05 / 05 / 2024

iskenderun Limanı ro ro

iskenderun Limanı ro ro

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu; İskenderun Limanı'nda bir rıhtım daha gemi trafiğine açıldı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İskenderun Limanı'nın bir rıhtımının daha gemi trafiğine açıldığını kaydederek, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerde çok ciddi hasar alan İskenderun Limanlarında kapasite fazlalaştırılarak toparlanma sürecine girildiğini belirt

Türkiye’nin en büyük otomotiv limanı için Japonya’dan kredi!

Türkiye’nin en önemli ihtiyaçları arasında yer alan otomotiv odaklı Ro-Ro limanının inşası için OYAK tarafından, Japonya Uluslararası İşbirliği Bankası ve MUFG Bank ile kredi anlaşması imzalandı.

Yalova Denizçalı Ro-Ro Limanı imar planı askıda!

Yalova Çiftlikköy İlçesi, Taşköprü Beldesi, Denizçalı Köyü Ro-Ro Limanı Amaçlı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı...

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan yol olarak planlandı!

Pendik Ro-Ro Limanı'nda yeşil alan olarak planlanan alanın, Kemiklidere üzerinden köprü ile İstanbul Tersanesi Komutanlığı'na ulaşım sağlamak üzere yol olarak planlandı...

Mudanya Ketendere Ro-Ro limanı Bakanlık'a takıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ketendere’ye Ro-Ro limanı yapmak istiyordu. Başkan Recep Altepe, Ketendere Ro-ro projesi için gemi konusunda anlaşma yaptıklarını ancak bakanlıktan onay beklediklerini ifade etti.

İstanbul’da köprü trafiğine Ambarlı’dan Ro-Ro çözümü!

U.N Ro-Ro CEO’su Sedat Gümüşoğlu, "Toulon Limanı’na konteyner taşımacılığına başladık. Tren bağlantısı için de çalışmalar sürüyor.

Bandırma Edincik Ro-Ro limanı yapılacak mı?

Bandırma Belediye Meclisi'nin Mayıs toplantısı yapıldı.Belediye Başkanı Mirza'nın katılmaması nedeniyle meclis birinci başkan vekili Erhan Elmastaş başkanlığında gerçekleştirildi.Toplantıda Edincik altı sahiline liman yapılmaması kararı alındı.

Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arası Ro-Ro hattı kurulacak!

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu.

Mudanya Ketendere'ye Ro-Ro limanı geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sanayi ve üretim şehri Bursa için Ro-Ro limanının kaçınılmaz olduğunu söyledi. İmar değişikliği ile ilgili plan oy çokluğu ile kabul edilirken, CHP ve MHP’li üyeler ret oyu kullandı.

Bursa Ro-Ro Limanı imar planı onaylandı!

Burulaş tarafından hazırlanan feribot ve ropax iskeleleri ile konteyner limanı, Ro-Ro limanı ve genel kargo limanı projelerinin 1/100000 il Çevre Düzeni Planı'na işlenmesi ile ilgili plan değişiklikleri oy çokluğu ile kabul edildi.

Bursa Ketendere'ye Ro-Ro Limanı yapılacak mı?

Güzelyalı'ya ve Karacabey Boğazı'na özel sektörce yapılmak istenen Ro-Ro limanı Bursa'nın yollarındaki trafik yükünü artıracağı gerekçesiyle eleştiri toplamış, projeler sonrasında rafa kalkmıştı. Şimdi bu işe Bursa Büyükşehir Belediyesi el atıyor.

Yalova'ya Ro-Ro projesi için liman yapılacak!

İstanbul trafiğinin rahatlatılması maksadıyla İDO tarafından Ambarlı-Topçular arasında yapılacak olan RO-RO taşımacılığına yönelik çalışmalar başladı.

Ro Ro Limanı imar planı askıya çıktı!

İDO tarafından Ambarlı'da 145 bin metrekarelik alanda Ro-Ro liman projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kararıyla askıya çıktı. Söz konusu projeyle ilgili Beylikdüzü'ndeki vatandaşların İmamoğlu'nun itirazları sürüyor

iskenderun Limanı ro ro Haberi

iskenderun Limanı ro ro

Ürdün Ulaştırma Bakanı Ayman Hatahet ve beraberindeki heyet, Türkiye ile Ürdün arasında yapılması planlanan Ro-Ro seferleri için İskenderun Limanı’nda incelemelerde bulundu. Hatahet, yaptığı konuşmada, Ürdün’ün Akabe Limanı ile İskenderun Limanı arasında Ro-Ro hattı kurulması için çalıştıklarını söyledi. Ro-Ro hattı ile ülkesinin ihracat ürünlerini Türkiye’ye ve Türkiye üzerinden de Avrupa ve Rusya’ya ulaştıracaklarını belirten Hatahet, aynı şekilde Türkiye’nin ihracat ürünlerinin de ülkesi üzerinden Ortadoğu’ya ulaştırılmasının sağlanacağını anlattı. Hatay Ro-Ro Başkanı İbrahim Güler de İskenderun Limanı’ndan Suudi Arabistan’ın Duba Limanı’na sevkiyat yaptıklarını, Ürdün’ün Akabe Limanı güzergahı için çalışmalarının devam ettiğini kaydetti. Ürdün’e çeşitli ziyaretlerde bulunduklarını aktaran Güler, şunları dile getirdi: “Seferlerin bu şekilde yapılmasıyla Türkiye ürünlerinin Ürdün üzerinden Körfez’e, aynı zamanda da Ürdün lojistiğini Türkiye üzerinden Rusya ve Avrupa ülkelerine bağlama...