30 / 07 / 2024

iskenderun eski adliye binasının tamircisi

iskenderun eski adliye binasının tamircisi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde Fransızlar'dan kalma eski adliye binasındaki 111 yıllık saatin, gönüllü olarak bakımını yapan tamircinin kalp rahatsızlığı geçirmesi nedeniyle 1 yıldır sesi duyulmuyor

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

Malatya'ya yeni adliye binası talebi!

Malatya Barosu Başkanı Av. Enver Han, Malatya’ya yeni bir adliye binasının kazandırılması noktasında biran önce çalışmalara başlanılması gerektiğini belirterek, “Beylerderesinde yer alan eski köy hizmetleri arsasında ısrarcıyız” diye açıklama yaptı. 

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

İskenderun Eski Hal Pazarı'nda düzenleme çalışmaları başladı!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil çalışmaları her fırsatta yerinde inceleyerek hizmetlerin hızlı bir şekilde vatandaşa ulaşmasına özen gösteriyor.

Çatalca eski adliye binası yıkılıyor!

Çatalca Belediyesi mülkiyetinde olan ve Atatürk Parkı içinde yer alan, eski adliye binası ve Dilek Düğün Salonu olarak kullanılan, ömrünü tamamlayarak kullanılamaz hale gelen binanın proje kapsamında yıkımı gerçekleştiriliyor.

Burdur'un eski adliye binası yıkılacak!

AK Parti Burdur Milletvekili Özçelik önceki gün yaptığı yazılı açıklamalarda; Burdur için birbiri ardına yatırım müjdelerini sıraladı.

İzmit'teki adliye ve sağlık binası yıkıldı!

İzmit Belediyesi'nin Tarih Koridoru Projesi'nin onemli bir ayağı olan Av Köşkü'nün arka kısmında kalan eski Adliye binasının yıkımına başlandı.

Rize'de eski adliye binası yıkıldı!

Rize'de eski adliye binası olarak hizmet veren, daha sonra sağlık ocağı olarak kullanılan bina, Meydan Projesi kapsamında yıkıldı.

Gaziantep'e yeni sanat merkezi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat merkezi olarak kullanmak için restorasyon yaptığı eski adliye binasını hizmete açtı. Merkezde, sanat galerileri, sergi salonları, kafeterya, enformasyon merkezi, çok amaçlı salon da yer alıyor.

Gaziantep eski adliye restorasyonuna ödül!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'nin restore ederek 'Kültür ve Sanat Merkezi' olarak yeniden hizmete soktuğu Eski Adliye binasına İstanbul'dan ödül geldi.

Burhaniye'deki eski cezaevi adliyeye dönüşecek!

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde bulunan eski cezaevi adliye binası oluyor. Yeni adliye binası için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşülen plan değişikliği, meclis toplantısında kabul edildi.

Gaziantep'te eski adliye kültür sanat merkezi oldu!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edildikten sonra kültür sanat merkezi haline getirilen eski adliye binasında açılan hüsnü hat sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

İskenderun eski karayolları arazisine şehir parkı yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, eski karayolları arazisi üzerinde şehir parkı oluşturulması için proje ihalesinin tamamlandığını söyledi. Seyfi Dingil, şehir parkı olacak eski karayolları arazisi üzerinde incelemelerde bulundu.

iskenderun eski adliye binasının tamircisi Haberi

iskenderun eski adliye binasının tamircisi

İskenderun'un Şehit Pamir Cad-desi'nde bulunan, Fransızlar tarafından yapıldığı belirtilen eski adliye binasındaki tarihi saat, 1 yıl önce bakımını ve onarımını yapan tamirci Kamil Karagözoğlu'nun (67) kalp rahatsızlığı geçirmesinin ardından adeta kaderine terk edildi. Tarihi saatin 1960'tan beri bakım ve onarımını yaptığını belirten Kamil usta, "Her hafta saati kuruyordum. Ancak hastalanınca 16 yaşında gönüllülük esasına dayalı olarak dönemin cumhuriyet savcısının isteği üzerine başladığım bu işi yapamıyorum." dedi. İlçenin simgesi haline gelen saatten Türkiye'de 3-4 tane olduğunu ifade eden Karagözoğlu, tarihi saatin 'tik tak'larının yeniden duyulmasını sağlayacak ustalara da ipuçları verdi: "Saat 10.00'da durmuş. Bundan anlayan başka tamirci de olmadığı için bu şekilde duruyor. Saat, 300 kilo ağırlığında kurulum sistemine sahip. Kurulduktan sonra bu ağırlık sistemi yavaş yavaş iner ve yerle...