02 / 05 / 2024

Çöp vergisinden kimler sorumludur?

Çöp vergisinden kimler sorumludur?

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenmesi gereken çöp vergisi ile ilgili yasal esaslar 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, Kanun esaslarına göre çöp vergisinden kimler sorumludur?



Çöp vergisinden kimler sorumludur?

2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanunu hükümlerine göre, belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar çevre temizlik vergisine tabi tutuluyor. 


Çöp vergisi, konutlarda su fatularına yansıtılırken; işyeri sahiplerinin vergi ödemeleri için bağlı oldukları belediyeye gitmeleri gerekiyor. 


Vergi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Vergi ödemeleri Mart itibarıyla başladı 31 Mayıs'ta sona eriyor.  Çevre temizlik vergisi için ikinci taksitler Kasım ayında ödenecek. Peki, çöp vergisini kimler öder?


Çöp vergisi, bina/apartman katında ikamet edenler veya işyerini kullananlar tarafından yılda iki kez ödeniyor. Vergiyi ödeyebilmek için çevre temizlik vergisi bildirim formunun  doldurulması gerekiyor. 


Bildirim formu bir defaya mahsus olmak üzere dolduruluyor. Sonraki işlemler ve değişiklikler için çevre temizlik vergisi mükellef sicil numarası ile takip edilebiliyor. 


Çöp vergisi ödeme koşulları!


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com


Geri Dön