15 / 05 / 2024

iskanı olmayan evin emlak vergisi

iskanı olmayan evin emlak vergisi

İskan, inşaatı biten yapılar için alınması zorunlu izin olarak karşımıza çıkıyor. Peki iskan alınarak kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmeyen evler için emlak vergisi ödenir mi? İskansız evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

Tapusu olmayan evin tapusu nasıl alınır? Arsa alırken tapuya kim başvurur?

Tapu nedir? Tapusu bulunmayan evin tapusu nasıl alınmaktadır? İşte bu konuda vatandaşların merak ettikleri!

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskan raporuna dair pek çok soru yöneltilmektedir. Onlardan biri de “Bir evin iskanı yoksa ne olur?” sorusudur. İşte iskana dair merak edilen detaylar!

İskan belgesi olmayan ev alınır mı?

Konut alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan belgesi veriliyor. Peki, iskan belgesi olmayan ev alınır mı? İşte tüm detaylar..

Bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Herhangi bir daire ya da dükkan satın almayı düşünüyorsanız, ilgili gayrimenkulün iskan durumunu araştırmanız son derece önem teşkil ediyor. Peki, bir evin iskanı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir?

Yeni bir ev alırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan biri de evin oturma izninin olup olmadığıdır. Oturma izni olan evler için iskan ruhsatı verilmektedir. Peki, İskan nasıl alınır? İskan alabilmek için gerekli belgeler nedir? İşte tüm detaylar...

Evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor?

Kredi kullanarak konut satın almak isteyen ancak peşinatı olmayan kimseler, evin kaçına kredi kullanabileceklerini merak ediyor. Peki, evin kaçına kredi çıkar? Ziraat Bankası evin yüzde kaçına kredi veriyor?

Bir evin iskanı yoksa ne olur?

Konut alma aşamasında olan vatandaşlar, bazı terimlerin anlamını araştırıyor. Kimi ev ilanlarında iskansız olduğu belirtiliyor. Peki, bir evin iskanı yoksa ne olur?

İskansız ev için konut kredisi nasıl çekilir? 

Ev sahibi olmak isteyenler ancak almak istedikleri ev için iskanı olmayan vatandaşlar iskansız ev için konut kredisi veren bankaları araştırıyor. Peki,  iskansız ev için konut kredisi alınabilir mi? İşte detaylar...

Dış cephesinde sıva olmayan evin içini görenler şok oldu!

Norveç'te komşular tarafından yıkılması istenen, dış cephesi boyanmayan bakımsız evin içi görenleri şaşırtıyor...

İmar barışı şartları nelerdir?

İmar barışı kapsamında verilecek Yapı Kayıt Belgesi ile iskanı olmayan yapılara iskan belgesi alınabilecek. Peki, imar barışı şartları nelerdir? İmar barışının istisnaları nelerdir?

İmar barışı çıktı mı?

İmar barışı ile iskanı olmayan yapıların kayıt altına alınması amaçlanıyor. Peki, imar barışı çıktı mı? İmar barışı ne zaman yürürlüğe giriyor?

iskanı olmayan evin emlak vergisi Haberi

iskanı olmayan evin emlak vergisi

İskansız evin emlak vergisi!

İskan belgesi, inşaatı biten yapılar için alınması zorunlu izin olarak karşımıza çıkıyor. İskan belgesi ancak yapı tasdikli projesine uygunsa verilebiliyor.


Ancak yapının projesine uygun inşa edilmemesi halinde yapıya iskan verilmiyor. İskanı olmayan yapılar ise birçok olanaktan mahrum kalabiliyor.


Örneğin iskansız eve kimi bankalar kredi vermiyor. Bu evin abonelikleri de şantiye adına kayıtlı olup, fatura yüksek tarifeden hesaplanıyor.


Peki, iskan alınarak kat irtifakından kat mülkiyetine geçilmeyen evler için emlak vergisi ödenir mi? İskansız evin emlak vergisi nasıl ödenir?

Kat mülkiyeti olmayan iskansız ev için de emlak vergisi ödeniyor. Söz konusu evin vergisi için arsa tapusu değil, ev vergisi ödeniyor. 


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi için 1. taksit ödemeleri Mart ayı ile başladı. İlk taksit ödemeleri Mayıs ayında sona erecek verginin...