10 / 05 / 2024

İsmail Fakirullah Hazretleri

İsmail Fakirullah Hazretleri

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ışınlarının, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesinin UNESCO'ya adaylığı için başvuruda bulundu.

Gezi Parkı'nın mülkiyeti Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfına geçti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin "Sultan Beyazıt Hanı Veli Hazretleri Vakfı"na geçtiğini duyurdu.

Ladikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin evi restore ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya’nın manevi mimarlarından Lâdikli Ahmet Hüdai Hazretleri’nin Lâdik’teki evinin restorasyonunu ve çevre düzenlemesini yaparak gelecek kuşaklara aktarıyor.

Kayseri Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi yenileniyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi’ni yeniliyor. Türbedeki restorasyon çalışmaları Ramazan ayında tamamlanacak.

Bursa Üftade Hazretleri Cami'nin çevresi onarıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın manevi mimarlarından Üftade Hazretleri’nin türbesi ile adını taşıyan caminin çevresini güzelleştirdi.

Türkiye'deki UNESCO Listesi'ne giren tarihi yerler!

Akdamar Kilisesi, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya Bölgesi, İsmail Fakirullah Türbesi ve diğerleri... İşte bu yıl UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne alınan, Anadolu'nun kültür ve doğal mirasından günümüze gelen 10 kültürel ve doğal varlık...

Türkiye'nin UNESCO listesindeki varlık sayısı 62’ye yükseldi!

Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de içinde bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığımız daha UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi.

Türkiye'den 10 varlık, Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdi!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi, Yıldız Sarayı, Aspendos Antik Kenti, Dağlık Frigya, Uzun Köprü ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini sö

Türkiye'deki 10 kültürel varlık UNESCO'da!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, aralarında Akdamar Kilisesi ve İsmail Fakirullah Türbesi'nin de bulunduğu 10 kültürel ve doğal varlığın, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne girdiğini söyledi.

Siirt'in Tillo ilçesi Unesco'ya aday oldu!

Siirt Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ışınlarının, İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesinin UNESCO'ya adaylığı için başvuruda bulundu.

Miniatürk’e Ekinoks’un ilk güneşinin doğduğu türbe de eklendi!

İbrahim Hakkı Hazretleri’nin 21 Mart ve 23 Eylül’de yeni doğan güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri’nin başucuna doğmasını sağlayan ışık düzeneği ile türbenin maketi Miniatürk’te sergilenmeye başlanacak.

İsmail Kibici: Kadastro anlayışımız ile 3 boyutlu kadastroyu konuşuyoruz!

Entegre Bina Tesis Ve Enerji Yöneticileri Derneği Başkanı İsmail Kibici, 'Arazi yönetimine kendi halinde bir bakış' başlıklı bir yazı yazdı. Kibici, 'Kadastro anlayışımızın içinde bugün 3 boyutlu kadastroyu konuşuyoruz' dedi...

Balıkesir OSB'ye yatırımcı akını!

Organize Sanayi Bölgesi, yerli ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu İsmail Uğur, organize sanayi bölgesine akın eden yerli ve yabancı firmaların yeni yatırımlar için projelerini sürdürdüklerini söyledi.

Bayrampaşa Metrosu'ndan Eyüp Merkez'e tramvay hattı yapılacak!

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüplülere trafik sıkıntısını bir nebze de olsa çözebilecek müjdeli bir haber de verdi. Kavuncu, Bayrampaşa Metrosu’ndan Eyüp Merkez’e tramvay hattının yapılması için proje hazırlandığını açıkladı...

İsmail Fakirullah Hazretleri Haberi

İsmail Fakirullah Hazretleri

Siirt'in Tillo ilçesinde, İbrahim Hakkı Hazretleri'nin 250 yıl önce yaptırdığı ışık düzeneğiyle güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretleri'nin başucunu aydınlatması hadisesinin dünya mirası olması için Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Kurumu'na  (UNESCO) başvuru yapıldı.


İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yapılan başvurunun kabul edilmesi halinde turizmin canlanması beklenen Siirt'in artık uğranılan değil konaklanılan bir kent olması hedefleniyor.


İl Kültür ve Turizm Müdürü Cengizhan Başaran, AA muhabirine, ışık hadisesinin UNESCO tarafından dünya kültür mirasına alınması için başvuruda bulunduklarını söyledi.


- "Işık hadisesinde ahde vefa, eğitim ve bilim var"


Başaran, İbrahim Hakkı Hazretlerinin her yıl 21 Mart ve 23 Eylül'de doğan güneşin ilk ışınlarının hocası İsmail Fakirullah Hazretlerinin türbesinin başucuna doğmasını sağlayan düzeneğin başlı başına görülmeye değer bir hadise olduğunu ifade ederek, bunu tüm...