30 / 04 / 2024

İSKAV Türkiye ısıtma soğutma

İSKAV Türkiye ısıtma soğutma

İSKAV Türkiye; ısıtma, soğutma, klima ve tesisat sektörünü geliştirmek üzere kuruldu. AB normlarına uyumunu sağlamak ve sektörün önemli eksikliklerinden biri olan firmaların üretim, montaj ve servis elemanlarına eğitim vermek için çalışıyoruz.

Türkiye buğday üretiminde geriliyor! Buğday fiyatları düştü mü? İşte borsa borsa 15 Ekim 2022 fiyat listesi...

Türkiye, dünyanın en büyük buğday üreticileri sıralamasında 12’nci sıraya düştü. Gübre maliyeti buğdaydan vazgeçiriyor, ekim alanı düşüyori buğday üretiminde de Türkiye sıralama olarak geriliyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'ndan kira sertifikası açıklaması!

2021 yılı 3 aylık mali raporlarını açıklayan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Türkiye'de sağlık sektöründe ilk kira sertifikası ihracını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

Türkiye’de bina stoku, sanayi binaları hariç 9.4 milyona ulaştı!

Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı TurSEFF Projesi’nin Direktörü Dr. Murat Sarıoğlu, Türkiye’de bugünkü bina stoku sanayi binaları hariç 9.4 milyon binaya ulaştığını söyledi.

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

TSKB'den Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kira sertifikası ihracı!

 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB), Türkiye'de doğalgaz dağıtım ve gıda sektöründeki ilk kira sertifikası (sukuk) ihraçlarından sonra Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kira sertifikası ihracını da gerçekleştirdi.

Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler briket evlere yerleştiriliyor!

Suriye'den Esad rejimi ve destekçilerinin ağır bombardımanlarından kaçan ve Türkiye sınırına göç eden Suriyeliler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteği ile inşasına hız verilen briket evlere yerleştiriliyor. 

Sırbistan ile Türkiye arasında inşaat alanında önemli fırsatlar var!

DEİK Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Bayram Akgül yaptığı açıklamada, "Sırbistan ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için başta tekstil, otomotiv, tarım, gıda, inşaat ve turizm olmak üzere pek çok alanda önemli fırsatlar bulunuyor." dedi.

CDB'den Türkiye Sınai Kalkınma Bankasına 200 milyon dolar kredi!

Türkiye Sınai Kalkınma Bankası, Çin Kalkınma Bankası'ndan, Çin'in yürüttüğü 'Bir Kuşak Bir Yol Girişimi'kapsamında, 200 milyon dolar tutarında kredi temin ettiğini duyurdu.

Cari açığı binaları yalıtarak azaltalım!

Türkiye ısıtma-soğutmaya yılda 10 milyar dolarlık harcama yapıyor. Bunun 7 milyar dolarının yalıtımsız binalardan kaynaklandığı tahmin ediliyor. Austrotherm Türkiye Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu, yalıtımın cari açığa ilaç olacağını söylüyor.

İran-Türkiye sınır duvarına İran'dan onay!

Türkiye ve İran arasında inşa edilmesi planlanan duvar ile ilgili İran'dan açıklama geldi. İran, projeye olumlu baktıklarını bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini önerdi.

Dünyadaki 300 helal otelin yarısı Türkiye’de bulunuyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Çokcevik, dünya genelinde 300’e yakın helal konseptli otel olduğunu, bunun yarısının Türkiye’de bulunduğunu söyledi.

Yalova yabancılara konut satışında Türkiye dördüncüsü oldu!

Yalova’da 2015 yılında 10 bin 723 konut satıldı. Yalova yabancılara konut satışında ise 2015 yılı aralık ayı verilerine göre 118 konutla Türkiye sıralamasında 4. sırada yer aldı.

Yunanistan ile Türkiye sınırına ortak doğalgaz merkezi mi kurulacak?

Sınır ihlali sonucu Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki doğalgaz anlaşmalarının sekteye uğraması yönünde konuşulanlar kapsamında Türkiye için yeni bir alternatif gündeme geldi.

İSKAV Türkiye ısıtma soğutma Haberi

İSKAV Türkiye ısıtma soğutma

İSKAV, iklimlendirme sektöründe sosyal ve bilimsel çalışmalar yapan özel ve kamu kuruluşlarıyla işbirliği gerçekleştirip, ortak çalışmalar yaparak, sektöre nitelikli insan gücü istihdamının sağlanması ve sağlıklı bir altyapının kurulması bilinciyle hizmet üretiyor. Bu kapsamda, özellikle eğitim çalışmalarına yönelen İSKAV, teklik ve yönetim alanlarında eğitim çalışmaları düzenliyor. Çalışma komisyonları ile faaliyet alanlarını şekillendirirken Eğitim ve Laboratuvar Komisyonu, öncü komisyon olarak iklimlendirme sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. İSKAV, firmaların idari, yönetim ve teknik kadrolarına yönelik olarak da eğitim programları uygulayarak, yönetici ve teknik departmanları için sektörel bilgi ve mesleki yetkinlik alanlarına yönelik sertifika programı düzenliyor.  Vakfımızın, Eğitimci Atölye adlı çalışması programının amacı Türkiye'de iklimlendirme alanında eğitim veren üniversite, meslek yüksek okulu ve meslek liseleri eğitimcilerinin bilgilerinin güncellenmesi konusunda iş yapıyor. Ayrıca, aynı atölye...