27 / 04 / 2024

İskenderun cami projeleri

İskenderun cami projeleri

Hatay’ın İskenderun ilçesine yapılması planlanan 5 yeni camiden bir tanesinin Roma dönemine ait zeytinyağı imalathanesi kalıntıları bulunan üç bin yıllık zeytin işliğinin olduğu alanda projelendirildiği ortaya çıktı.

Cami Tasarımı Fikir Yarışması başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Mühendislik, Kentsel Tasarım Projeleri, Şehir ve Bölge Planlama ve Güzel Sanat Eserleri Yarışmaları Yönetmeliği” doğrultusunda "Şehir ve cami estetiği açısından ilk olma özelliğine sahip “Cami Tasarım Fikir Yarışması” düzenliyor.

İskenderun Sahil Cami açılış için gün sayıyor!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden İskenderun Belediyesi, Sahil Cami'yi hizmete açıyor.

Cami yapımında Mimar Sinan projeleri örnek alınsın çağrısı!

Türkiye Cami ve Kur'an Kursu Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Recep Kıyak, cami yapımında Mimar Sinan projelerinin örnek alınması çağrısında bulundu.

İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil kentin vizyon projelerinden olan Sahil Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İşte İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum...

Katar'dan dünyaya 335 cami inşası için anlaşma!

Katar EİD hayır kurumu, dünyanın farklı ülkelerinde 335 cami inşası için anlaşma yaptı. Yaklaşık 6 milyon dolarlık inşaat projeleri kapsamında 335 caminin yapımına başlandığı belirtildi.

İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum!

İskenderun Belediyesi tarafından yapılan Sahil Cami projesi inşası yoğun bir çalışmayla devam ediyor. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, caminin planlanmasında ve yapımında emeğini esirgemeyen tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.

İskenderun Nihal Atakaş Cami inşaatında son durum!

Hatay Valisi Ercan Topaca, İskenderun Belediyesinin 2016 yılı projeleri kapsamında yer alan Sahil alanında yapımı devam eden Nihal Atakaş Cami’nin inşaatını inceledi.

İskenderun Sahil Cami için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi!

İskenderun sahil alanına yapılması planlanan sahil cami için mahkemeye yapılan itiraz reddedildi. İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, sahil camii inşaat alanı ile ilgili açıklama yaptı...

Hatay İskenderun'a 2 yeni cami yapılacak!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehir merkezindeki yoğunluk yüzünden yeni camilere ihtiyaç olduğunu tespit eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iki yeni cami yapımı için kolları sıvadı.

İskenderun'a iki yeni cami inşa edilecek!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde şehir merkezindeki yoğunluk yüzünden yeni camilere ihtiyaç olduğunu tespit eden Belediye Başkanı Seyfi Dingil, iki yeni cami yapımı için kolları sıvadı.

Başakşehir Belediyesi cami projeleri hizmet alım işini ihaleye çıkarıyor!

Başakşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü; Cami ve Ek Binalar için Uygulama Projesi Hazırlanması hizmet alımı işini 1 Ekim 2014 tarihinde saat 10.00'da ihaleye çıkarıyor.

Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi!

Başkent Ankara projeleri dur durak bilmiyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek yaptığı açıklamalarda Kuzey Anakara' ya Ankara Kuzey Yıldızı Cami projesi yapacaklarını da belirtti...

TOKİ Hatay İskenderun'da konut ve cami inşaat işi ihalesi 12 Ağustos'ta!

TOKİ Hatay İli İskenderun İlçesi Düğünyurdu Mevkii 301 Konut, 1'er Adet Cami ve Ticaret Merkezi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi ihalesi 12 Ağustos'ta yapılıyor...

İskenderun cami projeleri Haberi

İskenderun cami projeleri

Hatay’ın İskenderun ilçesine yapılması planlanan 5 yeni camiden bir tanesinin Roma dönemine ait zeytinyağı imalathanesi kalıntıları bulunan üç bin yıllık zeytin işliğinin olduğu alanda projelendirildiği ortaya çıktı. 1. derece arkeolojik sit alanı olan bölgeye daha önce okul yapılmak istenmiş, ancak tarihi kalıntılar ortaya çıkınca inşaat durdurulmuştu. Planlanan diğer caminin yeri ise endüstri mirası olarak tescillenen 80 yıllık TEDAŞ’ın kullandığı elektrik santrali.


Hatay Valisi Ercan Topaca ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil İskenderun’a yapılacak 5 yeni camiyi adeta ‘müjdeledi.’ Ancak imara açılarak yapılması planlanan 5 caminin de yeri birbirinden tartışmalı.


Cami projesinin yapılacağı yerlerden bir tanesi Sakarya Mahallesi Şerif Tosyalı Sağlık Ocağının hemen karşısında bulunan yirmi beş bin metre karelik boş arazi. Birinci derece arkeolojik sit alanı olan bu arsa içinde üç...