04 / 05 / 2024

iskan süreci

iskan süreci

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki,iskan belgesi ne kadar sürede alınır?

Park Mavera projesinde 2. etap satışları ön talep süreci başladı!

Makro - Akyapı ortak girişimi tarafından Başakşehir Yeni Merkez’de hayata geçirilen Park Mavera projesinde ikinci etap satışları için ön talep toplama süreci başladı.

Park Mavera'da ön talep toplama süreci başladı!

Makro - Akyapı ortak girişimi tarafından Başakşehir Yeni Merkez’de hayata geçirilen Park Mavera projesinde ikinci etap satışları için ön talep toplama süreci başladı.

Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlıyor!

Hem Anamur'un hem de Kıbrıs'ın su ihtiyacını karşılayacak olan Alaköprü Barajı'nın inşaat ihale süreci haftaya başlayacak. Baraj, 7 bin 525 kişiye istihdam sağlayacak.

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor!

TOKİ Tunceli Mazgirt başvuru süreci bugün başlıyor. Tamamı 2 oda 1 salon konutlardan meydana gelen projede 301 TL'lik aylık taksitlerle ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor!

TOKİ Balıkesir Balya başvuru süreci yarın sona eriyor. Talep örgütlemesi yöntemiyle geliştirilen projede 87,2 metrekare büyüklüğe sahip konut seçenekleri sunuluyor.

Kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Bir yapının riskli olduğu tespitinin Bakanlıkça belirlenen kurum ve kuruluşlar tarafından yapıldıysa bina kentsel dönüşüm sürecine giriyor. Peki, kentsel dönüşüm yıkım süreci nasıl işler?

Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor!

Toplam 518 adet dairenin teslimlerinin yapılacağı projede teslim dönemi 1 Eylül 'de başlamıştı. Nevşehir Ürgüp 1. Etap Toplu Konut teslim süreci bugün sona eriyor.

Ege Yapı Kağıthane'de ön talep süreci devam ediyor!

Daire seçeneklerinin 1+1'den 4+1'e kadar yer aldığı projede ön talep süreci devam ediyor. Ege Yapı Kağıthane'de satış sürecinin Eylül'de başlaması planlanıyor.

Kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Kaçak inşaatın belirlenmesi halinde, tespit tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapının ruhsatlandırılması gerekiyor. İşte, kaçak inşaatı uygun hale getirme süreci!

Gayrimenkul değerleme süreci!

Konut kredisi kullanarak, gayrimenkul sahibi olacakların satın almak istedikleri gayrimenkulün değerinin tespit edilmesi gerekiyor. İşte, gayrimenkul değerleme süreci!

Dap Yapı İstmarina'da ofislere ön talep süreci başladı!

Kartal'da Dap Yapı, TOKİ iştiraki Emlak Konut işbirliği ile hayata geçirilmekte olan İstmarina projesinde yer alan ofisler için ön talep süreci başlıyor.

Seba Gacemer: Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı!

Seba Gacemer, “Yabancı alıcı da istikrar istiyor, yerli alıcı da belirsizlikten endişeli. Konut sektörünün gelişim süreci yarım kaldı. Konut sektörünün omzunda çok yük var. Hükümet bir şekilde bu süreçten sonra kurulmalı” diye konuştu.

Nazım imar planı yapım süreci!

Nazım imar planında bölgenin kadastral durumu inceleniyor. Yapılan tespitler ve değerlendirmeler sonucunda rapor hazırlanıyor. İşte, nazım imar planı yapım süreci!

iskan süreci Haberi

iskan süreci

İskan belgesi ne kadar sürede alınır?

Yapıların ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgilerini inşaatın bitim tarihini, tapu kaydını, adresini, bağımsız bölümlerin cinslerini, numaralarını, arsa paylarını, metrekarelerini, sınıflarını, mal sahiplerini gösteren belge olarak ifade etmek mümkün.  İskan raporu belediyenin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimince değerlendirmeler sonucu onay alındığında düzenlenen bir belge olarak biliniyor. 


İskan ruhsatı alabilmek için talep sahibinin gereken belgelerle birlikte başvuru yapması gerekiyor. Eğer Belediye İmar Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonunda ruhsat alması için herhangi bir eksiklik görülmezse  Yapı Ruhsatı eksiksiz olarak doldurularak talep sahibine veriliyor. Yapı ruhsatını alan talep sahibi inşaata 2 yıl içinde başlayabiliyor. 


2 yıl içinde inşaata başlamazsa veya 2 yıl içinde inşaata başlanmasına rağmen 5 yıl içinde inşaat, ruhsatına uygun olarak bitirilmezse ruhsat...