkanımıza ne girebiliyoruz ne de kiralayabiliyoruz” 

 

7.750, 10.000, 13.500, 15.000 TL emekli aylığı alanlar dikkat! Yeni zamlı maaş tablosuna hemen bakın!

1 milyon TL’nin faizi son 1 ayda dolardan az kazandırdı! Peki 1 milyon lirayı nereye yatırmalı?

Yargıtay’dan emsal karar geldi: Eşine sormadan evini arabanı satamazsın!


Geri Dön