06 / 05 / 2024

İskan Kanun esasları

İskan Kanun esasları

26 Eylül 2006 Salı günü 26301 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan İskan Kanunu kapsamında yer alan hükümleri incelemek için haberimize giriş yapabilirsiniz. İşte İskan Kanunu maddeleri...

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun 2018!

Atatürk Orman Çiftçliği'nin devri, İskan Kanunu, Yeni Konut Yapımı, 2B arazi ve Hazineye ait tarım arazilerinin satışına ilişkin düzenlemelerin yapıldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Hakkında Kanun yürürlüğe girdi.

İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

İskan Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Kanun değişikliği teklifi için Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu'nda görüşmeler sürüyor..

Tüketici mahkemesi dilekçe örneği!

Tüketiciler, Tüketicilerin Korunması Hakkında Kanun esasları gereğince hak kaybı yaşamaları durumunda tüketici mahkemesine bir dilekçe ile başvurabiliyor. İşte tüketici mahkemesi dilekçe örneği..

Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır?

Mirasta denkleştirme işlemleri, Medeni Kanun gereğince yapılıyor. Peki, mirasta denkleştirme nasıl yapılır? Mirasçılar arasında denkleştirme nasıl yapılır? İşte Medeni Kanun esasları..

Mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir?

Mirasta paylaşmanın tamamlanmasından sonra mirasçılar, paylarına düşen mallar için birbirlerine karşı satım hükümlerine göre sorumlu oluyor. Peki, mirasçıların üçüncü kişilere karşı sorumluluğu nedir? İşte Medeni Kanun esasları..

Yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun!

Yabancıların taşınmaz edinimi hakkında yasal esaslar, Tapu Kanunu ve Kadastro Kanununda madde 35'te yapılan değişiklikler kapsamında yer alıyor. İşte yabancıların Türkiye'de mülk edinmesi hakkında kanun..

Toplu yapılarda ortak giderlere katılım!

Toplu yapılarda ortak giderlere katılımın nasıl sağlanması gerektiği Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, toplu yapılarda ortak giderlere katılım nasıl sağlanır? İşte kanun esasları..

İpotekli konut kredisi kanunu!

6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 39 ve 84 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, ipotekli konut kredisi kanunu oluyor. İşte kanun esasları..

Kira zammında yasal oran nedir?

Yenilenen gayrimenkul kiralamalarında, kira bedeline belli oranlarda zam yapılması gerekiyor. Peki, kira zammında yasal oran nedir? Hangi kiracıya ne kadar zam yapılabilir? İşte kanun esasları..

Çöp vergisinden kimler sorumludur?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, Kanun esaslarına göre çöp vergisinden kimler sorumludur?

Emlak vergisi muafiyeti dilekçesi 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkuller için 1319 sayılı kanun esaslarına göre ödeniyor. Kanun gereğince meskenlerde muafiyet uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisi muafiyeti dilekçesi 2015..

Emlak vergisinden muaf olan kişiler!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun esasları doğrultusunda ödeniyor. Kanun kapsamında meskenlerde uygulanmak üzere sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. İşte emlak vergisinden muaf olan kişiler....

Apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür?

Apartmanın asansörsüz olması halinde kat malikleri tarafından aralarında karar alınarak apartmana sonradan asansör yaptırmak mümkün müdür? Asansör yaptırılması durumunda masraflar nasıl karşılanır? İşte kanun esasları..

İskan Kanun esasları Haberi

İskan Kanun esasları

KANUN


İSKÂN KANUNU

Kanun No. 5543                                                                                                  

Kabul Tarihi : 19/9/2006

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam ve Tanımlar

             

Amaç             

MADDE 1 – (1) Bu Kanunun amacı; göçmenlerin, göçebelerin, yerleri kamulaştırılanlar ile millî güvenlik nedeniyle yapılacak iskân çalışmalarını, köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesine ilişkin uygulamaya esas şartları ve alınacak tedbirleri, iskân edilenlerin hak ve yükümlülüklerini düzenlemektir.

            

Kapsam             

MADDE 2 –...