15 / 05 / 2024

İSKİ, onarım yapmak istiyor, hak sahipleri yeni bina!

 İSKİ, onarım yapmak istiyor, hak sahipleri yeni bina!

İstanbul Su ve kanalizasyon idaresi (İSKİ) Avrupa Yakası 2. Kısım Atık Su Tüneli yapımı kapsamında binalarının altı oyulan vatandaşların mağduriyetine ilişkin İSKİ’den cevap geldi






Tünel açımı çalışmaları sırasında ‘köstebek’ diye tabir edilen aracın zemine yakın yerde yaptığı çalışmanın ardından hasar gören evlerinden apar topar çıkarılan ve 4 ay kira bedelleri karşılanmışken 2 aydır bu yardımları da kesilen vatandaşların mağduriyeti nedeniyle yönelttiğimiz sorulara cevap veren İSKİ kendini savundu.


İSKİ “Onarım” diyor, hak sahipleri yeni bina istiyor


İSKİ, yaptığı açıklamada, 54 adet hak sahibi aileye olayın meydana geldiği tarihten itibaren 2012 yılı Mayıs ayına kadar ilgili müteahhit firma tarafından kira yardımında bulunulduğunu ifade etti. Mahkemenin belirlediği bilirkişi raporunda yer aldığı şekliyle gerekli onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlanılması için hak sahipleri tarafından onay ve izin verilmesi gerektiğini, buna rağmen hak sahiplerinin onarım kararını kabul etmediğini söyleyen İSKİ, hak sahiplerinin bölgede yeni bir bina İnşa edilmesini talep etmeleri sebebiyle de gerekli onarım çalışmalarına başlanamadığını ve kira yardımında bulunulmadığını belirtti.


Hukuki süreci takip ediyoruz


İSKİ'den yapılan açıklama şu şekilde:


İdaremizce, Gaziosmanpaşa, Eyüp ve Fatih ilçelerinin atık sularını Yenikapı Atık Su Arıtma Tesisi'ne aktaran 3600 mm çapında ve 10.284 metre uzunluğundaki atık su tünelinin yenileme çalışması yapılmaktadır. Söz konusu çalışmanın devam ettiği sırada Eyüp düğmeciler mahallesi Ahmet Dede Sokak'ta 11 ocak 2012 tarihinde iki ayrı yerde zeminde çökme meydana gelmiştir. Olayın meydana gelmesinin ardından kurumumuz ve Eyüp Belediyesi’nce inceleme yapılmış, mahkemece tayin edilen bilirkişi heyeti tarafından yerinde inceleme yapılarak rapor hazırlanmıştır. İstanbul 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 07.02.2012 tarihli bilirkişi raporu ve İstanbul Üniversitesi İnşaat Fakültesi Yapı Ana Bilim Dalı Başkanlığının 02.05.2012 tarihli raporu ile bölgedeki Kamerhan Sitesi’nin istinat duvarından başlayarak güçlendirilmesine karar verilmiştir. Söz konusu süreçte bina sakinlerinin mağdur olmamaları için 54 adet hak sahibine olayın meydana geldiği tarihten itibaren 2012 yılı Mayıs ayına kadar ilgili müteahhit firma tarafından kira yardımında bulunulmuştur. Ancak mahkemenin belirlediği bilirkişi raporunda yer aldığı şekliyle gerekli onarım ve güçlendirme çalışmalarına başlanılması için hak sahipleri tarafından onay ve izin verilmesi gerekmektedir. Hak sahiplerinin onarım kararını kabul etmemesi ve bölgede yeni bir bina inşa edilmesini talep etmeleri nedeniyle gerekli onarım çalışmalarına başlanılamamakta, kira yardımında bulunulamamaktadır. Kurumumuz hukuki süreci takip etmektedir.


Akit



Geri Dön