10 / 05 / 2024

İskan dışı alanlarda inşaat izni

İskan dışı alanlarda inşaat izni

İskan dışı alanlarda uygulanacak esaslar, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde açıklanıyor. İşte iskan dışı alanlar imar yönetmeliği esasları...

Emlak Katılım’dan kentsel dönüşümde güven verici finansman çözümleri!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, kentsel dönüşüm ile riskli yapılarda ya da riskli alanlarda ikamet eden kat maliklerinin daha sağlam ve modern binalarda oturmalarını sağlamak amacıyla yeni finansman çözümleri geliştirdi. 

Sitelerde ortak alanlarda yapılacak değişiklikler için oylama nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, ortak alanlarda yapılacak inşaat, onarım, değişik renkte badana için beşte dört oy gerekiyor. Daireme klima taktıracağım. Klimanın dış ünitesi için 23 bağımsız bölümlü binamızda, benim bir olan payım da hesaba katılacak mı?' sorusunu cevapladı.

Bursa’da yapı stokunun beton ve demir kalitesi düşük!

Bursa ve çevresinde kamu ve özel sektör yatırımlarında hızlanma gözlemlediklerine vurgu yapan Bursa Beton Genel Müdürü Barbaros Onulay, Bursa’da kentsel dönüşüm kapsamındaki alanlarda yapı stokunun beton ve demir kalitesinin en düşük seviyede olduğunu belirtti.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Murat Kurum: İzmir'de gerekli alanlarda kentsel dönüşüm çalışması yapılacak!

İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de kentsel dönüşüm ihtiyacı olan bölgelerde gerekli çalışmaların yapılacağını açıkladı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da bazı alanlarda verilen imar yetkisi 1 yıl uzatıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığına Van'da depremden sonra verilen, bazı alanlarda imar planları ile her türlü arazi ve arsa düzenlemeleri yapma, yaptırma ve onaylama yetkisi 1 sene uzatıldı.

Reysaş GYO Düzce deposunun iskanı alındı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Düzce İli Merkez İlçesi Arapçiftliği Mahallesi 2177 Ada 2 Parsel'deki 15.253,87 metrekarelik arsa üzerine inşa edilen 3.781 metrekarelik üç bloktan oluşan deponun Yapı Kullanma İzin Belgesi (İskan) alınmıştır.

Türkiye'de yerinde ve gönüllü dönüşüm hızlanıyor!

Türkiye’nin büyük bir kısmı deprem riski altındaki alanlarda yaşıyor. Tehlikeyi bertaraf etmek amacıyla kentsel dönüşüm bir eylem planı ile yürütülüyor. Planın 3 ilkesi ise ‘Yerinde’, ‘gönüllü’ ve ‘hızlı’...

Rizeli esnafa kentsel dönüşüm sözü!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Rize'de kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleşen alanlarda incelemeler gerçekleşti. Kurum, esnafa mağduriyet yaşamayacaklarının sözünü verdi.

Kentsel dönüşümde kira yardımı süresi 48 aya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüme giren ve riskli alan ilan edilen alanlarda kira yardım süresinin 36 aydan 48 aya çıkarıldığını açıkladı.

New York'ta ulaşım ve konut alanlarında yeni düzenlemeler yapılacak!

New York Valisi Andrew Cuomo yaptığı açıklamada, salgın sonrası New York'ta sağlık başta olmak üzere, ulaşım, güvenlik, konut ve sosyal eşitlik gibi alanlarda yeni düzenlemeler yapacaklarını söyledi.

Türkiye ile Katar kentsel dönüşümde iş birliği yapacak!

Türkiye'nin Katar, Sırbistan, Somali, Cibuti, Filistin, Sierra Leone, Moğolistan, Karadağ ve Slovenya ile ayrı ayrı düzenlediği protokol ve anlaşmaya dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye ile Katar arasında kentsel dönüşüm ve mekansal planlama gibi alanlarda iş birliği yoluna gidecek...

Riskli alanlarda oturanlar için 15 bin konut üretilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Karadeniz'de yaşanan sel ve heyelanlardan sonra kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı. Bu çerçevede riskli alanlarda oturan vatandaşlar için 15 bin konut TOKİ eliyle üretilecek...

İskan dışı alanlarda inşaat izni Haberi

İskan dışı alanlarda inşaat izni

İskan dışı alanlar imar yönetmeliği!

02 Kasım 1985 tarihinde 18916 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde yer alan esaslar, belediye ve mücavir alan sınırları içinde veya dışında imar planı ve yerleşik alan sınırları dışında kalan iskan dışı alanlarda, uygulanıyor.


ALTINCI BÖLÜM

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışındaki Yerleşme Alanı Dışında Kalan (İskân Dışı) Alanlarda Uygulanacak Esaslar


İfraz ve Tevhid İşleri:

Madde 62- (Değişik:RG-2/9/1999-23804) Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda yapılacak ifrazlardan sonra elde edilecek her parsel (5000) m2 den küçük olamaz. Bu parsellerin tapu kadastro veya tapulama haritasında bulunan kamu eline geçmiş bir yola, yapılan ifrazdan sonra en az (25.00) m. cephesi bulunması zorunludur. Parselden terk suretiyle yol oluşturulamaz. Yeni yerleşme alanı oluşturma amaçlı ifraz işlemi yapılamaz.


(Ek fıkra:RG-30/6/2001-24448) 2510...