19 / 07 / 2024

İSKİ binaları onaracak

İSKİ binaları onaracak

İstanbul Su ve kanalizasyon idaresi (İSKİ) Avrupa Yakası 2. Kısım Atık Su Tüneli yapımı kapsamında binalarının altı oyulan vatandaşların mağduriyetine ilişkin İSKİ’den cevap geldi

Eminönü, Karaköy, Beşiktaş ve Kadıköy... İstanbul'da terk edilmiş binalar tehlike sinyalleri veriyor!

İstanbul'da genellikle Eminönü, Karaköy, Beşiktaş, Kadıköy ve Üsküdar gibi yerlerde bulunan terk edilmiş, kullanılmayan binalar İstanbul için tehlike siyalleri veriyor.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Üsküdar’da “Büyük Dönüşüm” sloganıyla hızla sürdürülen ve depreme dayanıksız binaların yıkımıyla başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları, meyvelerini veriyor. Erguvan Evleri'nin teslimleri yapıldı.

İSKİ binaları yıkılıyor!

Feriköy’deki İSKİ binası yıkılacak ve yerine yeşil alan gelecek. İBB Başkanı Uysal, "Bir mahallede İSKİ binası olmaması hizmette aksama oluşturmuyor. İSKİ binalarının olduğu yerlerde binaları kaldırıp yeşil yapabiliriz" dedi.

İrfan Püsküllü: Hendek’te estetik binalar yapmalıyız!

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Osmanlı Çadırı’nda, mütahitler ile kahvaltıda biraya geldi.

İstanbul Medeniyet Üniversitesi fakülte binalarının ihalesi gerçekleştirildi!

TOKİ tarafından İstanbul Üsküdar İlçesi’nde İstanbul Medeniyet Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Binası ile Siyasal Bilgiler ve Hukuk Fakültesi binalarının ihalesi yapıldı.

Üsküp'teki 71 binada dayanıklılık kontrolü yapıldı!

Üsküp Deprem Mühendisliği Enstitüsü, yapılan açıklamada, binaların dayanıklılık sorunu olmadığını belli odalarda meydana gelen hasarlar yüzünden bu oda veya sınıfların kullanıma kapatıldığı belirtildi. Tefeyyüz ilkokulunda da bir sınıfın güvenlik açısından kapatıldığı öğrenildi.

Üsküp’te yaşanan depremde birçok bina hasar gördü!

Üsküp’te yaşanan depremde 30 kadar vatandaşın yaralandığı kaydedilirken, birçok binada maddi hasar meydana geldiği öğrenildi. Hükümet Sözcüsü Aleksandar Gyorgiev, vatandaşların binalarının güvenli olup olmadığını kontrol ettirmek için ekip isteyebileceklerini açıkladı.

Vakıflar'dan Üsküdar Selamiali'de 2.4 milyon TL'ye yurt ihalesi!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, Üsküdar Selamiali'de Elhaç İbrahimağa Vakfı'na ait parselde 25 yıl süreyle 4 bloktan oluşacak yurt binalarının inşaatı kira ve işletmesi ihalesini 2 milyon 457 bin 750 TL bedelle ihaleye çıkardı...

Boğazın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Üsküdar'dan Beykoz'a açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar verilmiş, işte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1941 yılında Boğaz'ın Anadolu sahilindeki binalar 2 katlı olacak!

1941 yılında Anadolu Yakası'na ait imar planını hazırlayan Prost, Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde açılacak yolun genişliğini 20 metre olmasına ve sahildeki binaların en fazla 2 katlı olacağına karar vermiş.

Üsküdar metro inşaatında son durum ne?

Üsküdar - Sancaktepe metro hattı inşaatı çalışmalarında vatandaşları korkutan çatlaklar ve bazı binaların tahliye edilmesi üzerine Üsküdar Belediyesi konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Üsküdar'da metro çalışması nedeniyle binalar hasar gördü!

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe metro hattı inşaatının yakınında bulunan 3 binanın zemininde ve duvarlarında çatlaklar oluştuğu, 7 binanın tedbir amaçlı olarak boşaltılarak, can güvenliği açısından mühürlendiği bildirildi.

Üsküdar'daki metro inşaatı yakınındaki 7 bina boşaltıldı!

İstanbul Üsküdar'da Mimar Sinan Mahallesi, Sabahattin İskele Sokak'ta önceki akşam saatlerinde vatandaşlar binalarında sesler duydu ve panikle sokağa döküldü. İncelemenin sonunda sokaktaki 7 bina tedbir amaçlı boşaltıldı.

İSKİ binaları onaracak Haberi

İSKİ binaları onaracak




Tünel açımı çalışmaları sırasında ‘köstebek’ diye tabir edilen aracın zemine yakın yerde yaptığı çalışmanın ardından hasar gören evlerinden apar topar çıkarılan ve 4 ay kira bedelleri karşılanmışken 2 aydır bu yardımları da kesilen vatandaşların mağduriyeti nedeniyle yönelttiğimiz sorulara cevap veren İSKİ kendini savundu.


İSKİ “Onarım” diyor, hak sahipleri yeni bina istiyor


İSKİ, yaptığı açıklamada, 54 adet hak sahibi aileye olayın meydana geldiği tarihten itibaren 2012 yılı Mayıs ayına kadar ilgili müteahhit firma tarafından kira yardımında bulunulduğunu ifade etti. Mahkemenin belirlediği bilirkişi raporunda yer aldığı şekliyle gerekli onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlanılması için hak sahipleri tarafından onay ve izin verilmesi gerektiğini, buna rağmen hak sahiplerinin onarım kararını kabul etmediğini söyleyen İSKİ, hak sahiplerinin bölgede yeni bir bina İnşa edilmesini talep etmeleri sebebiyle de gerekli...