29 / 12 / 2024

iskan harcı

iskan harcı

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan harçları 2016!

İskan almak için müteahhit bir dilekçeyle taşınmazın bağlı olduğu Belediyeye başvuruyor. İskan ruhsatı alırken, belli oranlardaki harç ödemelerinin de yapılması gerekiyor. Peki, iskan harçları 2016 ne kadar oldu?

İskan başvuru harcı ne kadar?

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıya iskan belgesi alınabilmesi için gerekli birkaç belge ve bir dilekçe ile belediyeye müracaat ediliyor ayrıca harç ödemesi yapılıyor. Peki, iskan başvuru harcı ne kadar?

İskan ruhsatı harcı 2015!

İnşaat çalışmaları bitmiş ve ruhsat eklerine göre tamamlanmış olan yapılara iskan alabilmek için iskan harcı ve döner sermaye bedelinin ödenmesi gerekiyor. İşte, iskan ruhsatı harcı 2015!

İskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

İskan ruhsatı hukuki olarak bir binanın oturulabilir olması için zorunlu bir belgedir. Bu belgeyi alabilmek için belirlenen harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı bu yıl ne kadar oldu?

Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar?

İnşaat halindeki konutlar için tamamlandığı andan itibaren izin belgesi ya da iskan belgesi olarak da bilinen yapı kullanma izin belgesi alınması gerekiyor. Peki, Yapı Kullanma İzin Belgesi 2022 harcı ne kadar? İşte tüm detaylar...

İskan harcı 2022 ne kadar oldu?

2022 yılı ile birlikte yeniden belirlenen imar harçları arasında yapı kullanma izin belgesi yani iskan harcı da yer alıyor. Peki, iskan harcı ne kadar oldu?

İskan harcı 2021!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2021 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı. Peki iskan harcı 2021 ne kadar? İşte iskan harcı 2021...

İskan harcı 2019!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2019 yılı harç tarifesi açıklandı. Tarife kapsamında iskan izni için ödenmesi gereken bedel de belli oldu....

İskan harcı 2018!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2018 yılı harçları belli oldu. İşte iskan harcı 2018..

Bina iskan harcı 2017!

Bir arsa üzerinde inşa edilen yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra binanın kullanılabilmesi için iskan izninin alınmış olması gerekiyor. İşte bina iskan harcı 2017..

İskan harcı 2017!

İskan belgesi, bir inşaat bittikten sonra yapının kullanılabilmesi için alınan izin belgesi oluyor. Bu belge müteahhit tarafından alınıyor. İşte iskan harcı 2017..

Yapı kullanma izin belgesi harcı 2017!

Halk arasında iskan olarak bilinen yapı kullanma izin belgesi, bir arsa üzerinde bina inşaatı yapıldıktan yapının kullanılabilmesi için alınan belge oluyor. İşte yapı kullanma izin belgesi harcı 2017..

Bina iskan harcı 2016!

Bir arsa üzerinde inşaat çalışması tamamlanan yapının kullanılabilmesi için iskan gerekli oluyor. İskan olmadan, taşınmaz inşaatı resmi olarak bitmiş kabul edilmiyor. Peki, bina iskan harcı 2016 ne kadar?

İskan harcı nereye ödenir?

İskan, gayrimenkulün tasdik edilmiş projesine uygun yapılıp bitirilmesi durumunda, ilgili belediyece veriliyor. Bunun için harç da ödeniyor. Peki, iskan harcı nereye ödenir? İşte yanıtı..

İskan harcı hesaplama fiyatları 2016!

İnşaat çalışmaları sona eren ve oturuma hazır hale gelen taşınmaz mallar için iskan alınması gerekiyor.İskan için başvuru harçlarının da yatırılması gerekiyor. Peki, iskan harcı hesaplama fiyatları 2016 ne kadar?

İskan harcı hesaplama 2016!

Bir arsa üzerinde inşa edilen binanın ruhsatlı projesine uygun olarak inşa edilip edilmediğinin tespiti Belediye İmar Birimi çalışanları tarafından yapılıyor. Peki, iskan harcı 2016 ne kadar? İşte iskan harcı hesaplama 2016 örneği..

iskan harcı Haberi

iskan harcı

İskan belgesi bir diğer ifadeyle yapı kullanım izin belgesidir. İskan belgesi, inşa edilen yapıların resmi olarak bittiğini gösteren, gerekli prosedürlere ve başlangıç aşamasında sunulan projeye uygunluğunu gösteren, güvenli olduğu onaylanan belgelerdir. 

İskanı olmayan yapıların tamamının kullanıma açık olmadığı gibi belli bir bölümünün de oturumuna izin verilmiyor. Yapının iskanının alınabilmesi için kısmen ya da tamamen tamamlandığında resmi olarak bildiriminin yapılması gerekiyor. 

İskan alabilmenin birinci şartı tasdiklenmiş projesine uygun şekilde yapının tamamlanmış olmasıdır. Projeye uygun olarak tamamlanan yapı müteahhit tarafından tüm sigorta borçları ödenmiş ve yapı denetim şirketi vasıtasıyla tüm hakkedişleri tamamlanmış şekilde ilgili belediyeye başvurularak alınabiliyor. 

Kanunda yer alan açıklamalara göre; iskan ruhsatı alınabilmesi için, ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması, yapı ruhsatı alındığı tarihinden 2 sene içinde...