03 / 05 / 2024

İSO Meclisi

İSO Meclisi

İSO Meclisi’nin ziyaret ettiği Malatya’ya 3 yeni yatırım için kollar sıvandı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Girişimci torunların, dedelerinin memleketlerine dönme vakti geldi” dedi. İşte açıklamalar...

İSO Meclisi, bugün bankacılık ve reel sektör ilişkilerini tartışacak!

Erdal Bahçıvan’ın açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın Meclis üyelerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunacak

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

Kartal Soğanlık'taki park alanı imara açıldı!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında veto edilen imar dosyalarından Kartal Soğanlık'taki bir parkı imara açan plan değişikliğini İBB Meclisi üçüncü kez onayladı.

Erdal Bahçıvan: Sanayi tesisleri taşınmamalı!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin aylık olağan toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Sanayicinin sorunları çözülmeli ki, nitelikli üretime ağırlık versin” dedi.

Odakule binası hizmete açılıyor!

Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin yer aldığı Tepebaşı'ndaki yenilenen Odakule binası hizmete açılıyor.

Osmangazi Belediye Meclisi'nde Soğanlı Dönüşüm Projesi konuşuldu!

Osmangazi Belediyesi Mart ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın başkanlığında yapıldı. Toplantıda Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi de masaya yatırıldı.

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi'nin gündeminde imar var!

Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi, Çukurçayır ve Soğuksu mahallelerinde bulunan niteliksiz tarım arazilerinin konut yapımına açılması için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan izin istedi.

Soğukpınar resmen mahalle oldu!

Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için hazırlanan imar planları, itirazların da ele alınmasından sonra Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylanarak resmen mahalle oldu.

Düzce Soğukpınar için yapılan itirazlar mecliste görüşülecek!

Düzce Belediye Meclisi tarafından 2011 yılında Düzce Belediyesi sınırları içine dahil edilen Soğukpınar Mahallesi için kadastro sınırlarına göre hazırlanan İmar Planına gelen itirazlar Düzce Belediye Meclisinin Aralık ayı toplantılarında görüşülecek.

'İstanbul'daki arsa bedeli ile Malatya'da fabrika kurulur'

İSO Meclisi’nin ziyaret ettiği Malatya’ya 3 yeni yatırım için kollar sıvandı. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Girişimci torunların, dedelerinin memleketlerine dönme vakti geldi” dedi. İşte açıklamalar...

'Organize sanayideki arsa fiyatlarını formüle edeceğiz'

İSO Meclisi toplantısında konuşan Ekonomi Bakanı Zeybekci:, Organize sanayideki arsa fiyatları ve bina finansmanı ile ilgili çok ciddi bir çalışmamız var, bunu formüle edeceğiz" dedi.

Bursaspor, Bursa Soğanlı'daki araziyi akaryakıt istasyonu olarak kullanılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, Yakın Çevre Yolu’nun Soğanlı bölgesindeki 1/5000’lik Nazım İmar Planı içerisinde kalan arazinin Bursaspor tarafından akaryakıt istasyonu olarak kullanılmasını onaylayarak, uygulamanın önündeki tüm engelleri kaldırdı.

İstanbul’un ilk kulesi İSO’dan kiralık!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi, 'Olağanüstü Meclis Toplantısı'nda halen faaliyet gösterdiği Odakule ve hizmet binalarının, 33 yıllığına üst kullanım hakkının ihale yoluyla devredilmesini oyçokluğu ile kabul etti.

Antalya Meltem ve Soğuksu mahallelerinde bulunan pazarın imar planı iptal edildi!

Muratpaşa Belediye Meclisi, Meltem ve Soğuksu mahallelerinin tek semt pazarının Antalya Defterdarlığının mahkeme kararıyla konut alanı olarak yeniden düzenleme isteğini karara bağlayamadı. Dosya yeniden çalışılması amacıyla iade edildi.

İSO Meclisi Haberi

İSO Meclisi


İstanbul Sanayi Odası (İSO) ‘Anadolu Ziyaretleri’ kapsamında yılın ilk ziyaretini 105 meclis üyesinden 10’unun memleketi olan Malatya’ya yaptı. Sanayiciler, Malatya’da 3 ayrı yatırımın sinyalini verdi. Çağdaş Çorap ve Mesan firmaları için Malatya OSB’de yer tahsisi yapılırken Erensan Holding de yatırım olanaklarını araştırıyor. 


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile İSO’nun ortak düzenledikleri meclis toplantısında “Girişimci torunların, dedelerinin memleketlerine dönme vakti geldi” diyen İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul’daki arsa bedeline Malatya’da fabrika kurulabildiğini söyledi. Malatya’nın yatırımcılara ciddi avantajlar sunduğunu dile getiren Bahçıvan, “Yatırım yapacaklardan arsa bedeli alınmıyor. Sadece altyapı bedeli olarak metrekaresine 10 dolar alıyorlar. Bu imkanı başta İstanbul’daki Malatyalı sanayiciler olmak üzere tüm girişimcilerin değerlendirmesini bekliyoruz” dedi. Öte yandan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası ile iş birliği ve kardeşlik protokolü...