Key ödemeleri hak sahipleri listesi 2014!
24 Şubat 2014 tarihinde 28923 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de key ödemeleri hak sahipleri yeni listesi yayımlandı. Tebliğe göre, ödemelerde T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu oluyor...
Key ödemeleri hak sahipleri listesi 2014!
24 Şubat 2014 tarihinde 28923 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de; 5939 sayılı Konut Edindirme Yardımı Hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun ve konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair yönetmelikte değişiklik yapılmasına ilişkin yönetmelik ile 5664 sayılı konut edindirme yardımı hak sahiplerine ödeme yapılmasına dair kanuna 662 sayılı kanun hükmünde kararnamenin 73 üncü maddesi ile eklenen hükmüne göre tespit edilen hak sahiplerinin listesi yayımlandı.
Tebliğe göre, ödemelerde T.C. kimlik numarasının ibrazı zorunlu.
Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi'nin hazırladığı Konut Edindirme Yardımı Hak Sahipleri Listesine http://www.keyodemeleri.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.
DUYURU
5664 Sayılı Konut Edindirme Yardımı (KEY) Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Kanun ve 14.08.2007 tarih 26613 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Konut Edindirme Yardımı Hak Sahiplerine Ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik Hükümlerine göre; Konut Edindirme Yardımı ödemelerine 28.07.2008 tarihinde başlanılmıştır. 08/12/2009 tarih 5939 sayılı Kanun ile 07/01/2010 tarih ve 27455 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelik gereğince de hak sahiplerine yapılacak ödemeler devam etmektedir. 02/11/2011 tarih 28103 sayılı (mükerrer) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 662 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 73. Maddesi gereğince hak sahiplerine yapılacak ödemelere 24/02/2014 tarihinde başlanılacaktır.
İlgili Kanun gereği Tasfiye Halinde T. Emlak Bankası A.Ş. tarafından bildirilen listeler, hak sahipliğinin tespitine esas olmak üzere Resmi Gazetede 24/02/2014 tarihinde ilan edilecek olup, hak sahiplerinin alacakları KEY tutarları bu tarihten itibaren www.keyodemeleri.com internet sitemizden sorgulanabilecektir.
Vatandaşlarımızın, T.C. Ziraat Bankası'na başvurmadan önce Resmi Gazete'de yayımlanan listelerde isminin ve KEY ödeme tutarının bulunup bulunmadığını internet sitemizden sorgulamaları önem arz etmektedir.
T.C. Kimlik No ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası ile yapılan sorgulama sonucunda listede isimleri yer almayan, TCKN ve yabancı kimlik numarası/vergi kimlik numarası bulunmayan hak sahipleri ile Konut Edindirme Yardımı hak sahibi olduğunu veya ödeme miktarının doğru olmadığını ileri süren kişilerin, öncelikle adlarına ödeme yapan kurumlara (kesintilerini yatıran kurumlara) bu kurumlardan sonuç alınamaması durumunda ise Sosyal Güvenlik Kurumuna müracaat etmeleri gerekmektedir.
KEY ödemeleri Türk vatandaşlarına T.C.Kimlik Numarasıyla yabancı uyruklu hak sahiplerine ise Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılacaktır. Kurumlar tarafından T.C. Kimlik No ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası bildirilmeyen hak sahiplerine ödeme yapılmayacaktır.
T.C. Kimlik Numarası ve Yabancı Kimlik Numarası/Vergi Kimlik Numarası ile yapılan sorgulama sonucunda görülen ödeme miktarına itirazı olmayan hak sahipleri ödemelerini, T.C. Ziraat Bankası Şubeleri'nden T.C. Kimlik No/Yabancı Kimlik Numarası ile birlikte Nüfus Cüzdanı, Ehliyet veya Pasaport (yabancı uyruklular için sadece Pasaport) ibraz etmek suretiyle alacaklardır. KEY tutarını almak üzere Banka'ya yapılacak başvurularda, vatandaşlarımızın kimlik fotokopilerini yanlarında bulundurmaları işlemlerinin kısa sürede yapılması açısından önemlidir.
KEY hak sahiplerinden T.C. Ziraat Bankası'nda hesabı ve bu hesabına ilişkin Bankkartı bulunanlar, T.C. Ziraat Bankası ATM'lerinden paralarını alabileceklerdir.
Hak sahibinin ölmüş olması halinde, veraset ilamına istinaden yapılacak ödemelerde yasal mirasçıların tümünün aslen/vekaleten birlikte müracaat etmeleri veya miras ortaklığına temsilci atanması gerekmektedir. İştirak halinde mülkiyetin müşterek mülkiyete dönüştürüldüğüne dair mahkeme kararının ibraz edilmesi halinde ise hisse oranında ödeme yapılacaktır.
İlgili Kanun uyarınca Resmi Gazete’de ilan tarihinden itibaren beş yıl içinde talep edilmeyen alacaklar Hazineye irad kaydedilir.