27 / 07 / 2024

iskan komisyonları

iskan komisyonları

Bakanlıkça ihtiyaç duyulması halinde, projelerin uygulanmasını, alınacak tedbirlerin belirlenmesini, ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonu sağlamak üzere bir Merkezi İskan komisyonu teşkil ediliyor. İşte iskan komisyonu...

İskan almak ne kadara mal olur?

Bir yapının inşaat çalışmalarının sona ermesinin ardından yapıya mülkiyet kurulabilmesi için iskan alınması gerekiyor. İskan alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Peki, iskan almak ne kadara mal olur?

İskan almadan oturmanın sakıncaları nelerdir?

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra iskan belgesi alınarak mülkiyet tapuları alınabiliyor. İskan belgesi, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki, iskan almadan oturmanın sakıncaları nelerdir?

İskan ruhsatı masrafı 2015!

İskan, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenleniyor. Peki, iskan ruhsatı masrafı 2015 ne kadar?

İskan alma prosedürü nedir?

Bir arsa üzerinde inşa edilen binaya iskan almak için belediyeye başvuruluyor. Peki, bir yapıya iskan almak için neler gerekir? Belediyeye ne kadar harç ödenir? İskan alma prosedürü nedir?

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

İskan belgesi ne kadar sürede alınır?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki,iskan belgesi ne kadar sürede alınır?

İskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskansız binalarda bir takım eksiklikler söz konusu oluyor. Peki, iskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan talep dilekçesi örneği!

Bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onaya iskan deniyor. İskan için yapı sahibinin bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. İşte, iskan talep dilekçesi örneği!

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İskan ruhsatı için istenilen belgeler!

İskan belgesi; belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösterene belge olarak ifade ediliyor. Peki,iskan ruhsatı için istenilen belgeler neler?

iskan komisyonları Haberi

iskan komisyonları

İskân Komisyonları, İskân İşlem ve Tedbirleri!


İskan komisyonu

Bakanlıkça ihtiyaç duyulması hâlinde, projelerin uygulanmasını, alınacak tedbirlerin belirlenmesini, ilgili kurum ve kuruluşlar ile koordinasyonu sağlamak üzere; Bakanın veya görevlendireceği Müsteşar veya Yardımcısının Başkanlığında iskân hizmetlerini yürüten Genel Müdür, Genel Müdür Yardımcısı ve Daire Başkanı ile İçişleri Bakanlığı temsilcisi ve iskân hizmetlerinin yürütülmesi ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden bir Merkezî İskân Komisyonu teşkil edilir, Komisyon başkanın uygun göreceği yerde toplanır ve oy çokluğu ile karar alır.


Kanun kapsamındakilerin iskân edilmesi ve köylerde fiziksel yerleşimin düzenlenmesi işlemlerinde hak sahibi olacakların tespiti maksadıyla, müdürlüğün teklifi ve valinin onayı ile Kanunun 18 inci maddesinin üçüncü fıkrasında belirtilen görevlilerin iştiraki ile teşkil edecek Mahallî İskân Komisyonu, mahallin en büyük mülkî âmirinin veya görevlendireceği kişinin Başkanlığında uygun yerde...