14 / 05 / 2024

iskenderun enerji depolama

iskenderun enerji depolama

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hatay'ın İskenderun ilçesinde enerji depolama alanında 10 milyar liralık yatırım yapılacağını belirtti.

EPDK açıkladı! Akaryakıt depolama tesislerinde tarife değişikliğine gidildi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK), TP Petrol Dağıtım Anonim Şirketinin Antalya ve Kocaeli'deki depolama tesislerine ilişkin depolama tarifesi tadil edildiğini duyurdu.

Green Depolama İnşaat Ve Enerji Anonim Şirketi kuruldu!

Green Depolama İnşaat Ve Enerji Anonim Şirketi bugün Sultanbeyli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Hüsnü Şimşek tarafından kuruldu.

Üç İstanbul Elektrik Enerji İnşaat Malzemeleri Nakliyat Lojistik Depolama Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Üç İstanbul Elektrik Enerji İnşaat Malzemeleri Nakliyat Lojistik Depolama Sanayi Limited Şirketi bugün Beylikdüzü’nde 30 bin TL sermaye bedeli ile Halil İbrahim Daşkın tarafından kuruldu.

Niğde'de 4 bin konutun enerji ihtiyacı çöpten karşılanacak!

Niğde Belediyesine ait düzenli katı atık depolama tesisinde toplanan evsel atıklardan üretilen elektrik enerjisinin 4 bin konutun enerji ihtiyacını karşılayacağı bildirildi.

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi incelendi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, yapımı devam eden Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisinde incelemelerde bulundu.

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çekildi!

Doğalgazda depolama kapasitesinin artırılması için 3 projeye dikkat çeken Enerji Bakanı Albayrak: "Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Projesi tamamlanıyor.

Mersin'e 10 milyar TL'lik enerji yatırımı!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 10 milyar liralık yatırımla Mersin'e doğalgaz depolama tesisi kurulacağını söyledi. “Tek bir kalemde 10 milyar TL’lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye’nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım” dedi.

İskenderun'a 10 milyar liralık yatırım yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, Hatay'ın İskenderun ilçesinde enerji depolama alanında 10 milyar liralık yatırım yapılacağını belirtti.

Enerji güvenliği için İskenderun'da 10 milyar liralık yatırım!

Enerji güvenliğini garanti altına almak için İskenderun-Hatay civarında 10 milyar TL'lik doğalgaz depolama yatırımı stratejik teşvik kapsamına alındı.

Çorum katı atık düzenli depolama projesi inşaat ihalesi yapıldı!

Çorum Belediyesi’nin katı atıklardan enerji üretmesine de olanak sağlayacak olan “Katı atık düzenli depolama” projesinin inşaat ihalesi yapıldı.

Çanakkale İçdaş Çelik Depolama Tesisi projesi halk toplantısı 16 Nisan'da!

Çanakkale İli Biga ilçesi sınırları içerisinde İçdaş Çelik Enerji Tersane Ve Ulaşım San. A.Ş. tarafından yapılması planlanan Değirmencik 3 No.Lu 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi projesi halkın katılım toplantısı 16 Nisan'da düzenlenecek.

Çanakkale'de Değirmencilik Depolama Tesisi toplantısı 16 Nisan'da!

İçdaş Çelik Enerji Tersane ve Ulaşım San. A.Ş tarafından Çanakkale'de Değirmencilik 3 Nolu 2. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi projesi için 16 Nisan 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Türkiye'nin doğalgaz depolama kapasitesi artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının 2015-2019 Stratejik Planı'ndan derlediği verilere göre, 2019 yılında faaliyete geçecek doğalgaz depolama tesisleri ile 5,3 milyar metreküp gaz depolanabilecek...

iskenderun enerji depolama Haberi

iskenderun enerji depolama

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İskenderun-Hatay civarında doğalgaz depolama alanında 10 milyar liralık bir Türk-yabancı ortak bir projeyi stratejik teşvik kapsamına aldıklarını; yatırımcı ülke ve şirkete ilişkin detayları bugün yazılı olarak açıklayacaklarını söyledi. Zeybekci, "Ekonomi Bakanlığı olarak tek bir kalemde 10 milyar TL'lik bir yatırım belgesi verdik. Türkiye'nin enerji güvenliğini garanti altına alacak bir yatırım. Alan olarak doğalgaz depolama. Doğalgazla ilgili dalgalanmalarda, Türkiye'nin gerek fiyat, gerekse sürdürülebilir enerji güvenliği alanında zayıflığı söz konusu. Türkiye'nin gerek fiyat hareketlerine karşı elastikiyeti, gerekse sürdürülebilir arz güvenliği için önemli bir yatırım olacak" dedi. 

Reuters'in haberine göre yatırımı stratejik teşvik kapsamına aldıklarını belirten Zeybekci, yatırımın yerli yabancı ortak yatırımı olduğunu söyledi.


Ülke ve şirket adı vermeyen Bakan detaylarla ilgili olarak Ekonomi Bakanlığı'nın bugün yazılı bir açıklama yapacağını...