30 / 04 / 2024

iskoçya Fitch

iskoçya Fitch

Fitch, "İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sonuçları ile daha fazla vergi artırımı gücü kazanma beklentileri, İngiltere'nin "AA +" olan kredi notu için etkiye sahip değil" açıklamasını yaptı.

Konut fiyatlarındaki gidişat ne olacak? İstanbul’da daire mi, İskoçya’da şato mu, Manhattan’da gökdelen mi?

Sosyal medyada İskoçya’da bir şato ilanı ile İstanbul’daki bir daire ilanı oldukça fazla paylaşıldı. Peki konut fiyatları ne olacak? Ev alacaklar beklemeli mi? Yatırımcılar ne yapmalı? İşte detaylar...

Fitch'ten petrol fiyatları uyarısı: 2024'te 120 dolara yükselecek!

Küresel petrol fiyatlarındaki hareketlilikler benzin ya da motorine indirim veya zam olarak yansımaya devam ediyor. Fitch Ratings, Ortadoğu'daki gerilden dolayı petrol arzında yaratabileceği kesinterin petrol fiyatlarında yükselişe neden olacağını ve 120 dolara kadar yükseleceğini açıkladı. 

Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabiliyor! 

Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin yeni gözde ülkesinin İskoçya olduğuna dikkat çekti. Jenkins, söz konusu açıklamasında Göktürk ve Zekeriyaköy'deki villa fiyatına İskoçya’da şato satın alınabildiğini belirtti.

İskoçya'daki Barlocco Adası minimum 150 bin sterline satışa sunuldu!  

İskoçya'nın batı kıyısı açıklarındaki Barlocco Adası, minimum 150 bin sterlin (3 milyon 670 bin Türk Lirası) fiyatla satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Fitch'ten artan risk uyarısı!

Fitch Ratings, üçlü faiz artış tehdidi, Avrupa'daki doğal gaz krizi ve Çin'in emlak piyasasında yaşanan zayıflamanın azalma belirtisi göstermemesi sebebiyle küresel kredi risklerinin son çeyrekte çoğaldı bildirdi.

Fitch Türkiye'nin kredi notu görünümünü negatif olarak belirledi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'BB-'den 'B+'ya düşürdüğünü açıkladı.

Fitch'ten Türkiye'ye konut kredisi uyarısı!

Fitch Ratings Yönetici Direktörü James Watson, "Özellikle emlak sektöründe sorunların yaşandığını söyleyebilirim. Türkiye’yi de söyleyebilirim, çok hızlı bir şekilde kredi artışı yaşanıyor" dedi...

İskoçya’da öğrenip Mardin evi yaptılar!

British Council tarafından destek verilen ve Kültürel Mirası Koruma Derneği ile Edinburgh World Heritage'nin gerçekleştirdiği Kültürel Mirasın Korunmasında KORU Projesi kapsamında Mardin’de yıkılma tehlikesi bulunan eski bir taş ev yenilendi.

İskoçya Edinburgh’ta evsizlere köy kuruldu!

İskoçya Edinburgh’ta belediyenin ‘Social Bite’ adlı vakfa bağışladığı arsaya, evsizlerin barınması için köy kuruldu.

İskoçya Edinburgh'da evsizler için köy kuruldu!

İskoçya'nın Edinburgh kentinde, evsiz vatandaşların barınabileceği yeni bir köy inşa edildi.

İskoçya'da 900 bin TL'ye şato satışa çıkarıldı!

İskoçya'nın Fife kentinde 1870 yılında yapılan bir şato 200 bin pounda (900 bin TL) satışa çıkarıldı. 5 dönüm orman arazisi içinde bulunan şatonun fiyatı emlak piyasasını salladı.

İskoçya'daki tarihi şato 17.3 milyon TL'ye satılıyor!

İskoçya'nın Ardnamur şehrinde bulunan Glenborrodale Şatosu satışa çıkarıldı. Tarihi şato için 3.75 milyon pound (17.3 milyon TL) istendi.

İskoçya’daki Ulva Adası 19.6 milyon TL'ye satılıyor!

İskoçya, Britanya Adaları arasındaki ikinci büyük ada olan Ulva’yı satışa çıkardı. Adanın yaklaşık değeri 19.6 milyon TL olarak belirtiliyor.

iskoçya Fitch Haberi

iskoçya Fitch

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, "İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sonuçları ile daha fazla vergi artırımı gücü kazanma beklentileri, İngiltere'nin "AA+" olan kredi notu için etkiye sahip değil" açıklamasını yaptı.


Fitch'in resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, potansiyel İskoçya vergi değişikliğinin, İngiltere'nin notu için tehdit olmadığı ifade edildi.


İskoçya'nın bağımsızlık referandumu sonuçları ile daha fazla vergi artırımı gücü kazanma beklentilerinin, İngiltere'nin durağan görünüme sahip olan "AA+" kredi notu üzerinde bir etkisi olmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"İskoçya, İngiltere ekonomisinde Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yaklaşık yüzde 10'u gibi küçük bir paya sahip. İskoçya'nın daha fazla yetkilendirilmesinden kaynaklanan mali riskler bize göre yüksek değil. İngiltere'nin mali politika oluşturmadaki nispeten güçlü pozisyonundan dolayı, ülkenin mali politika çerçevesinde ciddi derecede zayıflama beklemiyoruz. İskoçya'nın gelecekteki mali...