06 / 05 / 2024

iskan politikası nedenleri

iskan politikası nedenleri

Devlet eliyle iskan nedir? Devlet eliyle iskân edilmem halinde geri ödeme vadesi ne kadardır? Faiz var mıdır? İşte İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan yanıtlar...

Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı!

Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı. Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş GYO Bolu'daki lojistik deponun iskanını aldı.

Kayacity Başakşehir'de iskan alındı!

Hemen teslim dairelerin yer aldığı Kayacity Evleri'nde iskan alındı. Yüzde 85'i satılan Kayacity Evleri'nde 2+1 dairelerin fiyatları 320 bin TL'den başlıyor. Kayacity'de son 35 konut kaldı...

Akçansa Çimento bilgilendirme politikası revizesini yayınladı!

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. bilgilendirme politikası revizesini yayınladı.

Kira kontratında olağanüstü fesih nedenleri nelerdir?

Kira sözleşmesinde bir süre belirlenmişse, sözleşme bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Ayrıca olağanüstü durumlarda da sözleşme feshedilebiliyor. Peki, kira kontratında olağanüstü fesih nedenleri nelerdir?

Reysaş Çayırova'daki lojistik deposunun iskanını aldı!

Reyseş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Reysaş Kocaeli Çayırova'da bulunan 26 bin metrekarelik lojistik deposunun iskanını aldı.

Kiracının haklı fesih nedenleri!

Taraflar arasında imzalanan kira sözleşmesi hükümlerine göre kiralayan ve kiracının birbirlerine karşı sorumlulukları söz konusu oluyor. Kiracının haklı sebepleri olması halinde sözleşmeyi fesh edebiliyor. Peki, kiracının haklı fesih nedenleri nelerdir?

Kirada fesih nedenleri nelerdir?

Kira sözleşmesinde açık veya örtülü biçimde bir süre belirlenmişse, kira sözleşmesi bu sürenin sonunda kendiliğinden sona eriyor. Peki, kirada fesih nedenleri nelerdir? Kira sözleşmesinde olağanüstü fesih sebepleri nelerdir?

Kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

Gerçek ve tüzel kişiler tarafından kurulabilen değişir ortaklı ve değişir sermayeli ortaklıklara kooperatif deniyor. Peki, kooperatifler ne zaman dağılır? Kanun gereğince kooperatiflerin fesih nedenleri nelerdir?

İnşaat iskan nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyeye yapının tamamlandığını ve iskan belgesinin alınmak istendiğinin bildirilmesi gerekiyor. Peki, inşaat iskan nasıl alınır? İskan için neler gerekli?

Bina iskan belgesi nasıl alınır?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını belirten iskan belgesi Belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimi tarafından düzenleniyor. Peki, bina iskan belgesi nasıl alınır?

İskan almak zorunlu mudur?

İskan belgesi, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. İskan belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden alınıyor. Peki, iskan almak zorunlu mudur?

Binaya iskan alınmazsa ne olur?

İnşaat çalışmaları biten bir yapı için, yapı kullanma izni olarak da bilinen iskan izninin belediyeden alınması gerekiyor. Peki, binaya iskan alınmazsa ne olur? İşte yanıtı..

İskan almak mecburi mi?

Yapı inşaatı için öncelikle yapının bağlı olduğu belediyeye mimari proje ile birlikte iskan alınması gerekiyor. Peki, iskan almak mecburi mi? Müteahhitin iskanı alması mecburi mi?

iskan politikası nedenleri Haberi

iskan politikası nedenleri

Devlet eliyle iskan!

Devlet eliyle iskan hususu ile ilgili merak edilen hususlar, İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında açıklanıyor.


İskan Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, iskan edilenlere verilen taşınmazların borçlandırma bedelleri, borçlandırmayı takip eden altmışıncı ayda ilk taksiti alınmak üzere onbeş yılda ve onbeş eşit taksitle faizsiz olarak tahsil olunuyor. 


İskan Dairesi Başkanlığı resmi internet sayfasında yer alan "devlet eliyle iskan" hususu ile ilgili soru ve yanıtlar şu şekilde sıralanıyor:


SORU: Yerleşim yerimizin kamulaştırılması nedeni ile İskân Kanunu kapsamında hak sahibi olabilmem için, aldığım kamulaştırma bedelinden herhangi bir miktar ödeme yapmam gerekir mi? Eğer öyleyse bu miktar ne kadardır?


CEVAP: Devlet eliyle iskân isteyen aile fertlerinin hepsinin, bedel artışları da dâhil olmak üzere aldıkları ve alacakları kamulaştırma bedellerinin tamamından, borçlandırmanın yapıldığı yılın Ocak...