04 / 05 / 2024

iskan raporu neden gereklidir

iskan raporu neden gereklidir

İnşaatı tamamlanmış ve iskan ruhsatı alınmış bir binanın kat mülkiyeti nasıl alınıyor? Kat mülkiyeti almak için yapılması gerekenler nelerdir? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Kat mülkiyetinde iskan raporu!

Kat mülkiyetinde iskan raporu nasıl alınır? İskan raporu nedir? İskan raporu neden önemlidir? İskan raporu olmadan bir yapı bitmiş sayılır mı? sorularının cevapları haberimizde yer alıyor...

Depremlerde yıkılan Diyar Galeria Sitesi'nin bilirkişi raporu açıklandı! Galeria Sitesi neden yıkıldı? Kimler kusurlu?

Diyarbakır’da depremde iki bloğu yıkılan, 89 kişinin yaşamını yitirdiği Diyar Galeria sitesiyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca sürdürülen soruşturma çerçevesinde ek bilirkişi raporu tamamlandı. Peki Galeria Sitesi neden yıkıldı?

Deprem bölgesinin yeniden inşası hesaplandı! İşte maliyet raporu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremlerden sonra yeniden inşa için bir maliyet raporu çıkardı. İşte detaylar!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

Bir eve iskan neden verilmez?

İnşaat çalışmaları sona erdikten sonra alınması gereken iskan belgesi düzenleniyor. Ancak bazı binalar iskan belgesini alamıyor. Peki, bir eve iskan neden verilmez?

İzmir'i yıkan 6 neden!

Türkiye Hazır Beton Birliği’nin İzmir Seferihisar Deprem Raporu’na göre, İzmir’de yıkım 6 kötünün bir araya gelmesiyle oldu: Kötü zemin, kötü beton, kötü demir, kötü mühendislik, kötü işçilik, kötü denetim gibi nedenler büyük bir faciaya neden oldu.

Bilim insanları Kanal İstanbul'a ilgili neden susuyor?

Gazeteci Mahmut Övür, bilim insanlarının Kanal İstanbul'la ilgili yeteri kadar konuşmadığını yazdı. Övür, "Başta Boğaziçi ve ODTÜ öğretim üyeleri olmak üzere bu raporu hazırlayan bilim insanları neden susuyor? Yoksa "mahalle baskısı"ndan mı korkuluyor?" dedi. İşte Övür'ün yazısı...

Kanal İstanbul Projesi'ne neden ÇED raporu verildi?

Kanal İstanbul Projesi için ÇED olumlu raporu verilmesinin sebebi ve Proje'nin deprem ve çevre konularında oluşturacağı riskler meclis gündemine taşındı. CHP'li Aydoğan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Silivri Deprem Raporu'ndan ilginç sonuçlara ulaşıldı!

Gebze Teknik Üniversitesi'nce hazırlanan Silivri Deprem Raporu’na göre önemli bulgulara ulaşıldı. Rapor'da "Kıyı yapılarında sorunlara neden olması öngörülmektedir" ifadesine yer verildi...

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

iskan raporu neden gereklidir Haberi

iskan raporu neden gereklidir

Kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


Kat mülkiyeti almak için öncelikle söz konusu taşınmazın iskan ruhsatının alınması gerekiyor. İskan ruhsatı alınmamış bir yapı bitirilmiş sayılmadığından kat mülkiyeti alınamıyor. Peki kat mülkiyeti nasıl alınıyor?


İskan ruhsatı alınmış binanın müteahhidi yoksa binada kat malikleri aralarından bir temsilci seçerek tapu emlak müşavirine gereken iskan ruhsatını veriyor. Bu temsilcinin ayrıca belediyelerin tapu akdastro müdürlüklerine iskan ruhsatı alınmış binanın tapu haritasına işlenmesi isteminde bulunması gerekiyor. Temsilci, bu işlemin ardından tapu müdürlüğüne giderek kat mülkiyeti kütüğünde “tapunun cinsi” kısmını “arsa”dan “bina”ya çevirterek kat mülkiyeti tapusunu alabiliyor.


- İskan ruhsatı alınmamış binaların müteahhiti yoksa, öncelikle iskan ruhsatı almak için, binada oturan daire malikleri, içlerinden temsilci seçiyor yada  tapu emlak müşavirlik firmasını yetkilendiriyor. Temsilci belediyeye başvurduğunda, belediye vatandaştan bir belge talep etmiyor....