02 / 05 / 2024

İspanya kayalık köy

İspanya kayalık köy

İspanya’da ün kazanan doğal bir köy olan Setenil de las Bodegas'ta dev kayalığın altına 3 bin nüfuslu köy kurdular.  Minik ve sıcak bir köy olan Setenil de las Bodegas doğal alanlarıyla dikkat çekiyor.

İspanya'da içinde 44 ev ve bir otel olan köy 260 bin Euro'ya satılıyor!

İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro isimli bir köyün 260 bin Euro gibi bir bedelle satışa çıkarılması uluslararası bir ilgi elde etti.

İstanbul'da bir daire fiyatına İspanya'da satılık köy

İspanya'da boşalan köy internet üzerinden satışa çıkarıldı. 44 hane ve çeşitli sosyal yapılardan oluşan köyün 4 taliplisi olduğu belirtilirken, köyün bir takım yatırımlarla turizm merkezine çevrilebileceği kaydedildi.

Uzmanlar kıyı kesimleri uyardı!

İzmir fayının kırılması durumunda özellikle şehrin kıyı ve ova bölgeleri üzerindeki binalar hasar görecek. 6.5 -7 üzeri büyüklükteki depremde kayalık bölgeler daha az etkilenecek. Yerbilimciler acil olarak önlem alınması uyarısını yapıyor. 

İspanya'da dev kayalığın altına 3 bin nüfuslu köy kurdular!

İspanya’da ün kazanan doğal bir köy olan Setenil de las Bodegas'ta dev kayalığın altına 3 bin nüfuslu köy kurdular.  Minik ve sıcak bir köy olan Setenil de las Bodegas doğal alanlarıyla dikkat çekiyor.

Sevilla'nın Marinela Köyü'nde evler aylık 40 TL'ye kiralanıyor!

İspanya'nın Akdeniz kıyısındaki Endülüs Bölgesi’nin Sevilla kentine bağlı Marinaleda köyü'nün çok ilginç bir özeliği var. Marinaleda Köyü'nde evlerin kiralama fiyatları aylık 40 TL..

Yenitepe Kadıköy'ün temeli atıldı!

Fikirtepe Kentsel dönüşüm sürecinde İmzaları hızla yüzde 100 tamamlamasına rağmen zeminin kayalık çıkmasından dolayı 2 yıldır hafriyat çalışmaları yapan Nuhoğlu & Gülsa Ortaklığı İlk ada ilk blok temellerini attı...

Yaşam Köyü projesi 5 milyon euro hibe aldı!

Tepebaşı Belediyesi'nin Aşağı Söğütönü'nde uygulayacağı Yaşam Köyü projesi İspanya'da tanıtıldı. Yaşam Köyü; mevcut binaların iyileştirilmesi, ulaşım, iletişim ve bilişim teknolojiler olmak üzere üç ana konuyu kapsayacak.

İspanya'nın şirinler köyü turist akınına uğruyor!

Kurguydu gerçek oldu! 'Şirinler' filmi için baştan aşağı maviye boyanan İspanya'nın Juzcar köyü, dünya çapında ünlendi. ve turist akınına uğradı. Şimdi köy sakinleri, evlerinin eski rengi beyaza boyanmasını istemiyor

Akport, Tekirdağ'a lojistik köy kuracak

Akport Tekirdağ Liman İşletmesi Genel Müdürü Serdar Sözeri, İspanya ve İtalya'daki lojistik köylerin örnek alınarak, Tekirdağ'a lojistik köy kuracaklarını belirtti. Sözeri, 'Bu tarz lojistik köylerden İtalya'da 22, İspanya'da ise 17 tane bulunuyor' dedi

İspanya'daki Şirinler Köyü dikkat çekiyor!

Gişe rekorları kıran Şirinler çizgi filmi, bu yaz 3 boyutlu olarak beyazperdede sevenleriyle buluşacak. Film için İspanya'nın beyaza boyanmış duvarlarıyla bilinen ve en meşhur beyaz şehirlerinden biri olan Endülüs'teki Juzcar köyünde bazı evler maviye boy

Kadıköy-Kartal metrosu inşaatlarına başlandı!

Günde 1 milyon kişiyi taşıması hedeflenen Kadıköy-Kartal metrosunda istasyon inşaatlarına başlandı

İstanbul'un ilk kent müzesi Kadıköy'de kuruluyor!

Kadıköy Belediyesi, İstanbul'un ilk kent müzesini Kadıköy'de kurmaya hazırlanıyor

Yeni Zelanda'da satılık köy!

Yeni Zelanda'nın Island bölgesinde bir köy satışa çıkarıldı

 

İspanya kayalık köy Haberi

İspanya kayalık köy

İspanya’da ün kazanan doğal bir köy olan Setenil de las Bodegas'ta bütün köy kayalığın altına inşa edilmiş. Minik ve sıcak bir köy olan Setenil de las Bodegas'ta doğal alanlarıyla diğer köylere alternatif olarak gösteriliyor.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İspanya'nın 17 özerk bölgesinden nüfusu en az olan Endülüs bölgesinin Cadiz iline bağlı Sierra de Cadiz ilçesinde yer alıyor. Cadiz şehrinin kuzeydoğusunda bulunan köy, Rio Trejo Nehri'nin aşındırdığı bir hat üzerine kurulu. Köyde 3 bin kişi yaşıyor.

Oldukça eski bir yerleşim yeri olan Setenik de Las Bodegas'ta insanların tarihi öncesi zamandan beri yaşadığı tahmin ediliyor. Bölgede yaşama elverişli ve korunaklı evler bulunuyor.