05 / 05 / 2024

İsmail Baran körfez yenileme çalışmaları

İsmail Baran körfez yenileme çalışmaları

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları ile tarihi yapılar tek tek gün yüzüne çıkarılırken, yeni projelerle de Körfez’in çehresi değiştiriliyor

Körfez Yeni Devlet Hastanesi'nin inşaatı 2018'de tamamlanacak!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, yeni devlet hastanesinin ilçenin 10 yıllık ihtiyacına cevap vereceğini belirterek, “2018 yılının sonunda tamamlamayı planlıyoruz” dedi.

Körfez'e yeni spor tesisi!

Körfez Belediyesi'nin 12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında, ilçeye yeni inşa edilecek spor tesisi için Belediye Başkanı Baran'a yetki verildi.

Körfez Belediyesi kent yenileme çalışmalarını sürdürüyor!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Ahmed-i Hani Parkı’ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Kocaeli Körfez'in çehresi değişiyor!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları ile tarihi yapılar tek tek gün yüzüne çıkarılırken, yeni projelerle de Körfez’in çehresi değiştiriliyor

KentpaAvm Körfez'da hizmete açıldı!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Yavuz Sultan Selim Mahallesinde hizmete giren KentpaAvm’nin açılışını gerçekleştirdi.

Körfez Belediyesi meclis toplantısında arsa ve arazi konuşuldu!

Kocaeli Körfez Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısında gerginlik en üst düzeye çıktı. Muhalefet, Başkan Baran’a yapılan özelleştirmeleri sordu. Fevzi Canbaz’ın konuşması Başbakan’a hakaret olarak yorumlandı, CHP’li üyeler Baran’a yargıya gideceklerini söyledi.

Kocaeli Körfez Kampüsü'nün temeli Haziran'da atılacak!

Kocaeli Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, görevdeki son iki yılında yaptığı hizmetleri vatandaşlarla paylaştı. Baran, Körfez bölgesinin 2 kat daha büyüyeceğinin müjdesini verdi.

Körfez Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantısı yapıldı!

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Nisan ayı olağan meclis toplantısı gerçekleşti. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında yapılan toplantıda 27 gündem maddesi ele alındı.

Kocaeli Körfez'de ilginç yıkım kararı!

Mahkeme üst geçidin yıkılmasına karar verirken, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran iki mahalleyi birbirine bağlayan üst geçidin yıkılmaması için aileyi ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.

Körfez Belediye Meclisi'nde imar planları kabul edildi!

Körfez Belediye Meclisi, 2016 Mart ayı olağan meclis toplantısı Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda imar dahil 13 gündem maddesi ele alındı.

Körfez’de camiler yeni çehrelerine kavuşuyor!

Kent imajına uygun projeleri ile Körfez’de çaba harcayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu çerçevede Körfez’in camilerine estetik dokunuşlar yaparak camilerin yeni çehrelerine kavuşmasını sağlıyor.

Kocaeli Körfez'de asfalt ve kaldırım çalışmaları sürüyor!

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, belediye tarafından yürütülen çalışmaları teknik ekibiyle birlikte yerinde inceledi.

Körfez Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı!

Körfez Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan İsmail Baran, “İlk etapta gelen otobüslerimiz ocak ayına kadar tamamlanmış olacak. Otobüsler kısa bir süre içinde ilçemizde hizmet etmeye başlayacak” dedi.

İsmail Baran körfez yenileme çalışmaları Haberi

İsmail Baran körfez yenileme çalışmaları

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın talimatları ile tarihi yapılar tek tek gün yüzüne çıkarılırken, yeni projelerle de Körfez’in çehresi değiştiriliyor


ANADOLU topraklarının kültürel zenginliğinden payını almış ve gerek yeraltında gerekse yerüstünde önemli tarihi değerlere sahip bir yerleşim yeri olan Körfez'de, kültür mirasını koruyup yaşatmak ve geleceğe aktarmak için çok yönlü çalışmalara imza atılıyor.Birçok tarihi mekân yeniden restore edilerek yenilenirken, ‘tarihi’ izler taşıyan yeni projeler de yeniden hayata geçiriliyor.


HEREKE KALESİ VE TAŞ KÖPRÜ

Doğu Roma İmparatorluğu döneminden kalan, 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'nde devam eden çalışmalar ise devam ediyor. Etaplar halinde gerçekleştirilen çalışmalar sonrası eski kötü görünüm yerine, muhteşem bir görüntü ortaya çıktı. Körfez'in bir diğer değerlerinden olan Taşköprü ise yenilenerek gün yüzüne çıkarılıyor.


GÜN YÜZÜNE ÇIKARILACAK

Körfez Belediyesi gerçekleştirdiği restorasyon çalışmalarıyla...