09 / 05 / 2024

İSKİ rekreasyon alanları

İSKİ rekreasyon alanları

Rekreasyon alanı, sosyal ve kültürel altyapı alanları kapsamında piknik ve eğlence alanlara deniyor. Peki, İSKİ rekreasyon alanı nedir? İSKİ mutlak koruma alanları nelerdir? İşte yasal esaslar bu haberde...

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Üsküdar Belediyesi Küçük Çamlıca'daki rekreasyon alanını satışa çıkardı! Fiyatı resmen dudak uçuklattı!

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Küçük Çamlıca'da yer alan rekreasyon alanını satışa çıkardı. Söz konusu rekreasyon alanının fiyatı adeta dudak uçuklattı.

İş GYO Üsküdar projesi ön talep topluyor!

İş GYO Üsküdar projesi için ön talep süreci başladı. Toplam 7 blok halinde yükselen projede, konutlar, ofisler ve ticari alanlar yer alacak...

Üsküdar Kirazlıtepe Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 3. Etap ihalesi yapıldı!

Üsküdar ilçesi Kirazlıtepe Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi'nin 666 konut, 20 adet ticari bağımsız birim, 24 derslikli okul, bilgi evi, muhtarlık ve aile sağlığı merkezi gibi sosyal donatı alanlarına sahip 3'üncü etabı Turgut A.Ş tarafından hayata geçirilecek. 

Uzungöl'deki dönüşümde 1. etap tamam! Göl çevresindeki yapılar yıkılıyor!

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'de kentsel dönüşüm projesi devam ediyor. Proje kapsamında göl kıyısını çevreleyen kaçak yapılar yıkılacak, görüntü kirliliği ortadan kaldırılarak, görsel estetiğe sahip doğal rekreasyon alanları oluşturulacak ve gölün çevresi tamamen açılacak.

İzmir'deki toplanma alanları açıklandı!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında depremden evleri zarar gören ve evlerine girmeye korkan vatandaşlar için İzmir Valiliği tarafından toplanma alanları açıklandı. Bayraklı Aşık Veysel Rekreasyon ve Ege Üniversitesi Kampüs Alanı’nda çadır kurulacak.

Şeker fabrikalarına ait parsellerin imar planı değiştirildi!

Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ’ye ait 8 kentte bulunan parsellerin imar planları değiştirildi. Söz konusu parsellerin imar planlarında, ticaret, turizm, konut, park, yerleşik konut, gelişme konut, kentsel gelişme, sanayi, ilkokul ve rekreasyon alanları ile yol kullanımı için değişiklik yapıldı.

Kırsal turizme 174 milyon lira hibe!

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından, kırsal turizm alanında yatırımcılara 174 milyon lira hibe ödemesi yapıldı. Desteklenen projeler kapsamında butik otel, restoran, kafe, kamp yerleri ve rekreasyon alanları gibi yatırımlar bulunuyor.

İstanbul'un hafriyat toprağı "altın"a dönüştürülüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin iştiraki Ağaç AŞ, Alibeyköy ve Kurtköy'de kurulan tesislerde, son bir yılda 355 bin metreküp hafriyat toprağını geri dönüştürüp park, bahçe ve rekreasyon alanlarında kullanılır hale getirildi. 

Nevbahar Üsküdar'da ön talepler toplanıyor! Yeni proje!

Nevbahar Üsküdar projesi Kalyon inşaat  tarafından İstanbul Üsküdar merkezde hayata geçiriliyor. Ön talep toplanan projede konut ve ticari alanların yanı sıra alışveriş merkezi planlanıyor.

ANFA'nın otopark sözleşmeleri iptal edildi!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınan karar ile ANFA’nın üçüncü şahıslara kiraladığı rekreasyon alanlarındaki ve muhtelif yerlerdeki otoparklar ile hafriyat sahalarına ilişkin tüm sözleşmeleri iptaline karar verildi. 

Üsküdar Bulgurlu imar planı tadilatı askıda!

İBB tarafından Üsküdar İlçesi, Bulgurlu Mahallesi'ndeki bazı alanların imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

TOKİ'den Kuzey Ankara Kent Girişi'ne 5 ticaret merkezi!

Kuzey Ankara Kent Girişi 1 Adet Camii , 5 Adet Ticaret Merkezi , 2 Adet Soyunma Birimi, Peyzaj ve Rekreasyon Alanları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

İSKİ rekreasyon alanları Haberi

İSKİ rekreasyon alanları

İSKİ rekreasyon alanı nedir?

Rekreasyon alanı, sosyal ve kültürel altyapı alanları kapsamında piknik ve eğlence alanlara deniyor. İSKİ rekreasyon alanı ise İSKİ'ye ait olan rekreasyon alanları olarak karşımıza çıkıyor.


16.10.2009 tarihli ve 1990 sayılı karara göre, İstanbul Çekmeköy-Merkez  Mah., 2 pafta, 76 parselde Rekreasyon Alanları ile ilgili olarak "Kentin açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere kent içerisinde ve çevresinde günübirlik kullanıma yönelik ve imar plan kararı ile belirlenmiş günübirlik tesis alanları, gezi alanları, yürüyüş; koşu, bisiklet, atıcılık gibi açık havada yapılabilen spor faaliyetleri, yüzme, tenis, binicilik tesisleri, seyir terasları, rekreasyon alanları, piknik alanları, kamp alanları, oyun eğlence parkları, çocuk oyun alanları, botanik bahçesi, hayvanat bahçesi, lokanta ve kafeteryalar, sergi ve panayır alanları gibi konut ve konaklama harici fonksiyonlar yer...