17 / 05 / 2024

İskilip Akkil Peribacaları adres

İskilip Akkil Peribacaları adres

Çorum’un İskilip ilçesine bağlı Akkil köyünde andıran yapılar Kapadokya’yı aratmıyor.İskilip ilçesine 12 kilometre mesafedeki Akkil köyünde bulunan “Akkil Peribacaları” olarak adlandırılan yapıların turizme kazandırılması isteniyor.

Ehliyeti olanlara müjde! O belediye yüksek maaşlı personel alımı yapacak! Lise mezunu olmak yeterli!

Çorum İskilip Belediyesi, personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan duyuruya göre, istihdam edilecek personellerde B sınıfı sürücü belgesinin bulunma zorunluluğunun aranacağı öğrenildi.

TOKİ Çorum İskilip'te 60 bin 800 TL peşinatla! 

TOKİ'nin Çorum projelerinde yer alan konutların detayları da yavaş yavaş belli oluyor. Peki TOKİ Çorum İskilip projesinde kaç konut inşa edilecek, nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Çorum İskilip 2022 ucuz konut projesi...

AYM'den mülkiyet hakkıyla ilgili emsal karar!

AYM, Çorum İskilip'te kamulaştırma bedeli değer kaybına uğratılan başvurucuların mülkiyet haklarının ihlal edildiğine hükmetti

Kapadokya'da peribacalarının yakınındaki yapılar yıkılıyor!

Nevşehir Görkündere Vadisi'nde, peribacasına bitişik kahvaltı salonu olarak hizmet veren iş yeri yıkıldı.

Çorum'da inşa edilen yeni üniversite binası depreme dayanıksız çıktı!

Çorum'un İskilip ilçesinde Hitit Üniversitesi bağlı Meslek Yüksek Okuluna vatandaşların bağışlarıyla yeni bina inşa edildi. Devralınan binanın depreme dayanaksız olduğu öğrenildi. Yaklaşık 1.5 milyon TL harcanarak güçlendirilen binanın inşaatı bilinmeyen bir nedenden dolayı öylece bırakıldı.

Kapadokya'da baraka tipi 4 iş yeri yıkıldı!

Kapadokya'da peribacalarının yakınında yer alan binaların ortadan kaldırılmasına yönelik proje kapsamında, Zelve Ören Yeri girişinde bulunan baraka tarzı 4 iş yerinin yıkımı yapıldı.

Narman Peribacaları'nın ihale çalışmaları tamam!

Türkiye'nin doğal güzellikleri arasında yer alan Narman Peribacaları'nın turizme kazandırılması için yürütülen proje ve ihale çalışmaları tamamlandı...

Van’daki Yavuzlar Peribacaları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Van Başkale’deki Yavuzlar Peribacaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla kesin korunacak hassas alan ilan edildi.

Doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşulları yeniden belirlendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, doğal sit alanlarını koruma ve kullanma koşullarını yeniden belirledi. Bir çivi çakmanın bile yasak olduğu doğa harikası Kelebekler Vadisi, Akdamar Adası, Erzurum Narman Peribacaları gibi sit alanlarında artık bungalovlar ve çadır kampları yapılabilecek...

Narman Peribacaları doğal sit alanı oldu!

Erzurum’un Narman ilçesinde yer alan peribacaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından resmen tescil edildi...

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'na koruma kararı!

Erzurum ili, Narman ilçesinde bulunan Narman Peribacaları Doğal Sit Alanı'nın ''Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı'' olarak tescil edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya'da 17 yapının yıkımı için karar alındı! 

Kapadokya'da peribacalarına yakın olduğu gerekçesiyle 17 yapının daha yıkılması için karar alındı.

İskilip Akkil Peribacaları adres Haberi

İskilip Akkil Peribacaları adres

Henüz keşfedilmemiş doğal mirası ile göz kamaştıran Akkil Peribacaları İskilip turizmi için dönüp noktası olarak değerlendiriliyor. Bugüne kadar gün yüzüne çıkmayan Akkil Peribacaları’nın ilçede alternatif turizm imkanı oluşturacağı belirtiliyor.


Jeomorfolog Nurettin Tanay, Akkil Peribacaları’nın oluşumunun Kapadokya’daki peri bacalarının oluşumlarından farklı olduğunu söyledi. Akkil Peribacaları’ndaki oluşumun kaolin (kil) sıkışması sonucu ortaya çıktığını ifade eden Tanay, Kapadokya’daki peri bacalarının oluşumunun volkan tüflerinin sıkışması sonucu oluştuğunu belirtti.


Akkil Peribacaları’ndaki oluşuma Türkiye’de çok az rastlanabileceğinin altını çizen Tanay, bölgenin doğal SİT alanı niteliği taşıdığını savundu. Peri Bacaları’nın yanı sıra 500 yıllık karadut ağacı, dipsiz dev kazanı, deve görünümlü sıra dışı kayası ve keşfedilmeyi bekleyen binlerce yıllık doğa mirası ile gün yüzüne çıkan Akkil Köyü şimdi ziyaretçilerini...