04 / 05 / 2024

Kayseri Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi yenileniyor!

Kayseri Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi yenileniyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi’ni yeniliyor. Türbedeki restorasyon çalışmaları Ramazan ayında tamamlanacak.




Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Seyyid Burhanedin Hazretleri Türbesi’nin yenilenmesi için çalışmalara başladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanu Musta Çelik, türbede yapılan restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını inceledi. 


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Seyyid Burhaneddin Hazretleri türbesini ziyaret etti. Türbede yapılan çalışmalarla ilgili incelemelerde bulunan Başkan Çelik, çalışmaların son durumuna ilişkin bilgi aldı.

  

Belediye Başkanı Çelik, “Restorasyon konusu ince işçilik isteyen ve hassas çalışılması gereken bir konu. Türbe içindeki restorasyonu Ramazan ayına yetiştirelim diye gayret ediyoruz. Belki birkaç gün sarkabilir ama çok mükemmel bir çalışma yapılmış olacak” dedi.


Büyükşehir Belediye Başkanı Çelik yaptığı açıklamada, Seyyid Burhaneddin Hazretleri Türbesi’nde yer alan kafeteryayı da artık daha nezih bir şekilde Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki KAYTUR’un işleteceğini dile getirdi.



Kayseri Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön