27 / 04 / 2024

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris'teki evi 790 bin Euro'ya satılıyor!

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris'teki evi 790 bin Euro'ya satılıyor!

Bilim insanı Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris civarındaki Saint-Rémy-lès-Chevreuse’de konumlanan kır evi 790 bin Euro'ya satışa sunuldu. Evin tadilat masrafları da göz önüne alındığında fiyatı 1 milyon Euro'ya ulaşıyor.



Bilim insanı Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris civarındaki Saint-Rémy-lès-Chevreuse’de konumlanan kır evi satışa sunuldu. Gazete Duvar'da yer alan habere göre; tadilat masraflarıyla fiyatı yaklaşık bir milyon Euro'ya ulaşan evin Polonya hükümeti tarafından satın alınacağı belirtildi. 

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris teki evi 790 bin Euro ya satılıyor!

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, birkaç hafta önce satışa sunulan evin Polonya devleti tarafından satın alınacağını açıkladı. Morawiecki, Twitter hesabından yaptığı duyuruda, evin Polonya tarihinin bir parçası olduğuna dikkat çekerek, Dışişleri Bakanı ile Paris’teki Polonya Büyükelçiliğini evin satın alınması için gerekli işlemleri gerçekleştirmekle görevlendirdiğini belirtti. 

POLONYA, EVİ MÜZE YAPACAK

Polonya, radyoaktivite üzerine çalışmaların öncüsü olan çiftin adına kır evinde bir müze hayata geçirmeyi amaçlıyor. 1890'a doğru yapılan 120 metrekare büyüklüğündeki ev, Pierre Curie’nin radyoaktiviteye ilişkin çalışmalarıyla Nobel Fizik Ödülü'nü almasından bir sene sonra, 1904 yılında çift tarafından ikinci bir konut şeklinde satın alındı. Kır evi, Pierre Curie’nin 1906'da Saint-Rémy-lès-Chevreuse-Paris yolunda trafik kazası sebebiyle hayatını kaybetmesine kadar çiftin mülkiyetindeydi.

Evin sahibi görünen emlak şirketinin Genel Müdürü Daniel Cazou-Mingot, “Pierre ve Marie Curie, 1904 ile 1906 yılları arasında hafta sonları, Paskalya tatilleri ve dinlenmek için buraya gelirmiş. Anlatılanlara göre, Curie çifti bu evde hiç bilimsel çalışma ya da deney yapmamış” açıklamasında bulundu. 790 bin Euro değer biçilen 130 seneliik evin yenileme çalışmaları için yapılacak masraf da göz dikkate alındığında fiyatı 1 milyon Euro'ya ulaşıyor.

Marie ve Pierre Curie çiftinin Paris teki evi 790 bin Euro ya satılıyor!

Yıpranmış bir görünüme sahip taş evin içinde, Fransa’da Belle Époque dönemini yansıtan duvar kağıtları, Prusya tarzı mutfak ocağı ve Marie Curie tarafından boyandığı belirtilen tavanı mevcut. Daniel Cazou-Mingot, “Bu evin bir ruhu var ama durumu göz önüne alındığında herkese hitap etmiyor. Onu satın almak için bir gönül bağı, özel bir hassasiyet olması gerekiyor” diye konuştu.

Polonya’da iktidarda bulunan Hukuk ve Adalet Partisi üyesi Milletvekili Jacek Saryusz-Wolski, “Polonya, Maria Skłodowska-Curie’nin evini satın almalı ve Büyük Polonyalıya ithaf edilen bir müzeye dönüştürmeli” ifadelerini kullandı.

Nazan Şoray Ohio'dan göl evi satın aldı!

Joan Rivers’ın New York'taki dairesi 38 milyon dolara yeniden satışta!


Geri Dön