06 / 05 / 2024

İskan sahası anlamı

İskan sahası anlamı

Yerleşme alanı olarak da bilinen iskan sahası nedir? İskan sahası kapsamında yapı inşaatının yapılmasına izin veriliyor mu? İskan sahası harici alan nedir? İşte sorularınızın yanıtı...

Konya Beyşehir'e çok amaçlı spor sahası yapıldı!

Konya Beyşehir, Beyşehir Belediyesi tarafından yaptırılan çok amaçlı spor sahası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Avşar Mahallesi’nde yaptırılan çok amaçlı spor sahasında basketbol ve voleybolun yanı sıra futbol müsabakaları da yapılabilecek.

Hendek'e yeni futbol sahası!

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Mahalle statüsüne alınan yeni mahallelerimize spor sahaları, park, yol gibi hizmetleri götürüyoruz. Şu anda da bunlardan birisi olan Yeşiyurt Futbol sahasındaki çalışmaları incelemek üzere buradayız" dedi

1947 yılında Surp Agop sahasında büyük bir otel yapılacak!

1947 yılında Surp Agop sahasında İstanbul Belediyesi tarafından satılan bir arsada büyük bir otel inşa edilecekmiş. Belediye tarafından inşa edilecek olan Radyoevi'nin arkasına tesadüf ediyormuş.

1944 yılında Surp Agop sahasında ilk inşaata başlanmış!

İstanbul Belediyesi tarafından satılan eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan bir arsada, 1944 yılında arsayı satın alan kişi inşaata başlamış. Belediye mezarlık sahasındaki diğer arsaları da satacakmış.

1944 yılında Surp Agop sahası park haline konulacak!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, eski Surp Agop Mezarlığı sahasını park haline koyacakmış. Eski mezarlık sahasında inşaata ayrılan kısım Belediye tarafından baştan başa park haline konulacakmış.

1942 yılında Surp Agop sahasında indirim!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, satılığa çıkarttığı eski Surp Agop Mezarlığı sahasında bulunan arsaların metrekaresinde indirim yapmış. Metrekaresini 150 liradan satamayan Belediye, metrekare fiyatını 100 liraya indirmiş.

1942 yılında Surp Agop sahasının ilk arsası satılmış!

1942 yılında Belediye tarafından açık artırma usulüyle satışa sunulan Surp Agop sahasının 805 metrekarelik ilk arsası İzmirli bir tüccara metrekaresi 153 liradan 123 bin liraya satılmış.

1941 yılında Surp Agop Mezarlığı sahası satılacak!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, istimlak ettiği Surp Agop Mezarlığı sahasını satmaya başlayacakmış. Toplam 9 blok alan olarak, her blok bin 610 metrekare, satılacak arsaların metrekaresine 150 lira değer biçilmiş.

Adapazarı'nda 10 mahalleye spor sahası yapılıyor!

Adapazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından bu yıl toplam 10 mahallede spor sahası çalışmaları yapılıyor.

Tokat Niksar Belediyesi her mahallesi spor sahası yapıyor!

Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye tarafından her mahalleye spor sahası yapılıyor. Niksar Belediyesi’ne ait arazilerde halkın aileleriyle hoş vakit geçirebilecekleri modern futbol sahaları,voleybol sahaları,yürüyüş alanları inşa edilmeye başlandı.

Süleyman Çetinsaya: Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildi!

Kentsel dönüşümle niteliksiz yapıların kaliteli yapılara dönüşmesi gerekiyor Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, 17 Ağustos 1999'dan itibaren Türkiye'de yapılaşma anlamında büyük yol katedildiğini söyledi.

Denizli'de icradan 7.8 milyon TL'ye satılık maden sahası!

Denizli İlçesi Beyağaç İlçesi'nde bulunan maden sahası Kale İcra Müdürlüğü tarafından 8 Ekim 2015 günü saat 10:00 ile 10:05 arası açık artırma usulüyle ihale edilecek.

Adıyaman'da 30 milyon TL'ye satılık 2 maden sahası!

Adıyaman 1. İcra Dairesi tarafından Adıyaman İli, Çelikhan İlçesi'nde bulunan 2 maden sahasını satışa çıkardı. Söz konusu taşınmazların toplam bedeli 30 milyon 910 bin TL olarak belirlendi.

İskan sahası anlamı Haberi

İskan sahası anlamı

İskan sahası nedir?

İskan sahası, yerleşme alanı olarak tanımlanıyor. Yerleşme alanı ise, imar sının içindeki yerleşik alanla gelişme alanlarının tümünü kapsayan alan olarak ifade ediliyor.


Bir diğer ifade ile iskan sahası; imar sınırı içinde inşaata izin verilen alana deniyor. İskan sahası, bir kentin düzen tasarısında, yapı yapılmasına olur verilen alan olarak da tanımlanıyor.


Gelişme alanı - inkişaf sahası: 

İmar plânı sınırı içinde kalan ve plân programın da saptanan sûrej için şehrin gelişmesine aynian alandır.


Yerleşik alan - meskun saha:

İmar plânı yapıldığı sırada yerleşilmiş bulunan alandır.


Yerleşme dışı alan - iskan harici saha: 

İmar plânı sının ile imar sının arasında kalan ya yerleşik alan içinse olup da imar plânlarında yerleşmeye izin verilmeyen alanlardır.


Metropoliten alan:

Belirli bir nüfus sınırını aşmış (örneğin bir milyon gibi) sosyal ekonomik yönetim yönlerinden uzmanlaşma...