06 / 05 / 2024

iskan politikasının amaçları

iskan politikasının amaçları

Devlet eliyle iskan nedir? Devlet eliyle iskân edilmem halinde geri ödeme vadesi ne kadardır? Faiz var mıdır? İşte İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında yer alan yanıtlar...

Depremde 44 kişiye mezar olan o siteyle ilgili şok açıklama: Binayı 'çürük' diye yıktılar, yerine daha çürüğünü yaptılar

Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan 44 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi'nde 4 yakınını kaybeden Tuba Erdemoğlu, ''O binayı 'çürük' diye yıktılar, ama yerine daha çürüğünü yaptılar" diyerek şok açıklamalarda bulundu.

Renault Koleos 50.000TL kredi 12 ay yüzde 0,99 faiz fırsatı! Sakın ama sakın kaçırmayın!

Renault, Nisan ayına özel olarak Renault Koleos modellerinde büyük bir kredi fırsatı sunuyor. Sakın ama sakın kaçırmayın! İşte ayrıntılar...

FED para politikasının bir süre daha kısıtlayacak! 1 Doları olanı bile çok ama çok yakından ilgilendiriyor! 

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkan Yardımcısı Lael Brainard, enflasyonun sürdürülebilir bir biçimde yüzde 2`ye dönmesini sağlamak için para politikasının bir süre daha 'yeterince kısıtlayıcı' olması gerekeceğini aktardı.

Altının Efendisi İslam Memiş'ten flaş uyarı geldi! 1 gram bile altını olanlar dikkat! Bunu sakın ama sakın yapmayın!

Altının Efendisi olarak bilinen İslam Memiş'ten gram altın için flaş uyarılar geldi.  1 gram bile altını olanlar dikkat! Bunu sakın ama sakın yapmayın...

İskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

İmar barışı ile, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, iskansız eve imar barışı ile iskan alınır mı?

AKM projesi ön yargıları kırdı!

Yeni AKM projesiyle ön yargıların kırıldığını ifade eden Mimar Murat Tabanlıoğlu, " Annem bana eskiden ‘O binaya dokunulamaz babanın yaptığı binayı bozuyorsun’ derdi. Ama şunu iddialı söylüyorum. Yaşasaydı babam da bu binayı çok severdi." dedi. 

Royal Garden Yakacık’ta ön satışlar başlıyor!

Yüksek yatırım değeriyle Kartal-Yakacık bölgesi hayata geçirilen Royal Garden Yakacık’ta ön satışlar başlıyor. Pojede 2+1, 3+1, 5+1 dairelerin yanı sıra 3+1, 4+1, 5+1 dubleks daireler bulunuyor.

Ege Perla AVM bugün kapılarını açıyor!

İzmir Körfezi'nin en güzel noktasında, İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. güvencesiyle hayata geçirilen Ege Perla alışveriş merkezi, bugün kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Mistral GYO kar dağıtım politikasını yayınladı!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Mistral GYO kar dağıtım politikasını yayınladı.

Damga Metro Göztepe'de ön satışlar başladı!

Bağcılar'ın en büyük kentsel dönüşüm projelerinden olan Damga Metro Göztepe'de ön satışlar başladı, projede 273 adet konut yer alıyor.

Korkuteli'nde inşaatçılar sertifikalarını aldılar!

İnşaat sektöründe faaliyet gösteren Korkuteli İnşaatçılar, Elektrikçiler, Sıhhi Tesisatçılar, Doğramacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyelerine Mesleki Yeterlilik Belgeleri verildi.

Riva projesiyle Galatasaray'ın borçları sıfırlanacak!

Riva projesinden gelecek gelirin transfere harcandığı yönündeki eleştirilere yanıt veren Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek bu projeyle Galatasaray'ın borçlarını sıfırlamayı arzuladıklarını söyledi

Bulvar Atakent'te ön satışlar başladı!

Maksem Grup Oğuzkağan ortaklığıyla hayata geçen Bulvar Atakent projesinde ön satışlar başladı.

iskan politikasının amaçları Haberi

iskan politikasının amaçları

Devlet eliyle iskan!

Devlet eliyle iskan hususu ile ilgili merak edilen hususlar, İskan Dairesi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında açıklanıyor.


İskan Dairesi Başkanlığı tarafından açıklanan bilgilere göre, iskan edilenlere verilen taşınmazların borçlandırma bedelleri, borçlandırmayı takip eden altmışıncı ayda ilk taksiti alınmak üzere onbeş yılda ve onbeş eşit taksitle faizsiz olarak tahsil olunuyor. 


İskan Dairesi Başkanlığı resmi internet sayfasında yer alan "devlet eliyle iskan" hususu ile ilgili soru ve yanıtlar şu şekilde sıralanıyor:


SORU: Yerleşim yerimizin kamulaştırılması nedeni ile İskân Kanunu kapsamında hak sahibi olabilmem için, aldığım kamulaştırma bedelinden herhangi bir miktar ödeme yapmam gerekir mi? Eğer öyleyse bu miktar ne kadardır?


CEVAP: Devlet eliyle iskân isteyen aile fertlerinin hepsinin, bedel artışları da dâhil olmak üzere aldıkları ve alacakları kamulaştırma bedellerinin tamamından, borçlandırmanın yapıldığı yılın Ocak...