29 / 04 / 2024

İspanya'da içinde 44 ev ve bir otel olan köy 260 bin Euro'ya satılıyor!

İspanya'da içinde 44 ev ve bir otel olan köy 260 bin Euro'ya satılıyor!

İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro isimli bir köyün 260 bin Euro gibi bir bedelle satışa çıkarılması uluslararası bir ilgi elde etti.



İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro isimli bir köyün 260 bin Euro'ya satışa çıkarılması uluslararası bir ilgi elde etti.

Portekiz sınırındaki bulunan Salto de Castro isimli köy, başkent Madrid’e arabayla üç saat mesafede yer alıyor.  Küçük bir İspanyol köyünde bulmayı bekleyeceğiz bir mimarisi var.

İspanya’nın kuzey batısında yer alan Salto de Castro'da 44 ev, bir otel, okul ve belediyenin yüzme havuzu ile bir de askeri kışla mevcut. Satışa çıkarılan bu köyde tüm bunlar var ancak yaşayan hiç kimse yok. Salto de Castro 30 seneden uzun bir zamandır terk edilmiş şekilde bulunuyor.

İspanya da içinde 44 ev ve bir otel olan köy 260 bin Euro ya satılıyor!

BBC'den Guy Hedgecoe imzalı habere göre, sahibi köyü 2000’li senelerin başında, bölgeyi turistler için çekim merkezi yapmak için satın almış fakat Euro bölgesindeki ekonomik kriz, bu hayallerini gerçekleştirmesini engellemiş.

Salto de Castro isimli köyün sahibini temsil eden yatırım şirketinden Ronnie Rodríguez konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada toprak sahibinin buraya bir otel yapma amacında olduğunu ancak olmadığını belirtti. Ronnie Rodríguez halen projenin hayata geçebilmesini istediğini de dile getirdi.


Geri Dön